fbpx

Alvaro Bautista se (ne)vraća u MotoGP

Sportski direktor Ducatija tvrdi da se Alvaro Bautista ne vraća u MotoGP konkurenciju, ali, gde ima dima…

Foto: Ducati

Iako je na poslednjim trkama u Imoli poražen i morao pobede da preda Jonathanu Rei, Alvaro Bautista je čovek koji se od počeka WSBK sezone pita. Sa nizom od 11 pobeda na Ducatiju VR 4 R, uradio je mnogo više nego što je iko od njega očekivao. Trenutno ima prednost od 43 poena ispred aktuelnog šampiona na Kawasakiju, o sasvim dobre izglede da se domogne titule šampiona u Superbikeu u svojoj debitantskoj sezoni.

Foto: Ducati

Fantastični rezultati Bautiste već su pokrenuli i spekulacije da bi se mogao vratiti u fabrički tim Ducati, ali u MotoGP, i to na mesto Danila Petruccia, koji ima jednogodišnji ugovor. Šta više, nakon trostruke pobede u Aragonu, i sam Bautista je izjavo da bi se mogao vratiti u najbržu klasu, ali samo uz fabrički ugovor.

Foto: Ducati Racing

Prema sportskom direktoru Ducatija Paolu Ciabatti, od toga neće biti ništa. Ciabatti kaže: „Nema smisla vraćati Alvara u MotoGP. Najlogičnije je ponuditi mu novi dvogodišnji ugovor da ostane u WSBK, koji mu očigledno jako odgovara, a o tome ćemo početi da razmišljamo nakon MotoGP trka u Mugellu i Barceloni. Jasno je da je ono što je Alvaro uradio za nas u WSBK izuzetno važno, i bićemo više nego srećni da mu ponudimo novi dvogodišnji ugovor. Tim odgovara njemu, on odgovara timu, a po Ducati kao marku, uvek nasmejani Bautista je savršen promotivni lik.

Foto: Ducati Racing

Menadžer Alvara Bautiste, Simone Battistella, veruje da Petrucci radi sasvim dovoljno da bi sebi obezbedio produženje fabričkog ugovora u MotoGP-u i da timu nudi veću stabilnost nego što može da, za sada, ponudi Jack Miller. Battistella, koji je menadžer i Doviziosu, uspeo je da Bautisti pored relativno skromne plate od 200.000 evra godišnje ugovorom obezbedi i lepe bonuse za pobede, ali je već najavio da će se u sledećem ugovoru pobrinuti da Bautista ima veću baznu platu, koja manje zavisi od rezultata, što je isto što je uradio sa Dovijevim ugovorom za 2017. i 2018.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – pol pozicija u Nemačkoj za Bagnaiju

Na kratkoj i zahtevnoj stazi Sachsenring u Nemačkoj nabolje vreme u kvalifikacijama je postigao ...

MotoGP – pobeda Bagnaiji za nastavak sezone

Nakon letnje pauze MotoGP šampionat je nastavljen trkom za Veliku nagradu Velike Britanije na ...

MotoGP – Bagnaiji pobeda na Ducatiju u Herezu

MotoGP – Bagnaiji pobeda na Ducatiju u Herezu nakon velike borbe sa Marcom Marquezom ...

Akrapovič ima robota za testiranje izduvnih sistema

Često se desi da se bunimo zbog visoke cene raznih delova i „aksesoara“, ali ...

MotoGP spektakl za oproštaj od sezone 2018.

Iako je pobednik šamponata odavno odlučen, i poslednja trka MotoGP sezone bila je spektakl ...