fbpx

Michael Lohscheller bivši šef Opela ostao u auto industriji

Mnoge je iznenadio odlazak Michaela Lohschellera sa kormila Opela, ali uspešni menadžer nije napustio automobilsku industriju – vodiće vijetnamski VinFast

Michael Lohscheller

Mnoge je iznenadio odlazak Michaela Lohschellera iz Stellantis Grupe i sa kormila marke Opel. Nemački menadžer je od marke koja je pod upravom Generl Motorsa gubila milijarde, a pod njegovim rukovodstvom i uz prelazak pod kapu PSA ponovo postala profitabilna kompanija, svoju budućnost nije video u Stellantis Grupi, i odlučio je da potraži nove izazove, kako se to popularno kaže u poslovnom svetu. Bez mnogo objašnjavanja i saopštenja Lohscheller je postao bivši CEO Opela, sa nedefinisanim nastavkom karijere, a na njegovo mesto, čelo Opela 1. septembra dolazi Uwe Hochgeschurtz.
Ipak nismo dugo čekali da saznamo gde su novi izazovi za Lohschellera. Imenovan je za prvog operativca VinFast Global, automobilskog odeljenja vijetnamskog konglomerata Vingroup. Posao Lohschellera je da od VinFast globalnu kompaniju proizvođača električnih automobila, sa akcentom na razvoj u Evropi i SAD. Tržišta koja VinFast najavljuje kao svoj cilj su Nemačka, Francuska, Holandija, SAD i Kanada, a svoja istraživačka i razvojna odeljenja ima u Nemačkoj i SAD i Australiji.
VinFast je postao prvi potpuno vijetnamski proizvođač automobila kada je 2019. predstavio svoj sopstveni prvi model automobila sa motorom sa unutrašnji sagorevanjem, koji je prodat u 30.000 primeraka prošle godine, dok za tekuću godinu kompanija planira prodaju 45.000 komada.
Plan kompanije je da ove godine počne isporuke električnih automobila za tržište Vijetnama proizvedenih u pogonu u gradu Hai Phong, ali su ambicije ove, nama za sada potpuno egzotične marke, mnogo veće od okvira Vijetnama. Najavljuju se ozbiljna limuzina i SUV sa 2.0 motorom od BMW-a od 228KS, a isti modeli mogli bi dobiti i svoja potpuno električna izdanja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aston Martin pravi sopstveni V8 motor?

Aston Martin živi od SUV modela DBX, ali ne želi da se odrekne super-sportskih ...

BMW i Mercedes prekinuli saradnju

Početkom prošle godine objavljena je saradnja Mercedesa i BMW-a na autonomnim vozilima, ali od ...

Formula 1 – poslednje kvalifikacije sezone Verstappenu

Formula 1 – poslednje kvalifikacije sezone pripale su Maxu Verstappenu vozaču tima Red Bull ...

McLaren P15 potvrđen

McLaren je potvrdio svoj sledeći super automobil, naslednika brutalnog modela P1. Predstojeći model će ...

Polovnjaci – i skoro novi automobili mogu da imaju vraćenu kilometražu

Polovnjaci – i skoro novi automobili mogu da imaju vraćenu kilometražu, kaže studija koja ...