fbpx

Dvostruka pobeda za Toyota Gazoo Racing na stazi Fuji

Četvrta ovogodišnja trka WEC šampionata izdržljivosti, koja je jutros vožena na stazi Fuji, pripala timu Toyota i posadi sa brojem 7

Foto: TOYOTA GAZOO Racing

Nakon što je osvojila pol poziciju, ali je zbog kazne i izgubila, posada Toyote TS050 Hybrid sa brojem 7, Kamui Kobayashi, Mike Conway i Jose Maria Lopez, pobedila je danas na trci 6 časova Fuji, i iza sebe za 11 sekundi ostavila timske kolege, posadu sa brojem 8, koji čine Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima i Fernando Alonso. Za Kobayashia i Conwaya ovo je prva WEC pobeda nakon dve godine, a za Lopeza, prva ikada WEC pobeda.

Foto: TOYOTA GAZOO Racing

Iako su po kiši startovali osme pozicije, Kobayashi, Conway i Lopez su odlično vozili i brzo stigli za posade Toyote sa brojem 8, a zahvaljujući izlasku vozila sigurnosti i sekvenci ulaska u boksove, uspeli i da obiđu timske kolege, koji su imali problema sa balansom vozila, tokom smene Fernanda Alonsa, pa čak i zamenom celog zadnjeg dela vozila. Zanimljivo je i da je jedno vreme, tokom prvog sata, vodio Jensson Button u svom BR Engineering BR1, ali samo zahvaljujući kasnom, odlasku na dolivanje goriva i zamenu pneumatika. Šta više, dobru formu Buttonov tim ipak nije uspeo da kruniše plasmanom na podijum, nakon što su u poslednjem satu imali zaustavljanje u boksu od 12 minuta, a trku završili na četvrtoj poziciji.

Foto: TOYOTA GAZOO Racing

Iza dve dominantne posade Toyote Gazoo Racinga plasirala se ekipa Rebellion R-13 Andre Lotterer, Neel Jani i Bruno Senna, sa četiri kruga zaostatka. U generalnom plasmanu WEC Super sezone 2018/19 i dalje vodi posada Toyote Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima i Fernando Alonso, a naredna trka šampionata vozi se 18. novembra u Šangaju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Williams se razilazi sa Mercedesom?

Formula 1 – Williams F1 tim uz novog šefa James Vowlesa pod lupu stavlja ...

SAAB se vratio! Bar na neki način

NEVS, Švedsko-Kineska kompanija koja je preuzela glavnu imovinu Saab-a u 2012., započela je proizvodnju ...

Formula 1 – gde nestade Aston Martin?

Formula 1 – gde nestade Aston Martin koji je najvećim delom zahvaljujući Alonsu bio ...

Thierry Neuville na hrabrost do pobede na Monte Karlo Reliju

Iako je u poslednji dan prvog relija sezone ušao kao treći, Thierry Neuville je ...