fbpx

Volkswagen ID. GTI Concept u Minhenu

Volkswagen ID. GTI Concept u Minhenu najavljuje (verovatno) električni Hot Hatch sa tradicionalnim imenom

Volkswagen ID. GTI Concept u Minhenu najavljuje (verovatno) električni Hot Hatch sa tradicionalnim imenom. Volkswagen ID. GTI Concept biće sutra pokazan u Minhenu i najavljuje (verovatno) električni Hot Hatch sa tradicionalnim imenom koje je postalo svojevrsna ikona kod ljubitelja marke Volkswagen. Volkswagen ID. GTI Concept baziran je na konceptu ID. 2All, koji je evidentno budući VW ID.2. Volkswagen ID. GTI Concept je vozilo budućnosti sa primesama retro stila, ali i supervisoke tehnologije – na vetrobranskon staklu projetuje se slika trkačkih staza, ima digitalne instrumente retro forme grafike, ali ima i elektro pogon. Nakon 48 godina vladavine motora sa unutrašnjim sagorevanjem, pod legendarnu GTI oznaku stiže elektromotor.
Činjenica da je Volkswagen ID. GTI Concept ima dosta detalja koje smo već videli i nije slučajnost. Kako VW saopštava, dizajneri su praveći ID. 2All zapravo u mislima imali upravo GTI Hot Hatch, koji je upravo debitovao u kombinaciji crveno crne boje karoserije. Razumljivo Volkswagen ID. GTI Concept ima sportskije dizajniran prednji i zadnjei deo, ali i točkove koji su u stilu nekadašnjih naplataka Golfa 1 GTI.
Kao i mnogi drugi ove godine u Minhenu, Volkswagen je ostao tajnovit po pitanju mogućeg pogona ID. GTI, ocim podatka da je konfiguracija sa jednim elektromotorom visokih performansi na prednjoj osovini, uključujući diferencijal sa zatvaračem. Predviđeni, tačnije mogiući pogon mogao bi imati brojne mogućnosti prilagođavanja i personalizacije preko GTI Experience Control sistema, uključujući ogibljenje, upravljanje, zvuk, pa čak i simulaciju promena stepena prenosa.
I u enterijeru ima mnogo posećanja na VW GTI prošlost, i to nisu samo sedišta. Neka digitalna rešenja već smo videli u ID. 2All, ali nismo ekran sa klasičnim pokazivačima. Šta više, ukoliko poželite osećaj instrumet table Golfa 2 GTI, grafika će to dočarati. Ako se pak nađete na Nurburgringu, na vetrobranu će preko velikog HUD-a biti podaci o stazi, a suvozač može pratiti vremena. Da li će ovakva egzotika stići do serijske verzije, tek ćemo videti.
Međutim, Volkswagen tvrdi da su 10.9“ digitalna instrument tabla i 12.9“ infotejment sa fizičkim prekidačima praktično serijska verzija. Pored toga, marketing i PR Volkswagena tvrdi da Volkswagen ID. GTI Concept pruža prvi pogled na uzbudljivu GTI budućnost, obzirom da je kompanija donela odluku o povratku GTI linije modela.
Volkswagen ID. GTI Concept je javnosti zvanično biti pokazan sutra, 5. septembra na IAA Mobility 2023. u Minhenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Od lego modela do hibridne inovacije za Renault E-TECH

Razviti pristupačan i istovremeno jednostavan hibridni pogon za Mégane i Clio bio je pravi ...

Nova generacija Audija R8 stiže 2020., bez SUS motora?

U najnovijem izveštaju se navodi da je Audi Sport ipak odlučio da će biti ...

VW Group ispunila CO2 cilj uz pomoć EV

VW Grupa je ispunila zadati EU cilj emisije CO2 svih proizvedenih vozila u 2021. ...

Mercedes-Benz najavljuje Vision EQXX conceptom

Mercedes-Benz za 3. januar 2022. godine najavljuje premijeru modela koji je delimično otkrio Vision ...

Formula 1 – Ecclestone kriv za prevaru

Formula 1 – Ecclestone kriv za prevaru tešku 400 miliona funti zbog skrivenog kapitala ...

JLR plovi po uzburkanim vodama

Jaguar Land Rover se nakon godina uspeha ponovo našao u jako uzburkanim vodama Kada ...