fbpx

Enzo Ferrari ponovo na filmskom platnu

Enzo Ferrari ponovo na filmskom platnu u filmu o periodu teških poslovnih, ličnih i porodičnih vremena osnivača legendarne marke

Film “Ferrari” / foto YouTube screen shot

Enzo Ferrari ponovo na filmskom platnu u filmu o periodu teških poslovnih, ličnih i porodičnih vremena osnivača legendarne marke. Novi trejler za film „Ferrari“ pokazuje Adama Drivera u ulozi Enza Ferrarija, ali i trkanje, udese i dosta akcije. Novi film „Ferrari“ posvećen je nastupu Ferrarija na trci Mille Miglia, i teškim vremenima Enza Ferrarija u poslovnom i privatnom životu. Film „Ferrari“ svoju premijeru je imao na filmskom festivalu u Venciji ove godine, a prikazivanje u bioskopima i to prvo u SAD počeće na Uskrs sledeće godine.

Film “Ferrari” / foto YouTube screen shot

Trejler za film pokazuje da bi u filmu „Ferrari“ mogli videti dosta dinamike i akcije u potencijalnoj mešavini akcionih i emotivnih scena. Radnja filma bazirana je životu Enza Ferrarija sredinom 50-ih gidina prošlog veka. Tada je kompanija Ferrari postojala tek 10 godina i bila daleko od giganta u proizvodnji automobila kakav je danas. U godinam kojima se film bavi, Ferrari se bori između spasavanja svoje kompanije od bankrota, koja je više trošila nego što je zarađivala. Pored toga, Enzo Ferrari je prolazio i kroz pokušaj spasavanja braka, ali i ljubavničke veze koje je tada imao.

Film “Ferrari” / foto YouTube screen shot

Prema trejleru, film se dotiče i lične tragedije Enza Ferrarija, koja se dogodila 1956. kada je preminuo njegov sin Dino. U trejleru za film „Ferrari“ prisutan je i trenutak kada Enzu govore da mora pobediti na legendarnoj trci kroz Italiju Mille Miglia kako bi spasao kompaniju, a potom i nemilosrdno trkanje sa Maseratijem 1957. godine i udese koji su obeležili Mille Miglia, a koji su Ferrariju doneli slavu i tragediju. Tragičan udes doveo je do toga da država zabrani trkanje na otvorenim putevima u Italiji.

Film “Ferrari” / foto YouTube screen shot

Podela uloga je zanimljiva i pojavljuje se dosta trkača. Patrick Dempsey tumači lik Piera Taruffija, Jack O’Connell glumi Petera Collinsa, a Gabriel Leone glumi Alfonsa De Portaga. U trejleru se pojavljuje Penelope Cruise u ulozi Laure, Ferrarijeve žene sa kojom je imao buran brak, dok Shailene Woodley glumi Linu Lardi, Enzovu ljubavnicu, sa kojom je dobio sina Piera Ferrarija, danas potpredsednika Ferrari SpA.

Film “Ferrari” / foto YouTube screen shot

Film „Ferrari“ režirao je Michael Mann, poznat po akcionim filmovima Heat i Collateral, kao i popularnu TV seriju Miami Vice. „Mislio sam da je nemoguće snimiti ovaj film, ali bi se ponovo vraćao čitanju scenarija i ono što je bilo magično i zadivljujuće u njemu bi se ponovo pojavljivalo i ostao sam potpuno posvećen tome”, rekao je Mann za Deadline Hollywood. Film „Ferrari“ prikazan je filmskom vestivalu u Venciji, a nakon projekcije, film je navodno dobio ovacije publike na nogama koje su trajale čak sedam i po minuta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Daimler i Nokia se konačno nagodili oko patenata

Daimler i Nokia su konačno završili višegodišnji spor oko patentnih prava koje će Daimler ...

Smart se od jeseni povlači sa tržišta SAD i Kanade

Zbog sve manje potražnje za mini automobilima Smart brend će prestati da prodaje automobile ...

Formula 1- nova pravila, nove nade, nove boje

Još malo pa će se i zatišje u Formuli 1 završiti. Počela su predstavljanja ...

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno

Kineski HiPhi A izgleda spektakularno i najnoviji je električni sportista koji sa 1.278 KS ...

Toyota razvija nove revolucionarne tehnologije baterija

Toyota razvija nove revolucionarne tehnologije baterija koje je nedavno predstavila a počeće da ugrađuje ...

Formula 1 – Aston Martin realističan

Formula 1 – Aston Martin je realističan po pitanju šansi da njihov novi vozač ...