fbpx

Porsche je u ponudu dodao i Macan T

Porsche je u svoju ponudu dodao Macan T koji je smešten u sredinu ponude ovog popularnog sportskog SUV modela

Porsche je u svoju ponudu obogatio modelom Macan T, a ljubitelji i kupci ove marke dobro znaju da oznaka „T“ ne znači turbo, i ne predstavlja najsnažnije il najbrže izdanje. Naprotiv, T je oznaka za Touring, a upravo predstavljeni Porsche Macan T pozicioniran je između osnovnog i srednjeg paketa opreme, i time je tek treći „T“ Porsche – još samo 911 i 718 imaju T pakete opreme.
Porsche Macan T zadržava pogon od baznog modela, što znači dvolitarski turbo motor od 265 KS sa 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji svoju snagu do svih točkova isporučuje preko sedmostepenog PDK menjača sa dvostrukom spojnicom.
Tek da se slučajno ne pomisli da je Porsche Macan T „osiromašena“ verzija, Sport Chrono paket i Porsche Active Suspension Management u u standardnoj opremi. Ukoliko se odluči (i doplati) za opciono vazdušno ogibljenje u paketu stižu i tvrđi poprečni stabilizatori, i mogućnost spuštanja vozila za 10 mm. Pored vazdušnog ogibljenja, opcija je Porsche Torque Vectoring Plus, koji je za Maca T posebno dorađen. Macan T je niži od standardnog modela za 15 mm, a dorađen je i Porsche Traction Management, koji više snage šalje na zadnju osovinu.
Razumljivo, Porsche Macan T je dobio i individualne detalje na karoseriji, od standardnih točkova prečnika 20“, preko detalja u svoj i crnoj boji, izmenjenog grila hladnjaka, pa do logotipova u sivoj boji. Standardna su i sportska sedišta sa grejačima podesiva u osam pravaca, sa detaljima namenjenim samo za Macan T, sportski upravljač i štoperica u armaturi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ford Focus ST – tako običan, a neobičan i moćan

Ford Focus ST je uvek bio hot hatch čija vožnja se sa nestrpljenjem iščekuje, ...

Mercedes prevelik za Monako?

Najbrži cirkus na svetu, Formula 1, doselio se u Monte Karlo, gde Mercedes poslednjih ...

Fiatovi klasici na restauraciju pa u prodaju kolekcionarima

Pored SUV manije, pojavio se još jedan trend koji može raduje ljubitelje klasike Osim ...

Toyota Prius PHEV spreman za tržište

Toyota Prius je originalni svetski hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja ...

Volkswagen I.D. R razbio rekord Ringa

Iako je razumljivo da ne bi ni pokušali sa nisu bili sigurni u uspeh, ...

Aston Martin za mlade – novi V8 Vantage

Dvanaest godina nakon premijere najpopularnijeg Aston Martinovog modela ikada, V8 Vantage, engleski proizvođač luksuznih ...