Novi BMW Serije 5 stigao u Srbiju

Nakon nedavno održane svetske premijere, novi BMW Serije 5 stigao je i u Srbiju

Foto: BMW

Popularna „biznis limuzina“ je jedan od najprodavanijih BMW modela na našem tržištu, a ujedno jedan od najpopularnijih automobila među savremenim poslovnim ljudima.
Krasi ga unapređen spoljašnji dizajn, dodatno pojačan osećaj luksuza u enterijeru, veća efikasnost i dinamičnost zahvaljujući elektrifikaciji pogonskog sistema i vrhunske inovacije u oblastima asistencije vozaču, upravljanju i konektivnosti.
Pored benzinskog i dizel agregata, novi BMW Serije 5 je dostupan i kao plug-in hybrid koji prati državna subvencija na kupovinu u iznosu od 3500€, kao i subvencija prilikom registracije vozila.
Novi model poseduje privlačne dizajnerske akcente, jasno strukturirane površine na prednjem i zadnjem delu, novi dizajn rešetke hladnjaka, tzv. BMW bubrega, koja je sada i šira i viša. Tu su i novi LED prednji farovi sa tanjim konturama, dok funkciju zaštite od zaslepljivanja obavlja matrix tehnologija. BMW Laserlight je sada dostupan kao opcija za sve varijante ovog modela, sa dugim svetlima dometa do 650m. Na zadnjem delu novi element, koji imaju sve verzije modela sada, čine dve trapezoidne izduvne cevi.

Foto: BMW

Dodate su nove boje karoserije i BMW individual boje, M Sport paket sa novim i mišićavim dizajnerskim karakteristikama kao što su novi uvodnici za vazduh. Vodeći model je BMW M550i xDrive Sedan sa 4.4 litarskim V8 motorom od 530 KS dok je na našem tržištu najpopularniji model BMW 520d xDrive sa dvolitarskim dizel agregatom koji isporučuje 190KS. Opcione M Sport kočnice su dostupne za poručivanje i u crvenoj boji.
Novi točkovi su izrađeni od lakih legura i dostupni u verzijama od 18 do 20 inča, dok su kao opcija po prvi put u ponudi 20-inčni BMW točkovi Individual Air performance sa poboljšanom aerodinamikom i smanjenom težinom.

Foto: BMW

Dizajn enterijera ima usavršene detalje, opcioni 12,3-inčni kontrolni ekran (10,25-inčni kontrolni displej sada je deo standardne opreme), automatska klima sa proširenim karakteristikama i sportski kožni volan sa novim uređenjem multifunkcijskih tastera. Kontrole na centralnoj konzoli sada su u crnoj boji visokog sjaja, dok je enterijer moguće poručiti u novoj perforiranoj varijanti Sensatec ili opcionalno kožu Dakota ili ekskluzivnu Nappa kožu. Comfort sedišta su dostupna kao opcija, a moguće je poručiti i nova M multifunkcionalna sedišta.
BMW Serije 5 M Sport Edition kao specijalne verzije BMW Serije 5 Sedan i nove Serije 5 Touring, dostupne su od lansiranja u ograničenom broju od 1.000 jedinica; uključuju paket M Sport, metalik boju Donington Grey (prethodno dostupnu samo za modele BMW M) i ekskluzivne, 20-inčne BMW Individual točkove sa Air Performance dizajnu u dve boje.
Plug-in hibridni asortiman proširen je na pet modela BMW Serije 5, a najnovija generacija BMW eDrive tehnologije dostupna je sada i za BMW Serije 5 Touring. Uvedena je nova Mildhybrid tehnologija od 48V za sve četvorocilindrične i šestocilindrične motore, koja obezbeđuje brži odziv na delimičnim opterećenjima i bolje ubrzanje, veću efikasnost kao i unapređen rad automatske start/stop funkcije zahvaljujući starter-generatoru snage od 8 kW/11KS.
Novi BMW Serije 5 poseduje unapređenu BMW TwinPower Turbo tehnologiju kod četvorocilindričnih i šestocolindričnih benzinskih motora sa optimizovanim ubrizgavanjem benzina, a svi dizel motori sada su sa dvostepenim turbo-punjenjem. Sve varijante modela sa četiri i šest cilindara sada zadovoljavaju Euro 6d standard.
Opcionalno integralno aktivno upravljanje nudi veću pomoć u manevrisanju pri malim brzinama, odnosno radi i na brzinama manjim od 3km/h, a dostupno je i na Plug-in hibridnim modelima.
Novi sistemi asistencije vozaču i proširene funkcije utabali su put autonomnoj vožnji – upozorenje o napuštanju trake – deo opcionalnog sistema Driving Asisstant – sada poseduje i funkciju vraćanja u saobraćajnu traku, novi Driving Assistant Professional sada uključuje aktivnu navigaciju, automatsko formiranje trake za slučaj nužde i upozorenja za raskrsnicu koja dolazi sada sa funkcijom kočenja. Dodatno 3D vizualizacija okoline prikazuje saobraćajne situacije i moguće intervencije sistema za pomoć vozaču na instrument tabli, a tu je i opcionalno dostupan Parking Asisstant dodatnom funkcijom asistencije za vožnju unazad.
BMW operativni sistem 7 je kod novog modela BMW Serije 5 deo standardne opreme i otvara mnoštvo potencijalnih novih aplikacija i mogućnosti povezivanja, kao i proširenu personalizaciju. Novi model poseduje BMW Intelligent Personal Assistant s proširenim funkcijama, optimizovanu interakciju i novu grafiku na kontrolnom ekranu. Standardna integracija pametnih telefona sada nudi i Android Auto (pored Apple CarPlay-a) koji rade bežično.
BMW Serije 5 prvi put je predstavljen 1972. godine, a sada nas očekuje novo poglavlje u njegovoj istoriji. Posetite BMW salon i zakažite test vožnju novog modela BMW Serije 5.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nemačka policija zaplenila 100 automobila na Autobanu

Policija iz nemačkog grada Wismar je zaplenila preko 100 automobila u četvrtak, zbog sumnje ...

4WD ili AWD pitanje je sad?

Uz najezdu SUV vozila, posledično je nastala i najezda pogona na svim točkovima. Samo, ...

Nova generacija Mercedes-AMG C63 ostaje bez V8 motora

Mercedes-Benz uveliko radi na novoj generaciji C-Klase, a uz nju možemo očekivati i verziju ...

Renault udružuje snage sa filmom „Solo: Star Wars priča“

Renault udružuje snage sa filmom „Solo: Star Wars priča“ i poziva svoje kupce da ...

Predstavljen serijski električni Mini

Predstavljen je prvi potpuno električni Mini Cooper SE, i definisan kao prvi mali automobil ...