Novi Land Rover Defender zvanično predstavljen

Land Rover je na Salonu automobila u Frankfurtu zvanično predstavio novi Defender

Foto: LR

Novi Land Rover Defender baziran je na evoluciji D7 platforme koja se može u modelima Discovery i Range Rover Sport. Imenovana D7x, platforma je razvijena da se suprotstavi surovim uslovima kroz koje Defender često prolazi. Zahvaljujući konstrukciji izrađenoj od aluminijuma, najlakša varijanta Defendera teška je 2.185 kg.

Foto: LR

Tokom razvoja Defendera, Land Rover je testirao novi SUV u vrelim i prašnjavim uslovima pustinje Bliskog istoka tokom leta, kao i u uslovima ekstremne hladnoće Polarnog kruga tokom zime. U poređenju sa svojim prethodnikom, novi Defender karakteriše nezavisno oslanjanje kako napred, tako i pozadi. Ovo bi trebalo da znači mnogo veći komfor na uređenim putevima.

Foto: LR

Dve veličine Defendera će biti dostupne za početak prodaje: trovratna varijanta sa kratkim međuosovinskim rastojanjem pod oznakom Defender 90, i duža petovratna verzija pod oznakom Defender 110. Defender 130 sa produženim međuosovinskim rastojanjem i do osam sedišta se očekuje krajem sledeće godine. Ipak, porodice sa puno članova ne moraju da čekaju lansiranje Defendera 130, jer Defender 90 može da se poruči da šest sedišta, a Defender 110 sa 5+2 sedišta.

Foto: LR

Novi Defender će biti dostupan sa dva turbodizel motora, od kojih je jedan 2.0 litarska jedinica sa 237 KS i 430 Nm obrtnog momenta. Od benzinaca će moći da se bira između 2.0 litarskog turbo četvorocilindraša sa 296 KS i 400 Nm i 3.0 litarskog rednog šestocilindraša u kombinaciji sa elektromotorom i litijum jonskom baterijom ukupne snage od oko 400 KS. Svaki agregat je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem koji šalje snagu na sva četiri točka. Radi boljih off-road sposobnosti, Defender nudi oko 20 mm veći klirens od tla u poređenju sa ostalim Land Rover SUV modelima, te iznosi 29 cm.

Foto: LR

Land Rover Defender takođe dolazi sa novom prilagodljivom verzijom Terrain Response vozačke asistencije tokom off-roadinga, za koju proizvođač tvrdi da omogućava vozačima da fino podese sistem kako bi bio prilagođen terenu i uslovima na putu.

Foto: LR

Ono gde se novi Defender jako razlikuje od prethodnika jeste enterijer koji karakteriše poslednja verzija LR infotejment tehnologije. Uz 10 inčni infotejment ekran, vlasnici Defendera će moći da uživaju u 12.3 inčnoj digitalnoj instrument tabli, mnoštvu elektronskih asistencija, kao i head-up displeju.

Foto: LR

Land Rover Defender će se proizvoditi u fabrici u gradu Nitra u Slovačkoj, a ne u Defenderovom tradicionalnom domu u Velikoj Britaniji.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda Sports EV – kupe koji se može poželeti

Honda je otkrila Sports EV koncept na salonu automobila u Tokiju. Sports EV koncept ...

Borba oko Defendera

Proizvodnja klasika Land Rovera modela Defender prekinuta je prošle godine nakon 68 godina. Međutim, ...

Bugatti SUV – projekat postoji, ali nema para

Imati nešto po svaku cenu nije filozofija kojom se vodi Bugatti, ali ne žmuri ...

Samo za Japan: Subaru najavio WRX STI TC 380

Subaru je najavio novu, ograničenu seriju modela WRX STI za japansko tržište, koja će ...

Jaguar I-PACE u problemima, prodato samo 558 komada

Jaguar I-PACE, električni SUV, nailazi na probleme, koji jako liče na probleme kroz koje ...