fbpx

Volkswagen osvežio Polo – u salonima na jesen

Volkswagen je nastavio sam osvežavanjem modela a na red je došao Polo koji je dobio nova stilska obeležja marke

Volkswagen je nastavio da harmonizuje izgled svoje ponude, pa je u sklopu osvežavanja Polo dobio izgled karoserije koji ga je približio modelima Glf 8, Arteon i ID.3. Na prezentaciji, šef dizajna Volkswagena jednostano je objasnio ovaj trend – veza Pola i Golfa 8 nam je važna obzirom da Polo čini prepoznatljivim i širim vozilom nego do sada.
LED potpisi već više od decenije čine važan stilski deo svakog automobila, pa je i Polo, koji je do sada prodat u više od 18 miliona komada u svojoj istoriji dugoj 45 godina, dobio nove LED potpise. Sada su LED svetlosne grupe i napred i pozadi deo standardne opreme a ne opcionali, ali se među opcijalima nalaze matrix LED svetla nazvana IQ.Light.
Kao i pri svakom osvežavanju modela VW polo je dobio novi modifikovani prednji i zadnji odbojnik. Novina na zadnjem delu, pored nedavno uvedenog novog VW bedža je i centralno smešteno ime modela na vratima prtljažnika. Zanimljivo je da je osveženi Polo za 2022. godinu, zbog novih odbojnika postao i par milimetara duži od dosadašnjeg modela.
Svakako, pored stilskih novina u svakom osveženom modelu uvode se i nove tehnologije, pa VW neće razočarati kupce – među opcijama pojavio se Travel assist, sistem autonomne vožnje Nivoa 2 koji je debitovao u Passatu a kombinuje adaptivni tempomat i sistem održavanja kolovozne trake i omogućava poluautonomnu vožnju sve do brzine od 200 km/h. Ni Polo u baznoj opremi nije ostao bez tehnološkog unapređenja, pa se u standardnoj opremi nalazi asistencija za održavanje kolovozne take.
U enterijeru VW Polo je dobio infotejment najnovije generacije sa standardnim ekranom osetljivim na dodir dijagonale od 6.5”, dok je opcioni i znatno veći ekran od 9.2 inča.
Novina su i klizači kontrole temperature u kabini koji su preuzeti direktno od Golfa 8. Redizajnirani upravljač sa komandama takođe je deo osvežavanja, a vozača će dočekati i velika digitalna instrument tabla dijagonale 8.0”.
Pogonska ponuda je ostala neizmenjena. Benzinski trocilindraši od 999 cm³ imaju 80 KS, 95 KS ili 110 KS, dok verzija na CNG ima 90 KS, a uz snažnije motore opciono se može dobiti i DSG menjač.
Početak prodaje novog Pola najavljen je za treći kvartal ove godine, što znači da od jeseni stiže u salone.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Borgward predstavio novi kupe SUV – BX6

Borgward je otkrio treći model od svog oživljavanja 2015. godine, crossover pod oznakom BX6 ...

Jaguar Classic divizija dostojno obeležava jubilej E-Typea

Jaguar Classic divizija će dostojanstveno obeležiti 60. rođendan legendarnog E-Typea parom na fabrički nivo ...

Nova Lancia Stratos – stvarnost ili san?

Da li će nova Lancia Stratos, naslednik reli legende postati stvarnost ili ostati na ...

Mercedes ipak povlači 774.000 dizela, ali izbegava kaznu

Mercedesu je naređeno da povuče 774.000 vozila sa dizel motorima, ali će verovatno izbeći ...

Novi patent za sklopivi krov SUV-a iz Audia?

Audi je nedavno podneo zahtev za patentiranje novog tipa mehanizma za sklapanje krova, koji ...

Mercedes koštao Russela pobede u Formuli 1 – Perezu pobeda

Pretposlednja trka sezone Formule 1 donela je sve ono što se od ovog takmičenja ...