fbpx

Formula 1 – neko ostaje bez Mercedes-AMG motora?

Formula 1 na startu svake trke ima osam bolida koje pokreću Mercedes-AMG pogonske grupe, ali uskoro bi ih mogli biti manje

Foto: Mercedes-AMG Formula 1 Team – LAT Images

Formula 1 na startu svake trke trenutno ima osam automobila koje pokreću Mercedes-AMG hibridne pogonske grupe. Ova situacija bi se uskoro mogla promeniti, indirektno kaže šef Mercedes-AMG Formula 1 tima Toto Wolff, koji je i vlasnik 33.3% tima. Mercedes-AMG trenutno, pored sopstvenog tima snabdeva još tri ekipe – McLaren, Williams i Aston Martin, čime je najzastupljeniji proizvođač pogonskih grupa na startnom gridu Formule 1. Ferrari snabdeva tri tima, HRC odnosno Red Bull Powertrains dva i Renault jedan tim. Wolff kaže da bi u budućnosti, mada ne precizira koliko bliskoj, mogao jedan od korisničkih timova uskratiti za svoje usluge. Austrijski biznismen kaže da Mercedes ne pravi „ozbiljne iznose“ zarade isporučujući motore za tri tima zbog limita koji je uvela FIA, a koji određuje maksimalan iznos koliko se korisnicima mogu naplaćivati motori.
CEO i šef Mercedes-AMG Formula 1 tima kaže da bi više voleo da smanji troškove proizvodnje, a to znači da bi jedan od tri korisnička tima morao da potraži zamenu za pogon svojih bolida. „Na žalost, posao iznajmljivanja pogonskih grupa u Formuli 1 više nije primamljiv i zanimljiv kao što je bio zbog određenog limita cena koje je uvela FIA u pravcu podrške i zaštite finansijski slabijih timova. Rađe mi imao šest timova i više pogurao razvoj, a u tom slučaju pravio dva motora manje, obzirom da to znači dva motora manje i dva rezervna motora manje za svaki korisnički tim, u odnosu na to koliko sada proizvodimo“, kaže Wolff i dodaje da bi u idealnom svetu voleo da vidi sopstveni i još dva korisnička tima sa Mercedes pogonskim grupama.
Wolff u svojoj izjavi za Financial Times nije imenovao tim koji bi bo kandidat za odricanje od usluga Mercedes-AMG HPP proizvoda, ali ne treba mnogo mašte da bi se sagledali kandidati u svetlu objave Volkswagen Grupe da od 2026. godine ulazi u Formulu 1. Obzirom da je McLaren glasno negirao da želi da proda tim Audiju, a da se kao partner Red Bulla i Alpha Taurija već vidi Porsche, izbor je sužen na Williams Aston Martin. Šef tima Aston Martin Jost Capito je nekada vrlo uspešno vodio WRC reli program Volkswagena, Nemac je i verovatno bi dosta lako našao zajednički jezik sa Audijem. Sa druge strane, Lawrence Stroll koji je ogroman novac uložio u Aston Martin Formula 1 tim, a sve je dalje od željenih rezultata ne krije da razgovara i pregovara sa novim partnerima, uključujući i Audi. Doduše, obzirom da Mercedes ima vlasničkog udela u Aston Martinu (proizvodnji automobila, ne u F1 trkačkom timu), kako vrlo odlučan poslovni čovek, Stroll verovatno ne bi imao previše problema da proda svoj tim. U svakom slučaju, i dalje se sve svodi na spekulacije i poneku izjavu koja ne mora biti istinita do kraja, ali gde ima dima ima i vatre, pa treba očekivati neka nova tehnička partnerstva u Formuli 1.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kia bez SUS motora u Evropi već od 2035. godine

Kia je upravo najavila planove da će prestati sa prodajom automobila sa SUS motorima ...

Kakvu vezu imaju pčele, reciklirana hartija i Ford EcoSport?

Kakvu vezu imaju pčele, reciklirana hartija i Ford EcoSport? Imaju, i to na putu ...

BMW želi hibridni super automobil, a ključ je možda u i8

BMW je odlučan da napravi novi super automobil koji će služiti kao „halo“ model ...

Novi Range Rover Evoque službeno predstavljen

Novi Range Rover Evoque je prikazan i nije neko iznenađenje da izgleda kao “baby” ...

Predstavljen Audi e-tron Sportback

Nakon svog električnog SUV prvenca, Audi je predstavo i drugi potpuno električni monovolumen e-tron ...

Mercedes AMG predstavio 43 verziju GT kupea sa četvoro vrata

Mercedes AMG je predstavio novu, uvodnu, verziju svog kupea sa četvoro vrata, pod oznakom ...