fbpx

Mercedes X-Klase postaje više od pick-up-a

Mercedes će sledeće nedelje prikazati zanimljivu dodatnu oprem za svoju X-Klasu, čime postaje jasnije u kom pravcu će ići novopridošlica u segment

Foto: Daimler

Sledeće nedelje na CMT sajmu u Štutgartu Mercedes će prikazati zanimljiv izbor dodatne opreme za svoju X-Klasu. CMT sajam je namenjen ljubiteljima karavana, kampera i turizma na točkovima, pa se ova, nova ponuda potpuno uklapa u publiku kojoj će biti predstavljena.

Foto: Daimler

Uz pomoć firme Tischer X-Klasa je dobila montažnu nadogradnju, koja je se postavlja u teretni prostor i iznad kabine, što je često i omiljeno rešenje koje koriste ljubitelji putovanja u SAD, ali do sada nije bilo toliko popularno u Evropi.
Nadogradnja u svom glavnom delu ima visinu od čak dva metra, ima tri sedeća mesta koja se mogu pretvoriti u ležaj. Deo iznad kabine ima širinu od 1.5 metara i predviđen je za spavanje. Iako za sada nisu objavljene fotografije enterijera, integrisano kupatilo sa tušem i sklopivi toalet takođe su deo ove nadogradnje, a tu je čak i šporet sa tri gorionika, sasvim dovoljna za pripremu obroka.

Foto: Daimler

Pored ove kamper nadogradnje, biće pokazana i druga konverzija X-Klase, a koju je pripremila VanEssa, a koja je ništa drugo do vrhunski opremljena mobilna kuhinja, koja se kao fijoka izvlači iz tovarnog dela. U sebi sadrži sve što sadrži jedna kuhinja, od štednjaka, preko frižidera pa sve do sudopere. O koliko ozbiljnoj instalaciji se radi govori masa ove nadogradnje koja je čak 250 kilograma, a kada nije u funkciji, prekriva je “poklopac” od tikovine, izveden u stilu paluba na jahtama.

Foto: Daimler

U osnovi, ono što će biti prikazano nije ni novo ni originalno, ali će biti zanimljivo pratiti da li će možda Mercedes svoju novu X-Klasu ozbilnije pogurati u pravcu vozila za uživanje i pokrenuti ono o čemu se već neko vreme dosta govori. Kao što smo već piali, očekuje se da će pick-up segment doživeti značajan porast popularnosti i u određenom procentu preuzeti deo popularnosti od do sada neprikosnovenog SUV-a. Ne treba zaboraviti da zapravo govorimo o tri praktično ista vozila – Nissan Navari, Renault Alaskanu i Mercedes X-Klasi, pa je logično razmišljanje je i da će svaki od pomenutih krenuti sopstvenim pravcem, i biti ponuđeni različitim segmentima kupaca.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lamborghini Squadra Corse ulazi u Leman

Lamborghini Squadra Corse je zvanično saopštio da od 2024. godine ulazi u WEC Šampionat ...

Max Verstappen se ne zaustavlja – pol pozicija u Budimpešti

Nakon prošlonedeljne pobede, Max Verstappen je došao i do prve pol pozicije u karijeri ...

Test – Mazda CX5 2.0 AWD

Mazda CX 5 je jedan od najpopularnijih modela japanske marke, a za 2022. godinu ...

Aston Martin pravi sopstveni V8 motor?

Aston Martin živi od SUV modela DBX, ali ne želi da se odrekne super-sportskih ...

Šta teretno vozilo i automobil za stazu imaju zajedničko?

GM je nedavno predstavio svoju novu liniju srednje teretnih vozila, koja deli jedan detalj ...

Russel menja Hamiltona u Mercedes-AMG bolidu Formule 1

Na trci Formule 1 za Veliku nagradu Shakira George Russel će zameniti Covid-19 pozitivnog ...