fbpx

Kia Sportage debitovala u svojoj petoj generaciji

Kia je pokazala dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti nove generacije svog popularnog SUV-a, modela Sportage

Foto: Kia

Kia je nakon nekoliko “teaser” slika i skica predstavila petu generaciju svog popularnog modela Sportage. Potpuno novi dizajn modela Sportage za 2022. godinu rađen je po novoj dizajnerskoj filozofiji korejskog proizvođača, koja nosi ime “Opposites United”. Nova dizajnerska filozofija debitovala je sa modelom EV6, a u slučaju novog Sportagea znači pomalo neobičnu postavku prednjih svetlosnih grupa u vidu nisko postavljenih farova u kombinaciji sa LED dnevnim potpisom u obliku velikih bumeranga.

Foto: Kia

Novi model donosi i redizajniranu verziju “Tiger Nose” rešetke hladnjaka koja se sada zove “Digital Tiger”. Zadnje horizontalno postavljene LED svetlosne grupe su veoma slične jedinicama na zadnjem delu električnog EV6.

Foto: Kia

Linija krova novog Kia Sportagea se blago spušta prema D-stubu vozila, a naglašeni zadnji blatobrani se podižu, što za uzvrat daje utisak sportskijeg izgleda ali bez prave “kupe” linije krova koja se može videti kod određenih luksuznih SUV modela.

Foto: Kia

U kabini, novi Sportage izgleda značajno naprednije od modela koji nasleđuje. Digitalna instrument tabla i veliki infotejment ekran deluju kao da su prekriveni jednodelnim staklom. Sa obe strane ove velike jedinice smešteni su otvori za vazduh. Između mnoštva tastera postavljenih na centralnoj konzoli nalazi se rotacioni selektor stepena prenosa. Iako će više detalja o novoj Kiji Sportage biti poznato u narednim mesecima, možemo pretpostaviti da će izbor motora biti sličan kao kod novog Hyundai Tucsona.

Foto: Kia

Ovo najverovatnije znači da će novi Sportage moći da se poruči sa 1.6 litarskim turbo benzincem sa 150 KS ili 180 KS, 1.6 litarskim CRDI turbo dizelom sa 115 KS i u hibridnoj verziji 1.6 litarskog turbo benzinca sa 265 KS. Kia Sportage će imati zvaničnu svetsku premijeru do kraja ove godine, a u međuvremenu će proizvođač polako otkrivati nove detalje u vezi novog modela.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Brod sa automobilima koji se zapalio je i potonuo

Teretni brod koji je prevozio 4.000 automobila Volkswagen grupe, nakon požara je i potonuo ...

Audi zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju

Audi je zaustavio rad na Pop.Up letećem taksiju i razmatra druge pravce u kojima ...

Opel proslavlja 120 godina proizvodnje automobila

Opel je jedan od proizvođača automobila sa najbogatijom tradicijom na svetu Sledeće godine, brend ...

Tesla ugasio proizvodnju najkomercijalnije verzije Modela 3

Navikli smo na neobične i neočekivane odluke iz Tesle, pa se najnovijoj više niko ...

Plug-in hibridni pogon biće kratkog daha?

Plug-in hibridni pogon viđen je kao prelazno rešenje od SUS ka elektromotorima, mogao bi ...

Maybach SUV pretpremijerno

I Maybach je dobio SUV, a Mercedes počeo promotivnu kampanju pred premijeru u Pekingu ...