fbpx

Renault Nissan Srbija – za bezbedniju decu u saobraćaju

Na konferenciji za novinare održanoj u Beogradu, Renault Nissan Srbija predstavila je program edukacije „Bezbednost za sve“ koji će doprineti većoj bezbednosti dece u saobraćaju.

Kompanija Renault Nissan na globalnom nivou godinama je aktivna u edukaciji dece školskog uzrasta, kako bi se povećala njihova bezbednost u saobraćaju. Do sada je kroz programe saobraćajne edukacije dece koju je organizovala Francuska kompanija od 2000. godine prošlo oko 15 miliona mališana u oko 50 zemalja sveta.
Od ove godine, u organizaciji Renault Nissan Srbija i naša zemlja će se uključiti u program edukacije dece školskog uzrasta, kako bi se unapredila njihova bezbednost u saobraćaju. Kako je objasnio Milan Belin Generalni direktor Renault Nissan Srbija, u „Bezbednost za sve“ program obuke i testiranja nakon obuke obaviće se u 57 opština širom Srbije, a ovim programom biće obuhvaćeno oko 21.000 dece trećih razreda osnovnih škole. Takođe, Milan Belin je podsetio da je polazna osnova i motiv za početak ovog programa bio izveštaj MUP-a o stradanju dece u saobraćaju. Naglasio je i da bez odlične saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, i Ministarstvom prosvete republike Srbije, kao i podrške firme „Transfer“ d.o.o. do realizacije ovog programa nikada ne bi došlo.
Vesna Nedeljković pomoćnik ministra prosvete za osnovno i srednje obrazovanje, rekla je da je inicijativa Renault Nissan dočekana sa velikim odobravanjem i podrškom od strane ministarstva, kao i da je za celu akciju izuzetno značajno što u fokusu ima celu Srbiju, a ne samo veće gradske centre.

Direktor policije Vladimir Rebić, podsetio je da je strateški zadatak policije bezbednost dece u saobraćaju, a da u skladu sa tim MUP Srbije ima plan da do 2020. godine ne bude pogibija dece u saobraćaju. Takođe, Direktor policije Rebić informisao je predstavnike medija da je u 2016. u saobraćaju poginulo 11 dece, a ove godine, i pre završetka godine isto toliko. Doduše, sve pogibije dece dogodile su se u saobraćajnim nesrećama, i bili su odgovorni odrasli, a nijedna pogibija se nije dogodila na putu od kuće do škole. MUP Srbije stalno organizuje edukacije najmlađih četvrtih i šestih razreda, a za program koji je organizovao Renault Nissan Srbija odabran je uzrast trećeg razreda osnovnih škola zbog toga što u tom uzrastu deca počinju da se osamostaljuju, i kreću sama u školu.

Kako je izjavila gošća iz Francuske Anne Guillaume, ekspert za drumsku bezbednost u Renaultu, prioritet svakog proizvođača automobila mora biti bezbednost dece kada su u vozilu, ali i kada su van njega. Takođe, dodala je i da je program po kojem se obavlja obuka dece napravljen u saradnji sa pedagozima školskih ustanova, kako bi bio potpuno prilagođen njihovom uzrastu.
Za kraj, Generalni direktor Renault Nissana naglasio je da je ovo prva akcija koja će se održati tokom decembra meseca, ali i da neće ostati jedina. Naime, već su obezbeđena sredstva za ovakvu ili sličnu akciju u 2018. godini.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi Porsche Macan EV stiže

Novi Porsche Macan EV stiže, a pored elektro pogona enterijer će biti prepun novih ...

Google osvežio Android Auto, stiže na leto

Google je najavio da će lansirati osveženi korisnički interfejs za Android Auto ovog leta, ...

Suzuki Swift – ekonomičan i dohvatljiv

„Mali gradski“ automobil postao je pravi luksuz, barem za prosečan nivo standarda u Srbiji. ...

Videli smo prve kvalifikacije za kvalifikacije Formule 1

U Engleskoj na stazi Silverstone održane su prve kvalifikacije za kvalifikacije u Formuli 1 ...

Imidž automobilske industrije Nemačke na staklenim nogama

Još se nisu ni ohladile hale frankfurtskog salona, a imidž automobilske industrije u Nemačkoj ...

Formula 1 – VN Azerbejdžana Verstappenu

Formula 1 – trka za Veliku Nagradu Azerbejdžana pripala je Maxu verstappenu u bolidu ...