Ako nije luda, Yamaha mora da zadrži Quartarara, kaže Rossi

Valentino Rossi kaže da, ako nije luda, Yamaha mora zadržati Quartarara, kako zna i ume

Foto: Yamaha Racing

Valentino Rossi, koji sa Yamahom ima važeći ugovor i za narednu sezonu, a kaže da će u prvih 5-6 trka 2020. odlučiti da li će se povući ili nastaviti karijeru, ima zanimljivo viđenje u vezi zvezde sezone , Fabia Quartarara. “Samo ako nije luda, Yamaha mora učiniti sve što može da zadrži Quartarara za 2021.”, kaže legendarni “Doctor”. Quartararo je ove godine debitovao na Yamahi, i to satelitskoj SRT, potpuno novog malezijskog tima, i vozio sa 500 o/min manje od ostalih vozača Yamahi, zbog toga što su čuvali njegove agregate koji su zapravo evolucija agregata iz 2018. do specifikacije 2019. Ali to mladog Francuza nije sprečilo da osvoji četiri pol pozicije i pet puta završi na podijumu. Uz to, poslednje dve trke izgubi u poslednjim krivinama – od upravo krunisanog šampiona Marqueza.

Foto: Yamaha Racing

Nakon trke na Tajlandu, Rossi je priznao da je za Yamahu jako bitno da zadrži Quartarara, iako zdrava logika kaže da će, ako ostane na Yamahi, to 2021. biti ili u sedištu Rossija ili Vinalesa. Rossi se više nego pozitivno izrazio o Quartararu: “Znao sam da će biti brz zato što je i na početku karijere bio, ali nisam očekivao ovoliko brz. To znači da je Quartararo uradio nešto specijalno, i mislim da će sledeće godine svi pokušati da ga dovedu u svoj tim. Osim ako nije luda, i Yamaha će ga želeti za 2021.
Timski kolega Franco Morbidelli kaže da je mislio da radi sasvim dobar posao, ali da je ono što radi Quartararo neverovatno, a Rossi dodaje: “ Yamahu jako dobro vozi zato što ima mekan stil vožnje, i mislim da je odličan na kočenju zato što je sposoban da jako dobro zaustavlja taj motocikl. Brz je, snažan je, ne pravi greške”.

Foto: Yamaha Racing

Iako se već uveliko po Moto GP padoku priča de je Ducati izneo zvaničnu ponudu Quartararu, nakon trku Buriramu na Tajlandu, sportski direktor tima Ducati Paolo Ciabatti, tvrdi da tek treba da uopšte razgovaraju sa Quartararom, obzirom da su zadovoljni trenutnim parom koji čine Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. Doduše, Ciabatti je dodao i da Ducati stalno prati tržište vozača, i da uvek prati vozače koji mogu biti zanimljive opcije u budućnosti.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Yamaha – ne treba nam revolucija za pobede

Yamaha je predstavila tim za Moto GP sezonu 2019. i tvrdi da za pobede ...

Bautista menja Lorenza na Phillip Islandu

Jorge Lorenzo definitivno propušta trku u Australiji, a na njegovo mesto dolazi Alvaro Bautista ...

Dainese lansirao treću generaciju D-air zaštitne odeće

Dainese je na EICMA 2018 lansirao treću generaciju D-air familije, koja obećava pobaljšanu ergonomiju ...

Konačno pobeda za Peterhansela, kod motociklista potpuno neizvesno

Aktuelni šampion Dakara Stephane Peterhansel konačno je stigao do etapne pobede, dok se kod ...

Marquez 10 od 10 na Sachsenringu

Marquez nastavio svoj savršen niz na Sachsenringu – 10 pobeda u isto toliko nastupa ...

Samozatamnjujući vizir za Bell kacige

Bell je predstavio samozatamnjujući vizir za svoje kacige, koji štitnike od sunca šalje u ...