fbpx

Fernando Alonso u Alpine F1 Timu i u 2022. godini

Alpine F1 Tim je saopštio da je produžio ugovor sa Fernandom Alonsom na još godinu dana

Photo Julien Delfosse / DPPI

Alpine F1 Tim i dvostruki šampion sveta Formule 1 Fenando Alonso produžili su ugovor na još godinu dana, pa će španski šampion za francuski tim voziti i tokom 2022. godine, zajedno sa Estebanom Oconom, koji je ranije potpisao trogodišnji ugovor. Ugovor je zvanično potpisan u Lemanu i objavljen tokom trke 24 časa Lemana prošlog vikenda.
Iako je nakon prvih nekoliko trka Formule 1 ove godine delovalo da će se Alonsov povratak završiti neslavno, ispostavilo se da se Španac samo vraćao u formu. Na poslednjoj trci pre letnje pauze voženoj za Veliku nagradu Mađarske, tma Alpine došao je do svoje prve pobede, koja je pripala Oconu, ali uz veliku zaslugu Alonsa koji je desetak krugova iza sebe držao Lewisa Hamiltona, i time svom timskom kolegi omogućio odlučujuću prednost. Pomenutu trku, Alonso je završio na četvrtom mestu, što je njegova najbolji plasman još od 2014. godine.
Ono što je važnije po saradnju iskusnog Alonsa i tima Alpine F1 je zapravo razvoj bolida za 2022. pod novim pravilima, i sa vrlo malo test dana koji će timovima biti na raspolaganju pred početak sezone. Ovogodišnji bolid Alpine u skladu sa ograničenjima modifikovani je Renault F1 bolid iz 2020. godine, i definitivno ima deficit brzine u odnosu na konkurente, ali prema planu iza kojeg stoje i Alpine i Alonso, cilj je maksimalna forma za sezonu 2022.
Obzirom da Alonso iza sebe ima čak 322 trke, 32 pobede i 97 podijuma, uz dve titule šampona sveta 2005. i 2006. godine, nije iznenađenje želja tima da iskoristi ogromno iskustvo Alonsa u razvoju novog automobila.

Foto: Alpine F1 Team

Zanimljivo je da su pre Alonsovog povratka u padok Formule 1 mnogi podsećali na njegov karakter koji je umeo da bude na putu kvalitetnoj saradnji sa timom i kolegama, međutim, prema onome što se može čuti iz samog tima, sa svojih 40 godina, Alonso je svoju ponekad tešku narav i temperament ostavio iza sebe. Čak se i njegov skoro upola mlađi timski kolega Ocon javno zapitao o kojoj teškoj saradnji se radi, obzirom da je Španac postao pravi timski igrač.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel Insignia Country Tourer

Samo što je predstavljena nova Insignia, već se porodici pridružuje i Country Tourer, koji, ...

Nova generacija Audija R8 stiže 2020., bez SUS motora?

U najnovijem izveštaju se navodi da je Audi Sport ipak odlučio da će biti ...

Opel Crossland X- dizel za mnogo više dinamike

Opel Crossland X bio je Dmotion testu sa baznim benzinskim pogonom i srednjim paketom ...

6.389,100 evra za Schumacherov bolid

Ferrari F2001 kojim je Michael Schumacher osvojio svoju četvrtu šampionsku titulu prodat je za ...

Vettelu 50. pol pozicija u Meksiku

Da Hamilton nema toliku prednost koliku ima, današnja pol pozicija Vettela bi digla tenziju. ...

Ford F-150 osvežen i hibridizovan

Za svojih 100 godina Ford F-150 bio je sve i svašta, ali nije bio ...