fbpx

MotoGP – Gresini predstavio svoj tim

MotoGP – Gresini je predstavio svoj tim za sezonu 2024. uz jednostavnu poruku – “Bez reči smo”…

MotoGP // Foto Gresini MotoGP Team Media

MotoGP – Gresini je predstavio svoj tim za sezonu 2024. uz jednostavnu poruku – “Bez reči smo”, svakako misleći na činjenicu da u svojim svetlo plavim bojama vidi ne samo Alexa Marqueza, nego i njegovog starijeg i mnogo uspešnijeg brata Marca Marqueza.
Za sada, svi su oprezni osim vlasnice i CEO-a tima Nadie Padovani, koja verovatno ni sam još uvek ne može da veruje ko će za njen tim voziti barem jednu sezonu. Šalu na stranu, u MotoGP šampionatu ništa nije slučajno, a Nadia Padovani se, barem za sada, pokazala kao vrlo uspešna u vođenju tima.

MotoGP // Foto Gresini MotoGP Team Media

Izjave osmostrukog šampiona sveta Marca marqueza su za sada vrlo odmerene i umerene. Ponovio je ono što je i ranije rekao, da je mogao za velik novac i bez mnogo pritiska da sedi u timu MotoGP timu Honda i čeka da dobije konkurentan motocikl. Priznao je da nije na vreme znao da će biti promenjen vođa MotoGP projekta u Hondi, što smatra da može biti krucijlano. Sa druge strane steriji od braće Marquez kaže da je prvi test na Ducatiju bio dobar, ali da je nakon samo 50 prevezenih krugova daleko od toga da potpuno razume motocikl i daleko od toga da iz Ducatija GP23 može izvući maksimum. Dali iz bratske kzurtoazije ili iz realne procene, Marc Marquez kaže da Alex ima mnogo više šanse za dobar plasman na prvoj trci sezone, pa čak i pobedu nego on.

MotoGP // Foto Gresini MotoGP Team Media

Iako su se uz dolazak Marca Marqueza mogli očekivati novi sponzori na motociklima MotoGP tima Gresini, činjenica je da su za sada čak i bez glavnog sponzora, ali i da, kao što je i očekivano, nema poznatog proizvođača energetskih napitaka na samom motociklu. Što se tiče glavnog sponzora tima verovatno je u toku ugovaranje, obzirom da će svakako, barem u narednih godinu dana, privlačiti veliku pažnju medija i publike.
Prvi zvanični MotoGP testovi za sezonu 2024 voziće se na stazi Sepang od 6. do 8. februara, a prva trka voziće se u Kataru 10. marta.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sprema se jeftiniji Ducati sa V4 motorom iz Panigalea

Ducati priprema nove modele koji će imati malo oslabljeni agregat iz Panigalea V4, i ...

Yamaha misli na decu: potpuno novi YZ65

Yamaha je otkrila svoju poslednju prinovu u liniji modela za 2018. godinu, potpuno novi ...

Valentino Rossi bi mogao u Yamaha STR tim?

Valentino Rossi bi mogao da se za za 2021. godinu preseli u satelitski Yamaha ...

MotoGP – Pramac odustaje od Ducatija?

MotoGP – Pramac odustaje od Ducatija? Potvrđeno je da glavni satelitski tim italijanske marke ...

MotoGP – Bastianini do pobede za tim Gresini

MotoGP je dobio još jednog novog pobednika iz malog privatnog tima Gresini čiji osnivač ...

Test – Aprilia 660 Tuareg

Test – Aprilia 660 Tuareg motocikl koji je morao da uradi mnogo toga za ...