fbpx

Aston Martin Red Bull predstavio svoj novi bolid

Red Bull je predstavio svoj bolid na novu sezonu Formule 1, sa upadljivim razlikama ne samo u glavnom sponzoru nego i konstrukciji

Foto: Aston Martin Red Bull Racing

Aston Martin Red Bull Racing tim pedstavio je svoj novi bolid, kojji je Daniel Ricciardo već provezao stazom za potrebe snimanja i brzinom ograničenom na 100 km/h. Pored neobične crno plave kolorne šeme, upadljivo je i ime Aston Martina, iako će još ovu sezonu, za pogon biti zadužena Renault pogonska grupa. Kao i svi ostali bolidi, ti je upadljivo masivni Halo na kokpitu kao obavezna zaštita vozača.

Foto: Aston Martin Red Bull Racing

Analiza novog bolida pokazuje gde je mnogo radio ovaj, a najverovatnije svi ostali timovi. U prednjem delu, a pogotovo prednjem krilu nema novina, i u glavnom su rešenja koja su razvijena do kraja prošle sezone. Međutim, inženjeri i aerodinamičari su kao prostor za razvoj našli u srednjem delu automobila, bokovima, uvodnicima vazduha za hladnjake i zaštitnoj strukturi. Uvođenje Halo štitnika koji se čvrsto oslanja na zaštitnu strukturu celog kokpita, sa jedne strane izmenio je opstrujavanje vazduha prema uvodnicima za hlađenje, a ujedno je postao velika masa koja je visoko iznad centra težišta vozila. Takođe, još prošle godine Ferrari je otkrio da bočni uvodnici vazduha značajno utiču na efekat difuzora na stražnjem delu vozila.

Foto: Aston Martin Red Bull Racing

Da bi bolje ohladili pogonsku grupu, spustili težište i povećali efekat stražnjeg difuzora bez povećanja aerodinamičkog otpora, tim Aston martin red Bull Racing, a i svi ostali, svi pažnju su usmerili ka srednjem delu vozila, rasporedu masa i aerodinačkim sprovodnicima vazduha ispod bočnih otvora za hladnjake. Takođe, vidljivo je i ekstremno visoko postavljeno gornje oscilujuće rame, pa čak i donje, što je učinjeno da bi se što čistija vazdušna struja sprovela do uvodnika za hladnjke, a pogotovo sprovela ispod njih i poslala do stražnjeg difuzora.
Ako je suditi po RB 14 iako nema velikih izmena u pravilima, osim uvođenja Halo štitnika i ukidanja “ajkulinog peraja” na poklopcu motora, biće dosta toga novoga na bolidima, a obzirom da su otkrivanja novih bolida već počela, uskoro ćemo videti koliko je ko imao mašte, ali i vremena u aero tunelu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford Kuga u N1 verziji po specijalnoj ceni

Preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat PDV-a, prodajno-servisna mreža ...

Rimac Grupa bogatija za 500 miliona evra

Rimac Grupa je od svojih investitora prikupila novih 500 miliona evra na putu ka ...

Nova Dacia Duster u niskom startu

Dacia će 12. septembra na salonu u Frankfurtu predstaviti novi Duster, model koji je ...

Bugatti napravio prvu 3D štampanu kočionu čeljust

Bugatti je daleko od prvog proizvođača automobila koji eksperimentiše sa 3D štampom, ali zato ...

Volvo sprema XC60 i V60 Polestar Engineered

Iako je Polestar marka koja se razvija kao zasebna sportska i luksuzna, neka od ...

Hennessey pokazao prvi serijski Venom F5

Iako se dosta toga o Venomu F5 zna od ranije, Hennessey je tek sada ...