fbpx

Premijera za Škodu Vision iV u Ženevi

Češki proizvođač će predstaviti sledeći korak u smeru elektromobilnosti concept studijom ŠKODA VISION iV na Salonu automobila u Ženevi

Oliver Stefani, direktor sektora za dizajn, objašnjava koje karakteristike dizajna ovog modela će biti tipične za naredne električne ŠKODA modele. ŠKODA VISION iV kombinuje sportski oblikovanu karoseriju, aerodinamički optimizovane točkove od 22“ sa naglašenim blatobranima i produženom linijom krova tipičnom za coupe modele. Karakteristična tornado linija spaja prednji i zadnji deo vozila stavljajući naglasak na vrata bez ručica. Umesto klasičnih retrovizora koriste se kamere čija su kućišta neobičnog oblika i podsećaju na peraja ajkule.
Prednji deo krasi prepoznatljiva ŠKODA rešetka hladnjaka sa vertikalnim rebrima i kristalnom strukturom. Horizontalna svetlosna traka u gornjem delu rešetke i zapanjujuće veliki otvor za vazduh u prednjem delu naglašavaju sportski izgled vozila.

Moćna zadnja strana ima aerodinamičke ivice spojlera i LED zadnja svetla kristalnog dizajna. Oni oslikavaju tipičan oblik ŠKODA svetala u obliku slova „C“ i naglašavaju širinu automobila u kombinaciji sa svetlosnom trakom iznad zadnjeg difuzora. Još jedan element koji skreće pažnju je ŠKODA logo koji sada predstavlja ispisana slova osvetljena crvenom bojom.
2019. godina obeležava ulazak brenda ŠKODA u eru elektromobilnosti. Posle 124 godine od osnivanja kompanije, češki proizvođač automobila izbacuje na tržište SUPERB PHEV sa plug-in hibridnim pogonom i verzijom električnog modela Citigo. U 2020. godini, prva vozila će biti zasnovana na MEB platformi. U naredne četiri godine, ŠKODA će investirati oko dve milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti, a takođe će predstaviti i više od deset električnih modela do kraja 2020. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marchionne kaže: “Ne ubijam Fijat”, ali…

Da li marka Fijat izumire? Sa nestrpljenjem se očekuje 1. jun kada će Marchionne ...

Nemačko pravosuđe istražuje BOSCH

Nemački pravosudni organi istražuju mogućnost da su odgovorni iz kompanije Robert Bosch umešani i ...

Predstavljen je novi Renault Clio

Predstavljen je novi Renault Clio, tačnije, detaljno osveženi popularni francuski model u B segmentu ...

Stroge regulative emisija gasova prete sportskim markama

Sve strože regulative emisija štetnih gasova u Evropi bi mogle izazovu potpuno gašenje ili ...

Ubijena Nathalie Maillet direktorka staze Spa-Francorchamps

Nathalie Maillet direktorka staze Spa-Francorchamps nađena je mrtva u svom stanu zajedno sa još ...

Skoro polovina britanskih vozača ignoriše lampice upozorenja

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da njihovi vozači redovno ignorišu lampice upozorenja ...