Ako nije luda, Yamaha mora da zadrži Quartarara, kaže Rossi

Valentino Rossi kaže da, ako nije luda, Yamaha mora zadržati Quartarara, kako zna i ume

Foto: Yamaha Racing

Valentino Rossi, koji sa Yamahom ima važeći ugovor i za narednu sezonu, a kaže da će u prvih 5-6 trka 2020. odlučiti da li će se povući ili nastaviti karijeru, ima zanimljivo viđenje u vezi zvezde sezone , Fabia Quartarara. “Samo ako nije luda, Yamaha mora učiniti sve što može da zadrži Quartarara za 2021.”, kaže legendarni “Doctor”. Quartararo je ove godine debitovao na Yamahi, i to satelitskoj SRT, potpuno novog malezijskog tima, i vozio sa 500 o/min manje od ostalih vozača Yamahi, zbog toga što su čuvali njegove agregate koji su zapravo evolucija agregata iz 2018. do specifikacije 2019. Ali to mladog Francuza nije sprečilo da osvoji četiri pol pozicije i pet puta završi na podijumu. Uz to, poslednje dve trke izgubi u poslednjim krivinama – od upravo krunisanog šampiona Marqueza.

Foto: Yamaha Racing

Nakon trke na Tajlandu, Rossi je priznao da je za Yamahu jako bitno da zadrži Quartarara, iako zdrava logika kaže da će, ako ostane na Yamahi, to 2021. biti ili u sedištu Rossija ili Vinalesa. Rossi se više nego pozitivno izrazio o Quartararu: “Znao sam da će biti brz zato što je i na početku karijere bio, ali nisam očekivao ovoliko brz. To znači da je Quartararo uradio nešto specijalno, i mislim da će sledeće godine svi pokušati da ga dovedu u svoj tim. Osim ako nije luda, i Yamaha će ga želeti za 2021.
Timski kolega Franco Morbidelli kaže da je mislio da radi sasvim dobar posao, ali da je ono što radi Quartararo neverovatno, a Rossi dodaje: “ Yamahu jako dobro vozi zato što ima mekan stil vožnje, i mislim da je odličan na kočenju zato što je sposoban da jako dobro zaustavlja taj motocikl. Brz je, snažan je, ne pravi greške”.

Foto: Yamaha Racing

Iako se već uveliko po Moto GP padoku priča de je Ducati izneo zvaničnu ponudu Quartararu, nakon trku Buriramu na Tajlandu, sportski direktor tima Ducati Paolo Ciabatti, tvrdi da tek treba da uopšte razgovaraju sa Quartararom, obzirom da su zadovoljni trenutnim parom koji čine Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. Doduše, Ciabatti je dodao i da Ducati stalno prati tržište vozača, i da uvek prati vozače koji mogu biti zanimljive opcije u budućnosti.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda se vratila u igru sa novim CBR1000RR-R Firebladeom

Honda je na EICMA Salonu motocikala u Milanu predstavila potpuno novi CBR1000RR-R Fireblade Hondu ...

Dovi se borio, Marquez pobedio, Yamaha iznenadila

Još jedna sjajna predstava i borba u Moto GP-u pripala je Marquezu, ali i ...

Seat ulazi među električne dvotočkaše uz svoj eScooter

Seat će u Barseloni 19. novembra predstaviti svoj skuter, i time i zvanično ući ...

Dovizioso sjajan na Red Bull ringu

Dovizioso ponovo sjajan na stazi Red Bull ring u Spielbergu, nakon borbe do poslednje ...

Brad Binder se seli u Moto GP

Iako za sledeću sezonu nema mnogu atraktivnih mesta koja će biti slobodna, u Moto ...

Turbo Suzuki – možda

Suzuki već neko vreme koketira sa idejom o povratku turbo kompresora u motocikl. Još ...