fbpx

British Motors u 2018. godini

Način na koji Jaguar Land Rover grupacija odgovorila na izazove globalnog automobilskog tržišta obezbedio je rast prodaje i veliko interesovanje za Jaguar i Land Rover
Foto: Land Rover

Velike investicije u razvoj novih modela, moderan dizajn, vrhunski kvalitet i vizija za budućnost, samo u ovoj godini obezbedile su nagradu svetskog automobila godine za model Jaguar F Pace, nagradu za najbolji dizajn u svetu za Range Rover Velar, a električni Jaguar I-Pace osvojio je nagradu za automobil godine u Nemačkoj, što je ogroman uspeh.
Interesovanje za automobile renomiranog britanskog proizvođača Jaguar Land Rover grupacije raste i u Srbiji. Ekskluzivni distributer Jaguar i Land Rover vozila za Srbiju i Crnu Goru, beogradska kompanija, British Motors osnovana je pre nešto više od 2 godine. Na tržištu sa razvijenom konkurencijom u premium segmentu, pozicionirala se i postigla izvanredne rezultate, tako da danas, samo dve i po godine od osnivanja zapošljava 65 ljudi u svojim prodajno-servisnim objektima u Srbiji i Crnoj Gori.

Foto: Land Rover

Iako nova na tržištu, beleži sve veću prodaju i interesovanje za brendove koje zastupa. U protekloj godini premašila je prodajne planove i postavila čvrste temelje za dalji razvoj poslovanja u narednoj godini. Ostvarena je prodaja od gotovo 400 vozila u ovoj kalendarskoj godini.
U ukupnoj prodaji Jaguar modeli čine oko 20%, dok Land Rover modeli čine čak 80 % prodaje. Najprodavaniji model sveukupno je Range Rover Sport, koji je u ukupnoj prodajnoj brojki svaki četvrti prodati automobil.

Foto: Land Rover

U narednoj godini biće lansirana dva nova modela, i to nova generacija Range Rovera Evoque, kao i potpuno novi Jaguar I-Pace, prvi potpuno električni model iz JLR grupacije. Premijera ovih modela očekuje se na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, u martu naredne godine.
Pored toga što obezbeđuje svim vlasnicima Jaguar i Land Rover vozila i budućim kupcima široku ponudu pogodnosti prilikom plaćanja, sa ciljem unapredjenja finansijske ponude i omogućavanja boljih uslova za nabavku poslovnom sektoru, British Motors grupaciji se početkom decembra priključila i kompanija AKS Fleet Solution. AKS Fleet Solution se bavi unapređenjem konkurentnih rešenja i usluga sa ciljem da se klijentima što više olakša proces nabavke, održavanja i menadžmenta voznog parka. Konkretno, to je usluga „full fleet“ menadžmenta i obuhvata dugoročni zakup novih putničkih i lakih komercijalnih vozila uz pružanje kompletne usluge upravljanja voznim parkom/flotom vozila u skladu sa zahtevom i potrebama klijenata. Trenutno, kompanija upravlja flotom od preko 1000 vozila a njen asortiman obuhvata menadžment flote vozila, kao i ugovore o održavanju i servisu vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hyundai Motor lansira novu Konu

Hyundai Motor Europe je predstavio kampanju kojom lansira svoj potpuno novi model KONA Hyundai ...

Sada možete kupiti električni MG Roadster, ali nije jeftin…

Konverzije klasičnih automobila na električni pogon su sve popularnije, a najnovija firma u biznisu ...

Polovnjaci – kilometraža vraćena a cena prevelika

Kupci uvezenih automobila u Srbiji, a i drugim zemljama  suočavaju se s većim rizikom ...

U toku je „Noć čuda“ – modeli Fiat, Alfa i Jeep pod izuzetnim uslovima

Tradicionalna letnja akcija pod nazivom Noć čuda počela je u prodajnim salonima Fiat Pred ...

Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila ...

Alfa Romeo rekordno započeo 2023.

Nakon izuzetno pozitivne 2022. godine, Alfa Romeo nastavlja sa oporavkom i ostvaruje rekordni prvi ...