fbpx

Lepi bonusi za radnike Ferrarija

Lepi bonusi za radnike Ferrarija biće isplaćeni nakon što je marka iz Maranella ostvarila rekordnu poslovnu 2022. godinu

Foto: Ferrari

Šta je druga najbolja stvar nakon posedovanja Ferrarija? Prema vestima koje stižu iz Maranella, druga najbolja stvar mogla bi biti zaposlenje u Ferrariju. Nakon rekordne poslovne 2022. godine, kompanija je odlučila da deo debele zarade podeli sa svojim radnicima kojih ima oko 5.000. Prema izjavi CEO-a Ferrarija Benedetta Vignie, radnici će dobiti i do 13.500 evra bonusa, što je 12.5% više nego što je iznosila prošlogodišnja 13. plata.
U 2022. Ferrari je isporučio 13.221 vozila, što je rast od velikih 18.5% u odnosu na prethodnu 2021. godinu. A prema početku 2023. deluje da će se tendencija rasta za sportsku italijansku marku samo nastaviti, tim pre što će isporuke dugo očekivanog SUV-a Purosange početi u drugom kvartalu. Šta više, Vignia kaže da su i sami iznenađeni potražnjom Purosangea, koja je iznad očekivanja. Knjige porudžbina za SUV za koji Ferrari kaže da nije SUV privremeno su zatvorene, obzirom da je lista čekanja za Purosangea popunjena za naredne dve godine.
Šta mogu očekivati u 2023. godini oni koji sebi mogu priuštiti Ferrari? Za početak više cene koje pokrivaju inflaciju. O novim modelima Ferrari se ne izjašnjava, a jedini za koji se zna biće Roma Cabriolet. Navodno, u razvoju je i novi model sa napred smeštenim V12 motorom, naslednik 812, ali nije potvrđeno da će biti predstavljen tokom 2023. godine. Vigna kaže i da je Ferrari na „punom gasu“ sa razvojem prvog električnog modela predviđenog za 2026. godinu, koji će se uklopiti u ponudu uz 296 GTB/GTS i 488 GTB/Spider plug-in hibride. Novi hiper automobil, naslednik LaFerrarija trebao bi da stigne u najduže tri naredne godine. Ako se ubroji i Purosange, Ferrari će do 2026. godine predstaviti ni manje ni više nego 15 novih modela. Do tada, samo 40% modelne ponude imaće motore isključivo sa unutrašnjim sagorevanjem, 55% će činiti hibridi i 5% električni automobili sa znakom propetog konjića.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault Mobilize predstavlja Solo

Renault Mobilize za salon u Parizu ima spreman Solo električni jednosed namenjen za deljenje ...

Sintetičko ulje – put od aviona do automobila

Kada se sa lakoćom izgovori da su sintetička maziva kvalitetnija od mineralnih, retko ko ...

Peta generacija Mazde MX-5 možda prisvoji elektrifikaciju

Mazda MX-5 je trenutno u svojoj četvrtoj generaciji, a već sledeća bi mogla doneti ...

Hyundai Veloster otkriven u Detroitu

Hyundai je u Detriotu zvanično predstavio novi Veloster, koji će prvenstveno biti namenjen američkom ...

Koliko (zapravo) Chevrolet Corvette C8 ima “konja”?

Mnogo prašine je Chevrolet podigao novom generacijom Corvette, ali izgleda da nije (tačno) saopštio ...

Predstavljena nova Lancia Ypsilon

Predstavljena nova Lancia Ypsilon koja će do kupaca stići sa blagim hibridom i kao ...