fbpx

Novi Volvo V60 – na crtu sa BMW-om i Audijem

Novi Volvo V60 predstavljen je u Ženevi u novom ruhu i na novoj platformi, spreman da konkuriše nemačkim premijum markama

 

Foto: Volvo

Novi Volvo V60 koji je upravo prikazan na salonu u Ženevi deo je velikog i detaljnog podmlađivanja modela švedske marke. Nakon svega što je do sada Vovo uradio sa svojim modelima, velika Nemačka trojka i premijum segmentu ima čega da se plaši. Novi Volvo V60 tehnološki, bezbednosno, pa i cenovno ozbiljan je konkurent Seriji 3, A4 Avantu i C Klassi

Foto: Volvo

Novi V60 postavljen je na prilagodljivu SPA platformu, na kojoj su i V90 i XC60, što znači i da će imati izbor benzinskih, dizel, i čak dva hibridna pogona. Oba hibrida će svakako biti veoma dostojna zamena dizelu, koji će za sada još uvek postojati, ali najverovatnije samo do kraja životnog veka ovog modela. T6 će biti oznaka slabije hibridne verzije, koja će kombinacijom benzinskog i elektromotora imati veoma lepih 340 KS, i pogon na svim točkovima. Snažnija verzija biće T8 sa takođe kombinacijom benzinskog i elektromotora sa ukupno 386 KS na sva četiri točka. Naravno, u ponudi će biti i benzinci i dizeli u rasponu od 147 do 306 KS.

Foto: Volvo

Kao i svi ostali modeli iz ponude Volvoa, V60 stići će i sa mnogo unapređenih bezbednosnih sistema i vozačkih asistencija. Pilot Assist sistem poluautonomne vožnje ima unapređene performanse vožnje u krivinama i održavanja putanje sredinom kolovozne trake. Na spisak dodatne opreme stiže i prepoznavanje saobraćaja iza vozila sa automatskim kočenjem. Za bezbednost u gradu stiže i City Safety pack, koji već imaju mlađi modeli u ponudi, podrazumeva prepoznavanje pešaka, biciklista pa čak i životinja sa automatskim kočenjem.
Neslužbeno, postoji mogućnost da V60 dobije svoje V60 CC izdanje, a tokom 2019. očekuje se i novo izdanje limuzine Volvo S60 koja je trenutno jedini model koji nije prošao kroz proces obnavljanja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen otkrio Nivus novi Coupe-SUV

Volkswagen je predstavio svoj novi kompaktni Coupe-SUV Nivus, koji će do kupaca u Evropi ...

BMW M4 CS – skupa jurilica

BMW M4 CS je imao svoj svetski debi pred publikom na sajmu automobila u ...

Audi smislio kako da nanosi dve boje u jednom procesu farbanja

Audi je pronašao način da iskoristi robote kako bi unapredio proces nanošenja boje na ...

Fiat, Toyota i Kinezi spasavaju mališane

Fiat, Toyota i Kinezi spasavaju mališane, odnosno modele iz najmanjeg A segmenta od kojeg ...

I Cupra se uključuje u Extreme E

U januaru sledeće godine u Senegalu održaće se prva trka novog Extreme E šampionata, ...

Formula 1 – prve kvalifikacije sezone pripale Leclercu u Ferrariju

Formula 1 je kvalifikacijama u Bahreinu započela sezonu koja se širom sveta sa nestrpljenjem ...