Advertisement

Novi Volvo V60 – na crtu sa BMW-om i Audijem

Novi Volvo V60 predstavljen je u Ženevi u novom ruhu i na novoj platformi, spreman da konkuriše nemačkim premijum markama

 

Foto: Volvo

Novi Volvo V60 koji je upravo prikazan na salonu u Ženevi deo je velikog i detaljnog podmlađivanja modela švedske marke. Nakon svega što je do sada Vovo uradio sa svojim modelima, velika Nemačka trojka i premijum segmentu ima čega da se plaši. Novi Volvo V60 tehnološki, bezbednosno, pa i cenovno ozbiljan je konkurent Seriji 3, A4 Avantu i C Klassi

Foto: Volvo

Novi V60 postavljen je na prilagodljivu SPA platformu, na kojoj su i V90 i XC60, što znači i da će imati izbor benzinskih, dizel, i čak dva hibridna pogona. Oba hibrida će svakako biti veoma dostojna zamena dizelu, koji će za sada još uvek postojati, ali najverovatnije samo do kraja životnog veka ovog modela. T6 će biti oznaka slabije hibridne verzije, koja će kombinacijom benzinskog i elektromotora imati veoma lepih 340 KS, i pogon na svim točkovima. Snažnija verzija biće T8 sa takođe kombinacijom benzinskog i elektromotora sa ukupno 386 KS na sva četiri točka. Naravno, u ponudi će biti i benzinci i dizeli u rasponu od 147 do 306 KS.

Foto: Volvo

Kao i svi ostali modeli iz ponude Volvoa, V60 stići će i sa mnogo unapređenih bezbednosnih sistema i vozačkih asistencija. Pilot Assist sistem poluautonomne vožnje ima unapređene performanse vožnje u krivinama i održavanja putanje sredinom kolovozne trake. Na spisak dodatne opreme stiže i prepoznavanje saobraćaja iza vozila sa automatskim kočenjem. Za bezbednost u gradu stiže i City Safety pack, koji već imaju mlađi modeli u ponudi, podrazumeva prepoznavanje pešaka, biciklista pa čak i životinja sa automatskim kočenjem.
Neslužbeno, postoji mogućnost da V60 dobije svoje V60 CC izdanje, a tokom 2019. očekuje se i novo izdanje limuzine Volvo S60 koja je trenutno jedini model koji nije prošao kroz proces obnavljanja.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Barrichello – srećan sam što sam živ

Bivši vozač Formule 1 tek sada je saopštio u koliko ozbiljnom stanju je bio ...

BMW i8 Roadster od januara u prodaji

Niko nije očekivao revoluciju od BMW i8 Roadster, samo da bude konačno i zvanično ...

Mačka na struju iduće godine

Jaguar je i službeno potvrdio da će se potpuno električni I-PACE pojaviti u prodaji ...

Šef Cadillaca tvrdi da novi V8 neće ići u Corvette

Cadillac je pre nekoliko dana predstavio novi biturbo V8 agregat. Nije dugo trebalo da ...

Jaguar Land Rover smanjuje radna mesta i proizvodnju

Britanski proizvođač automobila, Jaguar Land Rover, planira da smanji 1.000 radnih mesta kao i ...

Ima li nade za legendu?

Čuvena engleska fabrika sportskih automobila Lotus je godinama u krizi. Šta više, veći deo ...