fbpx

Alvaro Bautista se (ne)vraća u MotoGP

Sportski direktor Ducatija tvrdi da se Alvaro Bautista ne vraća u MotoGP konkurenciju, ali, gde ima dima…

Foto: Ducati

Iako je na poslednjim trkama u Imoli poražen i morao pobede da preda Jonathanu Rei, Alvaro Bautista je čovek koji se od počeka WSBK sezone pita. Sa nizom od 11 pobeda na Ducatiju VR 4 R, uradio je mnogo više nego što je iko od njega očekivao. Trenutno ima prednost od 43 poena ispred aktuelnog šampiona na Kawasakiju, o sasvim dobre izglede da se domogne titule šampiona u Superbikeu u svojoj debitantskoj sezoni.

Foto: Ducati

Fantastični rezultati Bautiste već su pokrenuli i spekulacije da bi se mogao vratiti u fabrički tim Ducati, ali u MotoGP, i to na mesto Danila Petruccia, koji ima jednogodišnji ugovor. Šta više, nakon trostruke pobede u Aragonu, i sam Bautista je izjavo da bi se mogao vratiti u najbržu klasu, ali samo uz fabrički ugovor.

Foto: Ducati Racing

Prema sportskom direktoru Ducatija Paolu Ciabatti, od toga neće biti ništa. Ciabatti kaže: „Nema smisla vraćati Alvara u MotoGP. Najlogičnije je ponuditi mu novi dvogodišnji ugovor da ostane u WSBK, koji mu očigledno jako odgovara, a o tome ćemo početi da razmišljamo nakon MotoGP trka u Mugellu i Barceloni. Jasno je da je ono što je Alvaro uradio za nas u WSBK izuzetno važno, i bićemo više nego srećni da mu ponudimo novi dvogodišnji ugovor. Tim odgovara njemu, on odgovara timu, a po Ducati kao marku, uvek nasmejani Bautista je savršen promotivni lik.

Foto: Ducati Racing

Menadžer Alvara Bautiste, Simone Battistella, veruje da Petrucci radi sasvim dovoljno da bi sebi obezbedio produženje fabričkog ugovora u MotoGP-u i da timu nudi veću stabilnost nego što može da, za sada, ponudi Jack Miller. Battistella, koji je menadžer i Doviziosu, uspeo je da Bautisti pored relativno skromne plate od 200.000 evra godišnje ugovorom obezbedi i lepe bonuse za pobede, ali je već najavio da će se u sledećem ugovoru pobrinuti da Bautista ima veću baznu platu, koja manje zavisi od rezultata, što je isto što je uradio sa Dovijevim ugovorom za 2017. i 2018.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Osvežena i pojačana nova Yamaha TMAX 560

Jedan od najpopularnijih sportskih maksi skutera na svetu, Yamaha TMAX, dobio je svoje sedmo ...

Loše vesti za Lorenza – mora na operaciju

Trostruki MotoGP šampion sveta, zbog preloma mora na operaciju leve šake Do prvih zvaničnih ...

Vinales ignorisao preporuku Bremba

Maverick Vinales ostao je bez kočnica na svojoj Yamahi, spasao glavu pa naišao na ...

FIM Enel MotoE šampionat i zvanično od naredne godine

Od naredne godine u okviru FIM Moto GP šampionata voziće se i Enel MotoE ...

U Australiji vatreno kao da ništa nije odlučeno

U kvalifikacijama na Phillip Islandu, po hadnom i vetrovitom vremenu, bilo je vatreno, kao ...

Bivši Stiv Mekvinov Nimbus 750 Tip C Luxus ide na aukciju

Pored Husqvarne 400, na Bonhamsovoj aukciji će se naći i Stiv Mekvinov lični, i ...