fbpx

Predstavljen novi Mercedes-Benz GLC Coupe

Predstavljen je novi Mercedes-Benz GLC Coupe, malo veći od prethodnika i sa potpuno novim enterijerom

Predstavljen je Mercedes-Benz GLC Coupe, malo veći od prethodnika i sa potpuno novim enterijerom. Većinu toga zapravo videli smo prošle godine kada je predstavljen novi Mercedes-Benz GLC, pa Coupe verzija donosi marginalno dužu karoseriju (28 mm), poneki novi detalj na karoseriji i AMG-Line paket opreme kao standardni. Na prednjem delu izmenjen je donji deo odbojnika, svetlosne grupe su nešto tanje, a isto važi i za zadnje svetlosne grupe. Stilskim zahvatima nije samo modernizovan GLC Coupe nego je i značajno unapređena aerodinamika. Koeficijent čeonog otpora sada je 0,27.
U enterijeru je ipak mnogo više toga novog. Vozač je dobio plivajuću instrument tablu sa velikm ekranom dijagonale od čak 12.3 inča, dok je višenamenski ekran osetljiv na dodir postavljen uspravno i podjednako impresivno velik dijagonalom od 11.9 inča.
Po pitanju prostora, obzirom na kupe formu karoserije sve je drugačije od B stuba pa prema nazad, tako da se u Mercedes-Benz GLC Coupeu može očekivati značajno drugačija arhitektura kabinskog prostora. Svojim prtljažnikom zapremine od 314 litara ovaj model nije impresivan, ali je nešto bolji od onoga što je nudio prethodnik.
Napredne vozačke asistencije su deo novog Mercedes-Benz GLC Coupea. Pored kompleta senzora koji su i do sada bili prisutni, novina je Surround View 360 stepeni kamera za manevrisanje na uskom prostoru. Jedna od funkcija nove kamere je i “Providna hauba”, odnosno kamera koja pokazuje šta se nalazi tačno ispred i ispod vozila. Tme se novim GLC Coupeom može zaputiti malo i van asfalta, a bez opasnosti po oštećenje vozila. Da bi opravdao svoju SUV pripadnost, Mercedes-Benz GLC Coupeima i terenski mod vožnje i fukciju održavanja brzine na nizbrdici.
Kao pogon za početak prodaje novog Mercedes-Benz GLC Coupe, po oznakom 300 4Matic stiže 2.0 turno četvorocilindraš sa blagim hibridnim sistemom koji radi na 48 volti. Maksimalna staga pogonske jedinice je 255 KS uz 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Proizvodnja Tesla Cybertrucka je suludo teška

Proizvodnja Tesla Cybertrucka je suludo teška kaže Elon Musk i upozorava da će tek ...

Geely je udvostručio udeo u Aston Martinu

Geely je udvostručio udeo u Aston Martinu i time dodatno uvećao svoju prisutnost u ...

Audi A3 predstavljen u četvrtoj generaciji

Audi A3 je predstavljen u svojoj četvrtoj generaciji, sa evolucijom karoserije, ali revolucijom enterijera ...

Mercedes GLB stiže pre vremena

Iako priče o još jednom SUV-u iz Mercedesa odavno kruže, po svemu sudeći GLB ...

Ford Kuga u N1 verziji po specijalnoj ceni

Preduzećima, preduzetnicima i svim pravnim subjektima koji imaju pravo na povrat PDV-a, prodajno-servisna mreža ...

Dacia evoluira u dostupnog konkurenta Jeep-u

Dacia evoluira u dostupnog konkurenta Jeep-u, a to počinje već od naredne generacije kod ...