fbpx

Nakon 30 godina Ford Mondeo se gasi kao model

Nagađalo se a sada je postalo i zvanično – nakon sasvim pristojnih 30 godina Ford Mondeo se gasi kao model

Pričalo se, spekulisalo se, li sve je bilo nezvanično, sve dok Ford zaista nije ugasio model Fusion u Americi prošle godine. Tada je postalo jasno da njegova evropska verzija broj poslednje dane u segmentu koji se sve manje traži. Ford je objavio da nakon 30 godina gasi Mondeo, a to će se dogoditi u martu 2022. zaustavljanje proizvodne trake u pogonu u Valensiji gde se Mondeo proizvodi. Službeno, Ford kaže da su promene neophodne zbog afiniteta, a jednostavno rečeno, SUV je do nogu potukao tradicionalnu trozapreminsku limuzinu i njenu „fast back“ verziju sa petora vrata. Ili, barem je potukao ono što je Ford nudio, obzirom da kod drugih limuzine još opstaju u modelnoj ponudi.
Ford Mondeo se pojavio 1993. godine kada je u ponudi Plavog ovala zamenio Sierru. Sa oko pet miliona prodatih jedinica, svakako se ne svrstava među neuspešne nego modele koji su solidno prošli, pogotovo uzimajući u obzir konkurenciju kao što su VW Passat, Mazda 6, Honda Accord, Renault Laguna i drugi. Na žalost Mondea, a i svih onih koji su sebe videli u fordovoj limuzini, u poslednjih 20 godina, tržište u trozapreminskom segmentu palo je za neverovatnih 80%.
Zanimljivo je da će španski pogon Forda nastaviti sa proizvodnjom monovolumenskih modela Galxy i S-Max, sve dok se ne završi naslednik Mondea. Tačnije, neće to biti direktan nasledni ni Mondea u Evropi ni Fussiona u SAD, nego povišeni karavan-monovlumen, odnosno SUV/crossover koji je odavno primećen zamaskiran na testovima, i mogao bi biti obelodanjen već do kraja ove godine, ali pitanje je pod kojim imenom.
A pogon Forda u Americi neće stati, u njega se ulažu velika sredstva da bi se pripremio za proizvodnju 2.5 litarskog Duratec hibridnog motora, koji će se ugrađivati u evropske modele od kraja 2022. godine. Takođe, u istom pogonu će se proizvoditi i baterijski paketi, obzirom da od 2030. godine Ford potpuno prelazi na proizvodnju električnih putničkih vozila u Evropi. Dobro prodavana komercijalna vozila iz Forda prodavaće se sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali isključivo u plug-in hibridnim pogonskim konfiguracijama, a uporedo sa potpuno električnim verzijama.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Faraday Future okončao spor sa glavnim investitorom

Faraday Future je uspeo da izbegne ono što se činilo kao sigurna smrt, time ...

Kratka radost za Toyota WEC tim na Silverstoneu

Radost nakon dva podijuma za tim Toyota nakon WEC trke Šest časova Silverstonea kratko ...

Novi svetski rekord za Toyotu Mirai

Toyota Mirai postavila zvaničan svetski rekord – više od 1000 kilometara sa jednim punjenjem ...

Otkrivamo vozila sa najčešće vraćenom kilometražom

Otkrivamo koja su vozila sa najčešće vraćenom kilometražom – dominiraju nemačke premijum marke Prevara ...

Renaultov SUV coupe stiže i kod nas kao Megane Conquest

Renaultov SUV coupé atletskih linija i dinamičnog karaktera stiže na evropsko tržište opremljen naprednom ...

Počeli su testovi Formule 1

Na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, počeli su prvi zvanični testovi Formule 1 za sezonu ...