fbpx

Williams Formula 1 tim ulepšao svoj bolid

I Williams Formula 1 tim je ulepšao svoj bolid za predstojeću sezonu, ali spektakularnu 3D prezentaciju tima osujetili su hakeri

Williams Racing FW43B – Foto: Williams Racing

I tim Williams se ulepšao za sezonu Formule 1 2021. Koliko je uz svež kapital i nove vlasnike Dorilton Capital stvarno unapredio bolid koji je nazvan FW43B tek ćemo videti na stazi, ali novo ruho zaista dobro izgleda.
Iako je tim planirao poprilično spektakularno virtuelno 3D otkrivanje, preko aplikacije koja je ponuđena za skidanje ljubiteljima Formule 1, haker su osujetili kompletan napor, i pre vremena objavili fotografije novog bolida legendarnog tima. Williams Racing nije imao drugog izbora nego da i sam zvanično objavi fotografije. Kako je saopštio Dorilton Capital, nove boje bolida su boje u kojima je tim postgao svoje najbolje rezultate tokom ’80-ih i ’90-ih godina prošlog veka.

Williams Racing FW43B – Foto: Williams Racing

U nekada gigantskom timu zapravo još uvek nema previše toga novog. Iako kao pogon imaju moćni Mercedes-AMG motor, bolidi Wlliams su i dalje najsporiji na stazi, a prošle sezone vozači tima George Russell i Nicholas Latifi nisu uspeli da osvoje ni jedan jedni poen, što znači da se plasiraju među prvih 10. Jasno je da će Russel, koji je prošle godine spektakularno dobro zamenio Covid-19 pozitivnog Lewisa Hamiltona, dati sve od sebe da nastavi da dokazuje svoj raskošan talenat i brzinu i nekako se i službeno dočepa sedišta u Mercedes-AMG-u, na čijem se spisku vozača u osnovi i nalazi.
Za razliku od američkih kolega iz tima Haas, Williams nije saopštio da će se praktično odreći sezone 2021. i sve svoje resurse usmeriti ka gradnji bolida po novim pravilima za 2022. Doduše, najavljuje barem jedno unapređenje tokom sezone. Obzirom da se na bolidu ne vidi ozbiljan veliki partner, za očekivati je da će i ovaj, nekada velik šampionski, a sada mali autsajderski tim, racionalizovati budžet koji ima na raspolaganju za ovu, ali i sledeću godinu, uprkos uvedenom ograničenju troškova i benefitima koje će po pitanju ispitivanja u aerotunelima imati najslabije plasirani timovi, u odnosu na najbolje plasirane.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tesla otkrio svoj prvi pick up model – Cybertruck

Tesla je otkrio svoj dugo očekivani pick up, koji nosi ime Cybertruck, i može ...

Legendarni Caterham promenio vlasnika i postao japanski

Caterham, britanski proizvođač legendarnog roadstera Super 7 promenio je vlasnika i umesto malezijske postao ...

Toyota ipak oprezna sa električnim vozilima

Iako auto industrija bombarduje vestima o novim električnim automobilima, Toyota je ipak rezervisana Iako ...

Nova kontrola proklizavanja za sve buduće BMW i MINI modele

BMW će novi, brži i efikasniji sistem za kontrolu proklizavanja točkova razvijen za i3 ...

Novi Touareg – prvi VW sa AWS

Novi Touareg je prvi Volkswagen sa sistemom upravljanja na svim točkovima Treća generacija Volkswagenovog ...

Iako ne u najbržem bolidu, Hamiltonu pobeda u Budimpešti

Još jedna taktička dosadna trka u Budimpešti, koju je na kraju začinio Bottas udaranjem ...