fbpx

Specijalno izdanje za legendarnu pobedu: Aston Martin DBS 59

Aston Martinovo poslednje specijalno izdanje odaje počast bitnom delu auto sporta: potpunoj pobedi na 24 časa Le Mana 1959. godine

Foto: AM

Aston Martinovo poslednje specijalno izdanje odaje počast bitnom delu auto sporta: potpunoj pobedi na 24 časa Le Mana 1959. godine od strane Roya Salvadoria i Carrolla Shelbyja u Aston Martinu DBR1. Kako bi proslavio ovu pobedu i automobil koji ju je omogućio, Aston Martin je stvorio model DBS 59, koji je baziran na najnovijoj DBS Superlaggeri.

Foto: AM

Broj 59 obeležava 1959. godinu, a samo 24 jedinice modela DBS 59 će biti napravljene, što označava koliko sati se DBR1 trkao. Ovaj specijalni DBS nosi kombinaciju boja nastalu od “uniforme” originalnog trkačkog automobila. Spoljašnost modela DBS 59 prekrivena je nijansom čije ime je “Aston Martin Racing Green”. Ugljenična vlakna krase krov automobila, rešetke ventilacije na poklopcu motora, kao i armaturu table u kabini.

Foto: AM

Enterijer je prekriven kožom u “Obsidian Black” i “Chestnut Tan” bojama, koje se podudaraju sa bojama enterijera originalnog DBR1. Oznake na spoljašnosti, naplatci,, i razne linije u eneterijeru izvedene su u bronzanom finišu, koji daje odličan kontrast zelenoj boji.

Foto: AM

“Pločica” sa brojem motora i šasije pobedničkog DBR1 nalazi se na zadnjem krilu Aston Martina DBR 59. Svaka od 24 jedinice će biti posebno numerisana. Broj se nalazi u belo ofarbanom kružiću na krilu, iza prednjih točkova.

Foto: AM

Svako ko je zainteresovan se može obratiti u Aston Martin Cambridge, prodajni salon koji je zatražio ovaj automobil od Aston Martinovog Q odeljenja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Preminuo Adrian Campos vlasnik Campos Racinga

Vlasnik Formula 2 tima Campos Rancing i bivši vozač Formule 1 iznenada je preminuo ...

Audi predstavio PB18 e-tron električni super automobil

Audi je, pred zvanično otkrivanje E-Tron SUV-a, iskoristio priliku da na Laguna Seca trkačkoj ...

GSS i Dacia Duster pomažu Novopazarcima

Gorska služba spasavanja i Dacia Duster pomažu meštanima novopazarskih sela, koja se nalaze na ...

Prodaje se Audi 80 Princeze Dajane

Audi 80 kabriolet koji je nekada pripadao Princezi od Velsa, Dajani, naći će se ...

Subaru priznaje manipulaciju podacima o potrošnji i emisijama

U saopštenju objavljenom juče, Subaru je priznao da je manipulisao podacima o potrošnji goriva ...