fbpx

Počele rezervacije i za Fiat 500 La prima hatchback

Sa željom da se nadoveže na uspeh ograničene, numerisane edicije novog „la Prima“ kabrioleta, danas su otvorene rezervacije za novi model 500 „la Prima“ hečbek

Prateći uspeh rezervacija za novi 500 „la Prima“ kabriolet – numerisanu ediciju – predstavljenu ovog marta u Milanu, koja više nije dostupna, porodica novog modela 500 se širi, predstavljanjem drugog „Launch Edition“ izdanja: Novog 500 „la Prima“ hečbeka. Ovaj model kombinuje inovativni „električni i održivi“ duh treće generacije modela 500 sa nepogrešivim dizajnom i posvećenošću detaljima koje donosi ovaj legendarni Fiat model, i koji su uobičajeni za najbolje italijanske proizvode.
Autonomija i brzina punjenja baterija su dva ključna pitanja za kupce. Litijum-jonske baterije kapaciteta 42 kWh daju novom modelu 500 autonomiju do 320 km u WLTP ciklusu. Da bi se optimizovalo vreme punjenja, novi model 500 omogućava brzo punjenje direktnom strujom do 85 kW, kako bi se baterija vrlo brzo napunila. Na primer, potrebno je samo 5 minuta da prikupite dovoljno energetske rezerve za prelazak 50 kilometara, više nego što je potrebno za prosečnu dnevnu upotrebu. A brzo punjenje takođe može da napuni bateriju do 80% za samo 35 minuta. Pametna utičnica „Combo 2“ koja se nalazi na zadnjoj desnoj strani automobila omogućava punjenje i preko direktne i preko naizmenične struje. Nazivamo je „pametnom“ utičnicom zbog svog rasporeda punjenja koji može da se programira po želji i pružanja povratnih informacija o stanju napunjenosti automobila. Dostupna su i rešenja za kućno punjenje.

I hečbek i kabriolet verzije modela New 500 „la Prima“ uključuju rešenje „easyWallbox“, sistem za punjenje koji se može povezati sa mrežom kod kuće. ENGIE Eps je razvio ovaj uređaj za FCA, koji će Mopar plasirati na glavnim evropskim tržištima kako bi se poklopio sa lansiranjem modela. To je jednostavno, dostupno rešenje – bez potrebnog stručnog osoblja za instalaciju – kojim se može upravljati putem Bluetootha, i koje vam omogućava da ovaj model punite odmah kod kuće, sa snagom do 2,3 kW. Ovaj punjač takođe uzima u obzir i druge kućne aparate koji se koriste dok punite svoj automobil. Još bolje, „easyWallbox“ je spreman za nadogradnju snage na 7,4 kW. Model se takođe isporučuje sa „Mode 3“ kablom snage do 11 kW za punjenje i kod kuće i iz javne mreže.
Novi 500 „la Prima“ dolazi sa standardnom opremom koja uključuje automatsko kočenje u hitnim slučajevima, zadnju kameru visoke rezolucije, automatske Twilight i Dazzle senzorime, hitne pozive (ecall) i elektronsku parking kočnicu. Štaviše, Novi 500 uključuje najnovije napredne sisteme za pomoć vozaču (ADAS), što ga čini prvim gradskim automobilom opremljenim nivoom 2 autonomne vožnje. Tehnologija za nadzor sa prednjom kamerom prati sva područja oko automobila, uzduž i bočno. Pametni prilagodljivi tempomat (iACC) koči ili ubrzava reagujući na bilo koju prepreku na koju naiđe. Sistem za držanje saobraćajne trake drži vozilo na sredini trake, pod uslovom da se linije jasno vide.
Automatsko ograničenje brzine čita uočljiva ograničenja brzine i preporučuje njihovu primenu, dok sistem za uočavanje vozila u mrtvom uglu koristi ultrazvučne senzore za nadgledanje mrtvog ugla i savetuje vas ako bilo koja druga vozila prilaze uz pomoć trouglastih lampica upozorenja na bočnim retrovizorima. Tu je i pomoć za održanje pažnje, koja prikazuje upozorenja na ekranu, preporučujući da se zaustavite i napravite pauzu kada ste umorni. Na kraju, senzori od 360 stepeni pružaju pogled iz drona kako bi se izbegle prepreke prilikom parkiranja ili obavljanja složenih manevara.

Model 500 „la Prima“ hečbek dolazi sa novim UConnect  5 sistemom za informisanje i zabavu kao standardnim delom opreme: TFT ekran od 7 inča, DAB Radio, navigacija sa ekranom na dodir dijagonale 10,25 inča, bežični CarPlay/Android Auto, i nudi povezane usluge preko „UConnect Box“ uređaja i paket usluga „UConnect Services“. Treća generacija modela 500 je prvi model FCA grupe opremljen petom generacijom UConnect 5 sistema za zabavu i informisanje, koji predstavlja povezanu platformu dizajniranu za budućnost, dostupnu sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča. Razvijen sa idejom da kupcima omogući jednostavno i praktično korisničko iskustvo, FCA koristi lak, intuitivan i prilagodljiv Android Auto operativni sistem. Na primer, pomoću vidžeta možete da konfigurišete prikaz funkcija i aplikacija. Apple CarPlay je već dostupan u bežičnom režimu. Sistem je takođe spreman da ponudi istu funkciju za Android Auto. Ukratko, novi model 500 nudi integraciju sa vašim pametnim telefonom, ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, horizontalnim faktorom oblika koji se savršeno uklapa u komandnu tablu automobila, u skladu sa linijama i dizajniran u skladu sa kriterijumima za otklanjanje ometanja vozača.
Novi 500 „la Prima“ hečbek – u paketu sa easyWallbox uređajem – košta 34.900 evra.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test Kia XCeed 1.5 T-GDI EX Beat

Test Kia XCeed 1.5 T-GDI EX Beat – osvežavanje je stiglo na pravo mesto, ...

U SAD prvi put prodato više pickupova nego putničkih vozila

Prodaja pickup vozila je  u aprilu po prvi put ikad premašila broj prodatih putničkih ...

Nissan Z GT500 spreman da zameni GT-R u japanskoj GT seriji

Nissan je krajem ovog leta predstavio novu generaciju svog Z sportskog modela koji će ...

A Klasa se naoštrila

Mercedes je odlučio da ozbiljno pokaže zube konkurenciju sa novom A Klasom koja stiže ...

Kakve veze imaju Bugatti Bolide i golf loptica?

Bugatti Bolide i golf loptica imaju dublju vezu osim verovatnoće da vlasnik vozila igra ...

Renault potvrđuje zaokret prema elektrifikovanim vozilima

Renault potvrđuje svoju brzu preorijentaciju na elektrifikovana vozila impresivnim rastom udela prodaje električnih i ...