fbpx

Mercedes – Benz predstavio EQB novi električni SUV

Mercedes – Benz je u Kini predstavio EQB kompaktni električni SUV i proširio ponudu u svom izvojenom EQ brendu

Novi EQB iako kompaktnog gabarita, nudi prostor za mnoge porodice i širok spektar transportnih potreba, uključujući opcioni treći red sedišta. To mu daje izuzetan položaj među električnim vozilima. Dva sedišta u trećem redu mogu da koriste osobe do 1,65 metara visine, a moguće je i staviti dečije sedište u treći red.
Novi EQB je kompaktnih dimenzija D x Š x V su 4684 x 1834 x 1667 milimetara, ali nudi dosta prostora i maksimalan kapacitet prtljažnika od 1710 litara2, zahvaljujuću dugom međuosovinskom rastojanju svoje osnove, modela GLB, koje je 2.829 milimetera. Nagib naslona u drugom redu može se standardno podesiti u nekoliko faza, a ovaj red ima opciju uzdužnog podešavanja od 140 milimetara.
Dok prvi primerci EQA 250 pristižu u evropska dilerstva, prikazan je novi EQS namenski dizajniran, potpuno električni član porodice S-Klase, istovremeno verzija novog modela EQB za kinesko tržište imaće svoj debi u Šangaju. Proizvodiće se u Pekingu, a na tržište Kine dolazi kasnije tokom godine. Evropska verzija će takođe biti pokrenuta ove godine, a EQB će biti prvo potpuno električno vozilo koje će se proizvoditi u mađarskoj fabrici u Kečkemetu. Do sada su tamo sa proizvodne trake silazile plug-in hibridne verzije modela CLA i CLA Shooting Brake. Plug-in hybrid verzija A-Klase će se takođe proizvoditi u Kečkemetu – pored nemačke fabrike Mercedes-Benz u Raštatu, gde se proizvodi i EQA.
EQB  će uključivati nekoliko modela sa pogonom na prednje točkove i sa pogonom na sva četiri točka, različitih snaga, dok će najsnažnije verzije ić i preko 270 KS uz baterije korisnog kapaciteta počev od 66.5 kWh, a u planu je i verzija sa povećanom autonomijom.
EQB interpretira filozofiju Mercedes-EQ dizajna poznatog kao Progressive Luxury na karakterističan način. Karakteriše ga tipična Mercedes-EQ crna rešetka hladnjaka sa centralno postavljenom zvezdom. Još jedna prepoznatljiva dizajnerska karakteristika električnih Mercedes-EQ vozila je neprekidna svetlosna traka napred i pozadi.
Standardna Navigacija sa Električnom inteligencijom doprinosi lakom rukovanju EQB-om u svakodnevnom životu. Ona izračunava najbrži put do odredišta, uzimajući u obzir maksimalnu snagu punjenja i trajanje mogućih zaustavljanja zbog punjenja. Pored toga, Navigacija sa Električnom Inteligencijom osigurava da se visokonaponska baterija po potrebi dovede do optimalne temperature punjenja pre planiranog zaustavljanja zbog punjenja.
Pomoću sertifikata porekla visokog kvaliteta, Mercedes-Benz garantuje da se energija iz obnovljivih izvora dovodi u mrežu stanica za punjenje struje koje koriste Mercedes me Charge. Sa Mercedes me Charge mrežom, kupac može da puni vozilo na više od 200,000 stanica za punjenje širom Evrope.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mazda sprema serijski EV za sajam u Tokiju

Mazda je potvrdila da će tokom Salona automobila u Tokiju predstaviti električni automobil Novi ...

Kia XCeed – Ceed na steroidima ili nešto drugo?

Kia XCeed je četvrti SUV koji ova marka nudi, na platformi je Ceeda, i ...

Evropski Lynk & Co SUV-ovi će se proizvoditi u Belgiji

Nova „mobility firma“, Lynk&Co, je otkrila da će sve svoje automobile namenjene za Evropu ...

Počela prodaja Peugeota 508

Nakon dizajnerskih uspeha sa SUV modelima, Peugeot je kompletirao svoju gamu  “fastback” modelom koji ...

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji ikada

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji američki serijski automobil sa V8 motorom ikada ...