fbpx

Predstavljen je osveženi Range Rover Evoque

Predstavljen je osveženi Range Rover Evoque sa malim ali vidljivim i korisnim tehnološkim novinama

Predstavljen je osveženi Range Rover Evoque sa malim ali vidljivim i korisnim novinama. Obzirom da JLR uspeva da svojim modelima podari dizajn koji jednostavno ne prolazi i ne stari tokom vremena, gotovo da je i logično da su izmene pri osvežavanju modela suptilne i teško uočljive.
Tradicionalno, Range Rover Evoque je dobio izmenjen gril hladnjaka, koji je dobio drugačiju strukturu. Ipak ono što je mnogo korisnije su Pixel 1 LED farovi koji imaju tri puta više LED-ova nego do sada. Pored toga, svako svetlo ima ima četiri pikselna modula sa LED-ovima koji su nezavisno kontrolisani, čime projektuju različitu količinu svetla u različitim pravcima. Pixel 1 LED svetla standardna su oprema u Dynamic HSE i Autobiography paketima opreme. Za osveženi Range Rover Evoque novina su i točkovi od 21“, kao i Tribeca Blue, Corinthian Bronze i Arroios Grey boje karoserije. U osnovi, to bile sve novine po pitanju karoserije.
Mnogo više toga novo je u kabini modela Range Rover Evoque. Najupadljiviji je veliki, zakrivljeni 11.4″ višenamenski ekran osetljiv na dodir, koji je u „plivajućem“ stilu postavljen na armaturu iznad potpuno nove centralne konzole. A centralna konzola je, osim komande menjača, potpuno ostala bez prekidača, pa se i Range Rover Evoque (uspešno) priključio aktuelnom minimalističkom stilu kakav gaji kompletna autoindustrija. Sve komande funkcija u Range Rover Evoque premeštene su ili na upravljač ili na višenamenski ekran.
Među novine koje se ugrađuju u Range Rover Evoque, model za 2024. godinu nalazi se i nova generacija Pivi Pro 2 infotejment sistema. Sada podržava bežični Android Auto i Apple CarPlay, a Amazon Alexa 10 integrisan je za glasovne komande.
Range Rover Evoque ima sistem kamera, koji je jedan od najsofisticiranijih u SUV segmentu kojem pripada Evoque. 3D kamera koja pokriva okolinu vozila kao „pojačanje“ ima ClearSight kameru koja prikazuje podlogu ispred vozila, kao i kameru za nadzor zanjeg dela putničkog prostora. JLR tvrdi i da je u Range Rover Evoque ugrađeni sistem za pročišćavanje vazduha jedan od najkvalitetnijih u klasi.
Za kupce su spremni S, Dynamic HSE i Autobiography paketi opreme. Pogon Range Rover Evoque podrazumeva 1.5 litaraski benzinski trocilindraš sa blagim hibridom od 160 KS, ili čak 310 KS u plug-in pogonskoj verziji. Verzija sa 2.0 benzincem ima pomoć od blagog hibrida i 250 KS, a među pogonskim opcijama je i dizel sa 165 ili 205 KS.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche 911 Dakar postao stvarnost

Porsche 911 Dakar postao je stvarnost iako nije preterano ni skrivano da je u ...

Renault Talisman osvežen za 2020. godinu

Renault je osvežio model Talisman blagim dizajnerskim izmenama, ali i uvođenjem novih tehnologija Najveće ...

Lewis Hamilton ne vozi više super automobile jer štete planeti

Šestostruki svetski šampion Formule 1 Lewis Hamilton poseduje kolekciju super automobila koje više ne ...

BMW M4 Cabrio za obeležavanje jubileja

Pre 30 godina, BMW M brend je prvi put dopunio asortiman svojih modela kabrioletom ...

Aston Martin je platio visoku cenu za probleme

Aston Martin je platio visoku cenu za probleme sa softverom koji je uslovio kašnjenje ...