fbpx

Mercedes X-Klase postaje više od pick-up-a

Mercedes će sledeće nedelje prikazati zanimljivu dodatnu oprem za svoju X-Klasu, čime postaje jasnije u kom pravcu će ići novopridošlica u segment

Foto: Daimler

Sledeće nedelje na CMT sajmu u Štutgartu Mercedes će prikazati zanimljiv izbor dodatne opreme za svoju X-Klasu. CMT sajam je namenjen ljubiteljima karavana, kampera i turizma na točkovima, pa se ova, nova ponuda potpuno uklapa u publiku kojoj će biti predstavljena.

Foto: Daimler

Uz pomoć firme Tischer X-Klasa je dobila montažnu nadogradnju, koja je se postavlja u teretni prostor i iznad kabine, što je često i omiljeno rešenje koje koriste ljubitelji putovanja u SAD, ali do sada nije bilo toliko popularno u Evropi.
Nadogradnja u svom glavnom delu ima visinu od čak dva metra, ima tri sedeća mesta koja se mogu pretvoriti u ležaj. Deo iznad kabine ima širinu od 1.5 metara i predviđen je za spavanje. Iako za sada nisu objavljene fotografije enterijera, integrisano kupatilo sa tušem i sklopivi toalet takođe su deo ove nadogradnje, a tu je čak i šporet sa tri gorionika, sasvim dovoljna za pripremu obroka.

Foto: Daimler

Pored ove kamper nadogradnje, biće pokazana i druga konverzija X-Klase, a koju je pripremila VanEssa, a koja je ništa drugo do vrhunski opremljena mobilna kuhinja, koja se kao fijoka izvlači iz tovarnog dela. U sebi sadrži sve što sadrži jedna kuhinja, od štednjaka, preko frižidera pa sve do sudopere. O koliko ozbiljnoj instalaciji se radi govori masa ove nadogradnje koja je čak 250 kilograma, a kada nije u funkciji, prekriva je “poklopac” od tikovine, izveden u stilu paluba na jahtama.

Foto: Daimler

U osnovi, ono što će biti prikazano nije ni novo ni originalno, ali će biti zanimljivo pratiti da li će možda Mercedes svoju novu X-Klasu ozbilnije pogurati u pravcu vozila za uživanje i pokrenuti ono o čemu se već neko vreme dosta govori. Kao što smo već piali, očekuje se da će pick-up segment doživeti značajan porast popularnosti i u određenom procentu preuzeti deo popularnosti od do sada neprikosnovenog SUV-a. Ne treba zaboraviti da zapravo govorimo o tri praktično ista vozila – Nissan Navari, Renault Alaskanu i Mercedes X-Klasi, pa je logično razmišljanje je i da će svaki od pomenutih krenuti sopstvenim pravcem, i biti ponuđeni različitim segmentima kupaca.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault predstavio novi SM3 Z.E.

Renault-Samsung je otkrio novi električni model pod nazivom SM3 Z.E., na sajmu automobila u ...

Dieselgate kao španska serija!

Američko Ministarstvo pravde priprema tužbu protiv firme Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ukoliko se ne ...

Predstavljen Nissan Patrol za 2020.

Nissan je predstavio osveženo izdanje svog velikog SUV modela Patrol Nissan je predstavio osveženo ...

Cupra Formentor je prva prava Cupra

Cupra Formentor prvi je namenski razvijen model za seatovu sportsku marku i trebao je ...

Toyoti 11. etapa Dakar relija 2018.

Toyotin vozač pobedio je na 11. etapi Dakar relija 2018. Bernhard ten Brinke vozač ...