fbpx

Aston Martin i Zagato su predstavili još jedan model za birano društvo – Vanquish Zagato Speedster

Foto: Aston Martin

Dok veliki auto saloni počinju da se gase, manji (i jeftiniji) skupovi ljubitelja automobila postaju sve atraktivniji proizvođačima automobila. Upravo aktuelni Pebble Beach, pokazao je novi BMW Z4, a potpunu egzotiku u visoki cenovni razred doneo je Aston Martin modelom Vanquish Zagato Speedster. Porodica Vanquish Zagato pojavila se prošle godine na Villa d’Este u Italiji, a najnovije izdanje saradnje britanske fabrije i italijanskog dizajn studija, donelo je otvorenu verziju elegantnog sportiste. I ne samo kabrio, nego i najavu budućeg avangardnog Shooting brake izdanja, uslovno rečeno, karavan verzije Vanquisha koja će se pojaviti 2018.

Foto: Aston Martin

Speedster, naravno, svoju platformu deli sa modelom Vanquish, ali sa radikalno izmenjenom karoserijom posebno na stražnjem delu, sa dodacima od karbonskih kompozita. Šta više, ovaj model je definitivno namenjen za vožnju “o velikim svecima”, tačnije kada prognoza garantuje suvo vreme. Naime, za njega ne postoji nikakva verzija krova, za slučaj da počne kiša! Naravno, obzirom da govorimo o potpuno egzotičnim i otrovno skupim modelima, jasno je da su to tek 4. ili 5. automobil u garaži, koji se voze samo u specijalnim prilikama.

Foto: Aston Martin

Ali kad se odluči za vožnju, tada je to “na nivou”. Motor je V12 sa 6.0 litara zapremine i 592 KS, a trim ogobljenja je deklarisan kao “Zagato”. Za dalje ne treba da se brinemo. Biće proizvedeno 28 komada, a svi su već prodati po ceni od preko 550.000 evra, po komadu naravno.

Foto: Aston Martin

Najavljeni i slikom pokazani Shooting Brake će biti prvi “karavan” u 104 godine dugoj istoriji Aston Martina. Biće proizvedeno 99 komada i koristiće isti V12 agregat.
Krajnji cilj Aston Martina je da četiri pomenuta Zagato modela proizvede u ukupno 325 primeraka, koji će imati kolekcionarski status, i čija kupovina se zapravo može definisati i kao investicija, obzirom da ovakvi modeli tokom godina samo uvećavaju svoju cenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Apolo ponovo živi – stiže Apollo IE

Apollo Automobil je objavio teaser video svog predstojećeg hiper automobila pod imenom „IE“ koji ...

Da li Evropska Komisija definitivno gasi SUS motore?

Prema predlogu Evropske Komisije, do 2035 nivo dozvoljene emisije CO2 biće nula – da ...

Volkswagen odložio odluku gde će graditi svoj pogon

Iako je praktično odlučio da novi pogon gradi u Turskoj, VW je odložio svoju ...

BMW Serije 3 je predstavljen osvežen i modernizovan

BMW Serije 3 je izuzetno značajna model za proizvođača iz Minhena, pa nije iznenađenje ...

Predstavljen novi Audi A7 Sportback

Novi Audi A7 preuzima mnogo toga od takođe ovogodišnjeg noviteta A8, pre svega dizajn ...

Volkswagen testira Arteon VR6 prototip

Volkswagen je potvrdio da testira prototip Arteona sa turbo VR6 agregatom koji će, ako ...