fbpx

Ferrari ne razvija samo Purosangue nego još dva SUV-a

Ferrari ne samo da radi na Purosangue-u svom prvom SUV-u, nego se čuju informacije da slede još dva i to električna

Foto: Ferrari

Ferrari je poznat po sportskim i supersportskim automobilima sa V8 i V12 motorima i tačka! Ne, nije tačka. Ferrari razvija svoj prvi SUV, koji stiže 2022. i zove se Purosangue. Ne, još nije tačka. Prema spekulacijma koje stižu iz Maranella, Ferrari ne samo da razvija Purosangue, nego još dva SUV-a ili crossovera. Nova platforma koju će koristiti Purosange predviđena je za motor smešten napred u sredini, ispred prednje osovine, ali, navodno, na sebe može da primi elektromotor i bateriju za potpuno električno vozilo.
Iste spekulacije tvrde da se pod kodnim oznakama F244 i F245 spremaju sva električna SUV-a, koji će u prodaju stići 2024. i 2026. godine. Oba električna SUV-a imaće konfiguraciju sa četiri elektromotora sa ukupnom snagom od 610KS i bateriju od 80 kWh u baznim izdanjima. Za razliku od Purosanguea koji bi trebao biti četvorosed, spekulacije kažu da bi dva električna SUV-a mogli imati pet sedišta obzirom na eliminaciju kardanskog vratila i centralnog tunela.
Louis Camilleri koji se nedavno iznenada povukao sa pozicije CEO-a Ferrarija još 2019. je rekao da kompanija gleda u pravcu mogućeg električnog GT automobila, ali i dodao da za takav model nema šanse pre 2025. godine, pre svega zbog nedostatka adekvatnih baterija koje bi obezbedile Ferrari performanse ali i razumnu upotrebljivost prihvatljivom autonomijom. U međuvremenu, Ferrari je patentirao rešenja za modularni elektro pogon.
Prema navodima koje je objavio “CAR”, Purosangue će imati V12 motor sa oko 800, ali će mu se vremenom pridružiti verzija sa V8 hibridnim pogonom i oko 700KS, mada postoje informacije da će ići obrnutim redosledom. Takođe, postoji priča da će Purosange imati zadnja vrata koja se otvaraju unapred, kako bi bio potpuno eliminisan B stub. Trenutno, samo jedan proizvođač ima takvo rešenje, a to je Mazda na SUV modelu MX-30.
U svakom slučaju, za kredibilne informacije na temu Purosanguea, koji se za sada razvija skriven pod maskom karoserije Maserati Levantea, moraćemo još malo da sačekamo.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dacia stiže na Dakar reli 2025.

Dacia stiže na Dakar reli 2025. i to sa pravom vozačkom zvezdom iza upravljača ...

Geely brand launch event održan u Beogradu

Geely brand launch event održan u Beogradu je bio posvećen dolasku brenda Geely u ...

Debitovao BMW Serije 4 sa gigantskim „bubrezima“

Debitovao je BMW Serije 4 sa gigantskim bubrezima koje su mnogi sa zebnjom očekivali ...

Hamilton u kvalifikacijama deklasirao konkurenciju u Singapuru

Hamlton i Mercedes na kolenima? Teško, nakon kvalifikacija za VN Singapura Ferrarijevi bolidi su ...

Red Bull postaje proizvođač automobila?

Red Bull je objavio tizer hiperautomobila RB17 sa hibridnim V8 pogonom i ogromnom snagom ...

Prvo čišćenje od bombi pa fabrika Tesla

Počela je gradnja pogona iz kojeg uskoro treba da u srcu Nemačke izlaze glavni ...