fbpx

Tesla Model S Plaid + verzija zvanično otkazana

Tesla bi trebalo da počne sa isporukama svog Modela S Plaid 10. juna, ali je još brža Plaid + verzija, zakazana za 2022., potpuno otkazana

Foto: Tesla

Tesla bi trebalo da počne da isporučuje svoj Model S Plaid sa 1,020 KS već 10. juna, s tim da je, prema rečima šefa kompanije Elona Muska, još brža Plaid + verzija, koja je trebala na tržište da stigne 2022. godine, u potpunosti otkazana. Model S Plaid + se još uvek nalazi na Teslinom veb sajtu kao opcija, s tim da više ne može da se izabere. Kako je CEO Tesle objasnio u svom Twitter postu, Plaid + verzija više nije neophodna, s obzirom da je Model S Plaid, prema njegovom mišljenju, već dovoljno dobar.

Tesla Model S Plaid od nula do 100 km/h sprinta za tek nešto više od dve sekunde, dostiže maksimalnu brzinu od 320 km/h, i nudi oko 630 km autonomije prema rečima proizvođača. Jay Leno je prošle nedelje rekao da je vozio Model S Plaid na stazi za trke ubrzanja i da postigao vreme od 9.246 sekundi pri 244.7 km/h. Ako je ovaj podatak tačan, Tesla Model S Plaid bi trebalo da je najbrži serijski automobil do sad.

Foto: Tesla

Uz Plaid verziju je debitovala i nova postavka pogona sa tri elektromotora, čija unapređena verzija je trebalo da stigne sa Plaid + verzijom Modela S. Proizvođač je uz Plaid + obećavao preko 1,100 KS, ubrzanje od nula do 100 km/h za dve sekunde i mogućnost da automobil “četvrt milje” završi za manje od 9 sekundi. S obzirom na navedene brojke, Tesla Model S Plaid + je trebalo da je sa svojom cenom od 151,190 američkih dolara bude prilična “bagatela”. Slične performanse kod rivala koštaju oko 2 miliona američkih dolara, u vidu hiperautomobila kao što su Lotus Evija, Czinger 21C, i Rimac Nevera.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Škoda Vision X spremna za Ženevu

Pre zvanične premijere u Ženevi, Škoda je objavila renedere naredne generacije svog hibridnog SUV-a ...

Volkswagen Grupa dobila ponudu za Lamborghini

Volkswagen Grupa je dobila ponudu za Lamborghini od koje se vrti u glavi, a ...

Formula 1 – u trke Formule 1 vratilo se trkanje

Prva trka Formule 1 sa potpuno novim bolidima, nije samo donela Leclerca u Ferrariju ...

Uskoro i30N prvi Hyundai hot hatch

Hyundai vrši poslednja testiranja svog prvog hot hatcha ikada. Oznaka mu je zanimljiva – ...

Formula E sve zanimljivija

Kao što smo najavili, predstavljen je novi bolid Formule E za sezonu 2018/19 i ...

Ništa od prodaje Ducatija

Volkswagen grupa je zaustavila bilo kakvu mogućnost prodaje Ducatija, uprkos pritiscima predstavnika radnika u ...