fbpx

U Beogradu je predstavljen osveženi BMW X5

U Beogradu je premijerno predstavljen osveženi BMW X5 sa BMW Connected Drive sistemom, koji je od sada dostupan i u Srbiji

Najpopularniji BMW SUV model X5 premijerno je predstavljen u Beogradu zajedno sa BMW Connected Drive sistemom, koji je od sada dostupan i u Srbiji. Prezentacija je održana u novootvorenom The BMW Store-u u Galeriji Beograd, koji se prostire na 500m² i pruža sve usluge jednog prodajnog salona.
Salon će biti namenjen najekskluzivnijim, novim modelima iz BMW ponude, a posetioci će moći i da se informišu o elektrifikaciji, kao i da konfigurišu svoja vozila uz pomoć prodajnog savetnika, ali i uz „virtuelnu realnost“ kako bi imali što verniji prikaz automobila. Dodatno, za ljubitelje BMW i MINI brenda kupcima je na raspolaganju i širok izbor originalnih aksesoara, modnih dodatka i odevnih predmeta, kao i posebni artikli iz putnog programa, godinama poznatih po ekskluzivnom i profinjenom dizajnu.
BMW X5 u novoj verziji dolazi sa modernizovanim dizajnom eksterijera na kome se posebno ističu atletske elegantne linije, a tu je i novi standardni paket opreme sa hromiranim detaljima koji naglašavaju „off road“ karakteristike.
Opciono, M Sport paket može da se nadogradi u M Sport paket Pro sa proširenim High-Gloss Black detaljima, redizajniranim farovima, novim dnevnim svetlima i opcionalnim Iconic Glow svetlećim grilom. Na zadnjem delu pored izmenjenog branika su postavljena zadnja svetla sa novom grafikom u obliku slova X.
NOVI BMW X5 – Lider u svojoj klasi
Pored stilskih novina na karoseriji, najveće novine osveženog modela BMW X5 nalaze se u enterijeru. Novi BMW X5 sada standardno ima upadljivi zakrivljeni ekran, pod čijom površinom se nalaze digitalna instrument tabla dijagonale 12.3 inča, kao i višenamenski ekran dijagonale od čak 14.9 inča.
Infotejment sistem je u novom BMW-u X5 dobio i najnoviju 8.0 generaciju operativnog sistema, čime je platforma obogaćena funkcionalnostima ali i značajno ubrzana.
Novina su i izmenjeni ventilacioni otvori, a armaturna tabla je u standardnoj opremi presvučena Sensafin kožom. I ispred suvozača je potpuno novi osvetljeni ambijentalni Light Bar, a na centralnom grebenu je novo kontrolno ostrvo koje opciono može biti izvedeno sa brušenim staklom u opciji Craft & Clarity.
BMW X5 ima novine i u pogonu
BMW X5 ima novine i u pogonu, a ugrađuje se nova verzija osmostepenog automatskog menjača uz revidirane dizel i benzinske agregate sa Mild Hybrid tehnologijom. Trolitarski šestocilindarski dizel agregat ima maksimalnu snagu od 298 KS i 650 Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 za samo 6,1 sekundu. Maksimalna brzina BMW X5 modela u ovoj verziji je 233km/h.
Benzinski šestocilindraš od tri litre nosi oznaku xDrive40i i sada ostvaruje 381KS. Ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,4 sekunde, a maksimalna brzina koju dostiže je 250 km/h.
Značajno je unapređen i PHEV model koji sada nosi oznaku xDrive50e, koji pored velike snage i impresivnih performansi nudi i svakodnevnu ekonomičnost. BMW xDrive50e ima ukupnu snagu od 489 KS, koji mu omogućavaju ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4.8 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h.
Pored toga, maksimalna brzina u čistom električnom modu je čak 140 km/h, uz autonomiju na struju do 100 klometara prema WLTP standardu merenja. Poboljšanja xDrive50e su zahvaljujući novoj, petoj generaciji hibridnog pogona koja pored povećanog kapaciteta baterije ima mogućnost i dvostruko bržeg punjena (7,4kW) u odnosu na prethodnu generaciju.
Najsnažnija verzija novog modela BMW X5 nosi oznaku xDrive M60i i razlikuje se od ostalih modela po specifičnim sportskim detaljima kao sto su M spoljna ogledala, gril hladnjaka sa duplim rešetkama i četvorostrukim završecima izduvnog sistema.
Model M60i je dobio unapređeni V8 radne zapremine 4,4 l, koji uz maksimalnu snagu od 530 KS ostvaruje maksimalni obrtni moment od 750 Nm. Maksimalna brzina je 250km/h i ubrzava od 0 do 100km/h za 4,3 sekunde.
Po pitanju donjeg postroja novog BMW-a X5, adaptivni amortizeri su u standardnom paketu opreme, dok je među opcionalima moguće je poručiti vazdušno ogibljenje.
Novi BMW X5 od sada je dostupan po početnoj ceni od 92.180€.
BMW CONNECTED DRIVE – Inovativni koncept korišćenja vozila
Uz premijeru novog X5, predstavljen je i BMW Connected Drive, čije brojne pogodnosti će moći da koriste vozači BMW-a i u Srbiji. BMW Connected Drive predstavlja inovativni koncept korišćenja vozila koji je od sada dostupan i u Srbiji. Svi dolazeći novi kao i facelift BMW modeli sa opcijom „6C6 Unlimited Connectivity Plus“ imaće ovaj softver koji povezuje vozača, njegovo vozilo i kompaniju BMW.
Putem „My BMW“ aplikacije BMW Connected Drive omogućava niz pogodnosti za vozača kroz Comfort, Security & Safety i Entertainment segmente.
U okviru Comfort segmenta vozači mogu da koriste bržu i precizniju navigaciju sa više podataka u realnom vremenu. Takođe, putem aplikacije mogu da isplaniraju svoje putovanje i vozilu zadaju destinaciju i pre nego što sednu u svoj automobil. Svoj BMW mogu da otključavaju auto uz pomoć smart telefona i da daljinski ažuriraju softver. Tu je i dvosmerna komunikacija između vozila i ovlašćenog servisa, optimizacija broja zaustavljanja i vremena provedenog na stanicama za punjenje kod električnih vozila, kao i mnogi drugi benefiti.
Security i Safety segment podrazumeva 360° pogled na vozilo, unutrašnju kameru, kao i informacije o lokaciji vozila. Entertainment solucije nude WiFi Hotspot opciju, kao i striming video materijala.
Novi BMW X5 model sa BMW Connected Drive sistemom biće predstavljen publici u Srbiji na predstojećem 55. Međunarodnom sajmu autombila Beogradu od 22. do 28. marta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Genesis G80 stao na crtu Mercedesu CLS Klase

Genesis G80 stao je ozbiljnim argumentima na crtu Mercedesu CLS Klase i ostalima iz ...

Da li izumiru gradski “minići”?

Sve je teže razviti, napraviti, prodati i zaraditi na automobilu A segmenta, pa ovim ...

Uz sreću i pomoć drugih, Hamiltonu pobeda u Barseloni

Ako smo uz prošlu trku Formule 1 mogli da dremnemo i ništa ne propustimo, ...

Terrafugia Transition leteći automobil već sledeće godine

Američka firma Terrafugia je objavila nekoliko novih detalja o svom Transition letećem automobilu, koji ...

Jovanović i Jenić treniraju za restart karting sezone

Posle nešto više od dva meseca pauze uzrokovane korona virusom, udrane snage Serbijan rejsing ...