fbpx

Formula 1 – Ecclestone kriv za prevaru

Formula 1 – Ecclestone kriv za prevaru tešku 400 miliona funti zbog skrivenog kapitala u Singapuru

Formula 1 – Ecclestone kriv za prevaru tešku 400 miliona funti zbog skrivenog kapitala u Singapuru. Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone izjasnio se krvim na Southwark Crown sudu iako se prethodno na Westminster Magistrates sudu izjasnio kao nevin, a u slučaju istrage koja je vođena protiv njega. Ecclestone je priznao prevaru za koju je optužen, a zbog utaje više od 400 miliona funti koje je držao u svom fondu u Singapuru.
Bivši veliki “gazda” Formule 1 letos je nakon istrage od strane finansijske i carinske policije Velike Britanije, koja je i poreski organ, optužen da nije prijavio offshore imovinu vrednu preko 400 miliona funti, kojima je raspolagao od 13. jula 2015. do 5. oktobra 2016. Ecclestone se pojavio u sudu i prvobitno tvrdio da je nevin po toj optužbi. Prema britanskom Indipendentu, optužba je bila 2015. poreskim vlastima nije prijavio svoj fond u Singapuru, a koji je imao bakkovni račun na kojem se nalazilo oko 650 miliona dolara. Tada je tvrdio da ima samo jedan fond u korist njegovih ćerki Petre i Tamare, i ni jedan drugi fond van Ujedinjenog Kraljevstva. Istražni sudija u slučaju kaže da je Ecclestone znao da taj odgovor nije bio istinit i da je bio obmanjujuć.
Sa svoje strane predstavnici Ecclestonea tvrde da u tom trenutku G.din Ecclestone nije znao istinitu poziciju svojih finansija i nije znao vlasničku strukturu spornih finansija, pa samim time nije znao da li podležu poreskim obavezama ili penalima po osnovi iznosa na računima. Ecclestone je sada priznao svoju krivicu i spreman je da plati obzirom da shvata obavezu po kojoj treba da plati porez. “Očigledno, G.din Ecclestone snažno žali zbog događaja koji su doveli do kriminalne radnje”, kažu advokati i dodaju da je Ecclestone sada, 92. godini života, krhkog zdravlja i da nastali stres utiče na njega i njegove bližnje”.
Ecclestoneu sada preti čak i zatvorska kazna koja može biti maksimalno 10 godina zatvora, uz obaveznu finanijsku kaznu. Odluka da ipak prizna krivicu može biti olakšavajuća okolnost i umanji kaznu. Prihvatio je građansko poravnanje na iznos od 652 miliona funti u kojima je neplaćen porez, zarada i penali, što može biti olakšavajuće pri izricanju kazne.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi Skysphere vraća veru u budućnost automobila

Audi Skyphere će služiti za pokazivanje i demonstraciju, ali i za vraćanje vere u ...

Novi Kia ProCeed je atraktivan, prostran i svestran turer

Novi Kia ProCeed, kombnuje atraktivan dizajn s prostranošću i svestranošću turera u 5-vratnoj varijanti ...

Elon Musk je napustio Teslu?

Elon Musk je napustio Teslu i treba biti zamenjen na CEO poziciji kaže treći ...

Uz novu Corsu i specijalni gost Opela na IAA

Uz premijere iz Opela i jedan specijalni gost na IAA u Frankfurtu Opel će ...

Ecclestone spasavao Neweya nakon udesa na biciklu

Nedavno smo dobili vest da se Adrian Newey vratio na posao nakon udesa na ...

BMW X4 – da li je išta žrtvovano?

BMW su mnogi čudno gledali kada je od svog X5 napravio kupe. A dok ...