fbpx

Na prodaju nov novcijat McLaren F1 iz 1997.

Očekuje se da će ovaj nov, nikada registrovan primerak McLaren-a F1 oboriti sve dosadašnje rekorde i postati najvredniji F1 koji postoji.

McLaren F1 pod serijskim brojem 60 proizveden 1997. prešao je samo 239 kilometara, za koje je potvrđeno iz McLarena da su pređeni tokom testa pred isporuku automobila. Kupac ovog super automobila će dobiti i prateće vrednosti koje su dolazile uz nov F1, među kojima je i Tag Heuer ručni sat. Eksperti predviđaju da će ovaj primerak McLarena F1, čiji enterijer je još u fabričkim zaštitnim najlonima, postati najskuplji F1 prodat do sada, čime će nadmašiti i primerak sa pređenih 15.000 kilometara koji je prodat  za skoro 11,8 miliona funti. McLaren F1  jedan je od najpoželjnijih super automobila među kolekcionarima. Ovaj automobilski dragulj, koji je dugo godina bio najbrži serijski automobil sa 386.4 km/h, dizajnirao je legendarni Gordon Murray. Ima samo 1.138 kg i neobičan raspored sedenja sa vozačem u sredini i dva putnika bočno i iza njega. Proizveden u samo 106 primeraka između 1992. i 1998. pokreće BMW Motorsport  V12 agregat, zapremine 6.1 litre i 627 KS.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo uz simulator vožnje do veće bezbednosti

Inženjeri Volvo Cars nazivaju ga „ultimativnim simulatorom vožnje“, iako to nije samo njihov izgovor ...

Škodina istorija je puna zanimljivih ljudi i događaja

Ljubitelji marke automobila Škoda poznaju Stanislava Cinkla prvenstveno kao dugogodišnjeg koordinatora montaže prototipova Stanislav ...

Plug-in hibridni pogon biće kratkog daha?

Plug-in hibridni pogon viđen je kao prelazno rešenje od SUS ka elektromotorima, mogao bi ...

Opel Insignia GSi u Ženevi i spremna za kupce

Perjanica u opelovoj ponudi Insignia GSi stigla je u Ženevu, a uskoro počinju i ...

SUV sa više snage od GT-R-a

Nissan bi mogao imati SUV sa pogonom na svim točkovima i više snage od ...