fbpx

Hamilton i Mercedes F1 „zapeli“ u pregovorima

Produženje ugovora Lewisa Hamiltona i F1 tima Mercedes-AMG delovao je kao gotova stvar, međutim, pregovori su zapeli zbog Verstappena

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Poznato je da šestostrukom šampionu sveta Formule 1 Lewisu Hamiltonu ističe ugovor sa timom Mercedes-AMG na kraju ove sezone, i da se radi na njegovom obnavljanju. Sve je delovalo kao idilična priča, ali u poslovnom svetu gde se vrti ogroman novac idila ne postoji. Izveštaji su govorili da je ugovor spreman i da Hamilton samo treba da stavi svoj potpis, ali prema najnovijim informacijama, u pregovori su zapali u „ćorsokak“, i to zahvaljujući Max Verstappenu.

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Samo dve nedelje nakon što je Verstappen potpisao trogodišnji ugovor sa Red Bullom, pojavile su se informacije da Hamilton ne želi da potpiše ono što je već stavljeno na papir i traži više. Prema „tračevima“ koji stižu iz kuloara Formule 1, Toto Wolff je i vidu imao Verstappena kao zamenu Hamiltonu, ukoliko Britanac odluči da pređe u Ferrari, o čemu se dosta spekulisalo. Međutim, obzirom da je Wolff ostao bez opcije holandske mega zvezde, koji zauzet naredne tri sezone, Hamiltonu se popravila pregovaračka pozicija. Prema pisanju španskog dnevnika Marka, i informacijama koje je objavio Corriere dello Sport, Hamilton sada ne samo da želi još više novca, nego umesto dvogodišnjeg, traži četvorogodišnji ugovor, koji bi praktično potrajao do kraja njegove karijere, obzirom da trenutno ima 35 godina. Pored toga, umesto, navodnih 42 miliona evra koliko je plaćen, Hamilton traži 55 miliona evra. Na kraju, prema spekulacijama, Mercedes u ugovor želi da ubaci i Hamiltonove obaveze nakon završetka aktivne karijere, sa kojima engleski šampiona baš nije saglasan.

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Sve skupa, „silly season“ u Formuli 1 ne prestaje nikada, a spekulacija i kalkulacija je bilo i biće, a Hamiltonu se zapravo ne žuri. Što se ugovora tiče miran je sezonu 2020., može da pregovara sa Mercedesom, a na oku drži i zbivanja u Ferrariju, gde se lako može desiti da Vettelovo mesto ostane upražnjeno i to već početkom sezone. Javna je tajna da, iako za sada zvanično podržava nemačkog šampiona, tim Ferrari nije zadovoljan rezultatima svoje skupo plaćene zvezde, a pogotovo ne činjenicom da ga je u svojoj prvoj sezoni u crvenom bolidu, i tek svojoj drugoj u Formuli 1, nadmašio Charles Leclerc. Šta više, Ferrari je zvanično izjavio da sa Vettelom neće ni pregovarati do polovine sezone, odnosno, dok Vettel ne pokaže rezultate. Sa druge strane, mladom vozaču iz Monte Karla je već na duge staze ukazano poverenje, obzirom da je potpisao čak četvorogodišnji ugovor, o čemu Vettel ne može ni da sanja. A i Fernando Alonso otvoreno priča da ima u vidu Formulu 1. Možda bi on mogao biti džoker Tota Wolffa.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Proizvodnja Nissan Ariye ne ide po planu

Proizvodnja Nissan Ariye ne ide po planu u hipermodernom pogonu i mnogo je sporija ...

Ferrari povećava budžet da bi pobedio!?

Ferrari će povećati budžet da bi nekako i konačno došao do titule. Samo, da ...

Ima li vozača u automobilu?

Pre trideset godina, eksperimentalni kombi je bio u stanju da sam upravlja, ubrzava i ...

Brend Chery zvanično otvorio salon u Novom Sadu

Brend Chery zvanično otvorio vrata svog potpuno novog prodajno-servisnog centra u Novom Sadu Brend ...

PSA je zapravo kupio FCA – piše sitnim slovima!

Uveliko se radi na zakonskim i pravnim aspektima operativnog spajanja dva giganta PSA i ...