fbpx

Renault Scenic Vision koncept najavljuje i vodonik

Renault Scenic Vision najavljuje električni crossover, ali i potuno novu tehnologiju za povećavanje autonomije

Renault Scenic Vision je upravo predstavljeni koncept, koji mnogo toga najavljuje. Za početak, poznato je da odlični porodični model Renault Scenic u formi kakvog ga danas vidimo polako završava svoju karijeru. Proizvodnja verzije sa pet sedišta je prekinuta, a do kraja godine ista sudbina čeja i Grad Scenic sa sedam sedišta.
Zbog toga i nije slučajno što Renault Scenic Vision najavljuje staro ime u novom obliku. Pre svega, ime Scenic će se iz MPV monovolumenskog segmenta premestiti u neuporedivo popularniji i prodavaniji SUV, odnosno crossover segment. Kao drugo, budući Renault Scenic neće pokretati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Za sada Renault Scenic Vision ima jedan elektromotor sa 215 KS koju preuzima od serijskog Megane E-Tech, ali tu stvari postaju zanimljive.
Evidentno ne očekujući da će se za života narednog Scenica popraviti situacija sa baterijama i stanicama za punjenje koji limitiraju autonomiju i komplikuju putovanje, Renault gleda u pravcu poroduživača autonomije. Međutim, za razliku od dosada već viđenih rešenja sa malim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem kakav su imali BMW i3 i Opel Ampera, Renault Scenic Vision ide drugačijim putem. Ima nešto manju bateriju kapaciteta od 40 kWh, a ispod poda vozila smeštena je goriva ćelija kapaciteta 16 kW, koja služi kao pomoćni punjač baterije.
Renaultovi inženjeri argumentuju da ovakvom konfiguracijom mogu da ugrade upola lakšu bateriju ali sa identičnom autonomijom vožnje. A to i potvrđuje podatak da Renault Scenic Vision ima masu od samo 1.700 kilograma, što jeste više nego Megane E-Tech, ali za jedan znatno veći crossover nije previše. Renault Scenic Vision je dug 4.5 metara širok 1.9 metar i visok 1.60 metara. To znači da je skoro 30 cm duži od električnog Meganea E-Tech, i sa 15 cm većim međuosovinskim razmakom.
Serijski novi Scenic će stići 2024. godine i kao osnovu će koristiti CMF-EV platformu koju koristi i Megane E-Tech, kao i Nissan Ariya, i realno ne treba očekivati produživač autonomije sa gorivim ćelijama. Predložena konfiguracija samo nagoveštava da francuski gigant budućnost vidi i traži u pogonu koji kao gorivo koristi vodonik. Šta više, iz Renaulta stižu očekivanja da bi do kraja decenije mogli imati serijske modele na vodonik, sa autonomijom od 800 kilometara sa jednim punjenjem koje traje pet minuta.
Renault Scenic Vision pored ezgotičnog pogona ima još toga zanimljivog, a u pravcu očuvanja čovekove okoline. Čak 70% korišćenih materijala su reciklirani, dok se na kraju životnog veka čak 90% ovog vozila može reciklirati, uključujući i bateriju. O Scenicu ćemo sasvim sigurno još toga čuti do 2024. kada bi se trebao pretvoriti u serijski model.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sprema se novi logo za Volkswagen

Iako će biti predstavljen tek naredne godine, VW je objavio da priprema novi logo ...

Električna Opel Mokka na završnim testovima

Nova Opel Mokka je na putu, još uvek kamuflirana, ali spremna za prve važne ...

Žiri za Automobil godine 2018. ponovo na okupu

U Vršcu je održan treći, finalni test dan žirija novinara za izbor Automobila godine ...

Na prodaju (obe) polovine Renaulta 11 tajnog Agenta 007

Novi vlasnik se sigurno neće mnogo voziti ako kupi Renault 11 TXE kojim je ...

Šef za Chevrolet Camaro kaže da Mustang …”jede naš ručak”…

Šef razvoja Chevrolet Camara, Al Oppenheiser, je u intervjuu priznao da Mustang …“jede naš ...

Hyundai Santa Fe Ultimate – ulazak u veliku ligu

Pre tri generacije, 2001. godine, Hyundai je ušao među ozbiljne igrače svojim velikim SUV-om. ...