fbpx

Detroit bez Mercedesa sledeće godine

Nakon što su se Mazda, Volvo, Porsche, Jaguar i Land Rover povukli sa izlaganja na salonu u Detroitu, isto bi mogao da uradi i Mercedes

Nije tajna da su nastupi na auto salonima odavno postali diskutabilni po pitanju ulaganja sredstava i dobijenih efekata po prodaju. Iako deluje da prema medijskoj pažnji koju dobijaju veliki saloni kao što su Detroit, Ženeva, Pariz ili Frankfurt, računice proizvođača sve više govore da je isplativost veoma tanka. Doduše, razlozi za lošu “matematiku” mogu se naći i u raskošnim nastupima i skupo plaćenim zvezdama čije usluge se koriste radi što bolje promocije.
Poslednji u nizu koji najavljuje moguće odustajanje sa salona u Detroitu je Mercedes nakon što su isto učinili Mazda, Volvo, Porsche, Jaguar i Land Rover.
Ove godine Mercedes je iskoristio Detroit za glamuroznu premijeru nove G Klase u prisustvu CEO-a Dietera Zetschea i Arnolda Schwarzeneggera, ali ne sajam, nego sam centar grada, tačnije parking garažu. I sam Zetschea tvrdi da je emotivno vezan za Detroit još iz vremena kada je vodio Chrysler grupu, tada deo Daimlera. Ali, izgleda da ove emocije neće nadvladati računicu i činjenicu da već koliko narednog januara 2019. Mercedes za Detroit neće imati spremnu dovoljno atraktivnu premijeru. Za utehu brojnim dilerima Mercedesa koji jednoglasno negoduju zbog ove najave, iz Štutgarata tvde da ovo nije odustajanje zauvek i da nema razloga da se Mercedes ne vrati ponovo na NAIS već 2020.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Yamaha + Gordon Murray = Sports Ride

Yamaha će premijerno pokazati novi koncept automobil dve godine nakon otkrivanja Sports Ride koncepta ...

Audi zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju

Audi je zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju i razmatra druge pravce u kojima ...

Formula 1 – McLaren ostaje sa Mercedesom

Formula 1 – McLaren ostaje sa Mercedesom kao dobavljačem motora do 2030. što znači ...

Električni Range Rover ima performanse kao V8

Električni Range Rover ima performanse kao V8 tvrdi JLR pred zvanično otkrivanje električne verzije ...

Formula 1 – kvalifikacije VN Mađarske

Formula 1 – kvalifikacije za Veliku nagradu Mađarske vožene su na stazi Hungaroring i ...