fbpx

Volkswagen ID. GTI Concept u Minhenu

Volkswagen ID. GTI Concept u Minhenu najavljuje (verovatno) električni Hot Hatch sa tradicionalnim imenom

Volkswagen ID. GTI Concept u Minhenu najavljuje (verovatno) električni Hot Hatch sa tradicionalnim imenom. Volkswagen ID. GTI Concept biće sutra pokazan u Minhenu i najavljuje (verovatno) električni Hot Hatch sa tradicionalnim imenom koje je postalo svojevrsna ikona kod ljubitelja marke Volkswagen. Volkswagen ID. GTI Concept baziran je na konceptu ID. 2All, koji je evidentno budući VW ID.2. Volkswagen ID. GTI Concept je vozilo budućnosti sa primesama retro stila, ali i supervisoke tehnologije – na vetrobranskon staklu projetuje se slika trkačkih staza, ima digitalne instrumente retro forme grafike, ali ima i elektro pogon. Nakon 48 godina vladavine motora sa unutrašnjim sagorevanjem, pod legendarnu GTI oznaku stiže elektromotor.
Činjenica da je Volkswagen ID. GTI Concept ima dosta detalja koje smo već videli i nije slučajnost. Kako VW saopštava, dizajneri su praveći ID. 2All zapravo u mislima imali upravo GTI Hot Hatch, koji je upravo debitovao u kombinaciji crveno crne boje karoserije. Razumljivo Volkswagen ID. GTI Concept ima sportskije dizajniran prednji i zadnjei deo, ali i točkove koji su u stilu nekadašnjih naplataka Golfa 1 GTI.
Kao i mnogi drugi ove godine u Minhenu, Volkswagen je ostao tajnovit po pitanju mogućeg pogona ID. GTI, ocim podatka da je konfiguracija sa jednim elektromotorom visokih performansi na prednjoj osovini, uključujući diferencijal sa zatvaračem. Predviđeni, tačnije mogiući pogon mogao bi imati brojne mogućnosti prilagođavanja i personalizacije preko GTI Experience Control sistema, uključujući ogibljenje, upravljanje, zvuk, pa čak i simulaciju promena stepena prenosa.
I u enterijeru ima mnogo posećanja na VW GTI prošlost, i to nisu samo sedišta. Neka digitalna rešenja već smo videli u ID. 2All, ali nismo ekran sa klasičnim pokazivačima. Šta više, ukoliko poželite osećaj instrumet table Golfa 2 GTI, grafika će to dočarati. Ako se pak nađete na Nurburgringu, na vetrobranu će preko velikog HUD-a biti podaci o stazi, a suvozač može pratiti vremena. Da li će ovakva egzotika stići do serijske verzije, tek ćemo videti.
Međutim, Volkswagen tvrdi da su 10.9“ digitalna instrument tabla i 12.9“ infotejment sa fizičkim prekidačima praktično serijska verzija. Pored toga, marketing i PR Volkswagena tvrdi da Volkswagen ID. GTI Concept pruža prvi pogled na uzbudljivu GTI budućnost, obzirom da je kompanija donela odluku o povratku GTI linije modela.
Volkswagen ID. GTI Concept je javnosti zvanično biti pokazan sutra, 5. septembra na IAA Mobility 2023. u Minhenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ricciardo završava nedovršen posao

Pretpostavljalo se da će Red Bullovi vozači biti opasni u Monte Karlu. To se ...

Vettel – prešao sa magarca na konja?

Sebastian Vettel je ozvaničio da je postao deo Aston Martin Formula 1 tima, nakon ...

Peugeot 208 i E-208 su osveženi i spremni za salone

Peugeot 208 i E-208 su osveženi i spremni za salone sa osveženim likom i ...

Audi A8 nove generacije stiže 2024. godine

Audi A8 nove generacije stiže 2024. godine a šef dizajna marke potvrđuje da će ...

Šta nas zapravo čeka na Formuli 1 u Silverstoneu

Mnogo se priča o eksperimentalnom formatu Formule 1 koji uključuje sprint trku u subotu, ...

Renault 5 se vraća kao mali pristupačan EV

Renault je potvrdio da će lansirati novu verziju svoj popularnog modela R5, ali ovog ...