fbpx

Aston Martin i Zagato su predstavili još jedan model za birano društvo – Vanquish Zagato Speedster

Foto: Aston Martin

Dok veliki auto saloni počinju da se gase, manji (i jeftiniji) skupovi ljubitelja automobila postaju sve atraktivniji proizvođačima automobila. Upravo aktuelni Pebble Beach, pokazao je novi BMW Z4, a potpunu egzotiku u visoki cenovni razred doneo je Aston Martin modelom Vanquish Zagato Speedster. Porodica Vanquish Zagato pojavila se prošle godine na Villa d’Este u Italiji, a najnovije izdanje saradnje britanske fabrije i italijanskog dizajn studija, donelo je otvorenu verziju elegantnog sportiste. I ne samo kabrio, nego i najavu budućeg avangardnog Shooting brake izdanja, uslovno rečeno, karavan verzije Vanquisha koja će se pojaviti 2018.

Foto: Aston Martin

Speedster, naravno, svoju platformu deli sa modelom Vanquish, ali sa radikalno izmenjenom karoserijom posebno na stražnjem delu, sa dodacima od karbonskih kompozita. Šta više, ovaj model je definitivno namenjen za vožnju “o velikim svecima”, tačnije kada prognoza garantuje suvo vreme. Naime, za njega ne postoji nikakva verzija krova, za slučaj da počne kiša! Naravno, obzirom da govorimo o potpuno egzotičnim i otrovno skupim modelima, jasno je da su to tek 4. ili 5. automobil u garaži, koji se voze samo u specijalnim prilikama.

Foto: Aston Martin

Ali kad se odluči za vožnju, tada je to “na nivou”. Motor je V12 sa 6.0 litara zapremine i 592 KS, a trim ogobljenja je deklarisan kao “Zagato”. Za dalje ne treba da se brinemo. Biće proizvedeno 28 komada, a svi su već prodati po ceni od preko 550.000 evra, po komadu naravno.

Foto: Aston Martin

Najavljeni i slikom pokazani Shooting Brake će biti prvi “karavan” u 104 godine dugoj istoriji Aston Martina. Biće proizvedeno 99 komada i koristiće isti V12 agregat.
Krajnji cilj Aston Martina je da četiri pomenuta Zagato modela proizvede u ukupno 325 primeraka, koji će imati kolekcionarski status, i čija kupovina se zapravo može definisati i kao investicija, obzirom da ovakvi modeli tokom godina samo uvećavaju svoju cenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Specijalnom edicijom Mini proslavlja 60. rođendan

Originalni Mini se iznova pretvara u samog sebe – ostaje veran tradicionalnom, ali uvek ...

McLaren ne odustaje od Mercedes-AMG motora

Iako se početak sezone Formule 1 ni ne nazire, uveliko se razmišlja o narednoj ...

Smart – generator drugačije mobilnosti

Originalna ideja da Smart bude vozilo masovno obožavano od onih koji pre svega žele ...

Test MG ZS 1.0 Luxury A/T

Test MG ZS 1.0 Luxury A/T je imao zadatak da nam otkrije da li ...

Mercedesi brzi, debakl za Vettela u kvalifikacijama za VN Francuske

Na svim treninzima najbrži je bio Bottas, ali Hamilton najbrži kad je najvažnije, u ...

Šef Cadillaca tvrdi da novi V8 neće ići u Corvette

Cadillac je pre nekoliko dana predstavio novi biturbo V8 agregat. Nije dugo trebalo da ...