fbpx

MotoGP – Gresini predstavio svoj tim

MotoGP – Gresini je predstavio svoj tim za sezonu 2024. uz jednostavnu poruku – “Bez reči smo”…

MotoGP // Foto Gresini MotoGP Team Media

MotoGP – Gresini je predstavio svoj tim za sezonu 2024. uz jednostavnu poruku – “Bez reči smo”, svakako misleći na činjenicu da u svojim svetlo plavim bojama vidi ne samo Alexa Marqueza, nego i njegovog starijeg i mnogo uspešnijeg brata Marca Marqueza.
Za sada, svi su oprezni osim vlasnice i CEO-a tima Nadie Padovani, koja verovatno ni sam još uvek ne može da veruje ko će za njen tim voziti barem jednu sezonu. Šalu na stranu, u MotoGP šampionatu ništa nije slučajno, a Nadia Padovani se, barem za sada, pokazala kao vrlo uspešna u vođenju tima.

MotoGP // Foto Gresini MotoGP Team Media

Izjave osmostrukog šampiona sveta Marca marqueza su za sada vrlo odmerene i umerene. Ponovio je ono što je i ranije rekao, da je mogao za velik novac i bez mnogo pritiska da sedi u timu MotoGP timu Honda i čeka da dobije konkurentan motocikl. Priznao je da nije na vreme znao da će biti promenjen vođa MotoGP projekta u Hondi, što smatra da može biti krucijlano. Sa druge strane steriji od braće Marquez kaže da je prvi test na Ducatiju bio dobar, ali da je nakon samo 50 prevezenih krugova daleko od toga da potpuno razume motocikl i daleko od toga da iz Ducatija GP23 može izvući maksimum. Dali iz bratske kzurtoazije ili iz realne procene, Marc Marquez kaže da Alex ima mnogo više šanse za dobar plasman na prvoj trci sezone, pa čak i pobedu nego on.

MotoGP // Foto Gresini MotoGP Team Media

Iako su se uz dolazak Marca Marqueza mogli očekivati novi sponzori na motociklima MotoGP tima Gresini, činjenica je da su za sada čak i bez glavnog sponzora, ali i da, kao što je i očekivano, nema poznatog proizvođača energetskih napitaka na samom motociklu. Što se tiče glavnog sponzora tima verovatno je u toku ugovaranje, obzirom da će svakako, barem u narednih godinu dana, privlačiti veliku pažnju medija i publike.
Prvi zvanični MotoGP testovi za sezonu 2024 voziće se na stazi Sepang od 6. do 8. februara, a prva trka voziće se u Kataru 10. marta.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Proizvođač T-Rex trotočkaša podneo zahtev za bankrot

Proizvođač T-Rex trotočkaša, Campagna, podneo je zahtev za zaštitu od bankrota Proizvođač T-Rex trotočkaša, ...

Marquez mudar i brz u Brnu

Na trci u Brnu, Marquez i tim Honda ponovo za koplje nadmašili sve ostale ...

Marquezu zasluženo titula

Marc Marquz je zasluženo odbranio titulu šampiona sveta zajedno sa svojim timom Repsol Honda ...

MotoGP – Bagnaia na pol poziciju uz rekord kruga

MotoGP kvalifkacije i pol pozicija na stazi Angel Nieto u Herezu pripale su Francescu ...

Valentino Rossi – sprint Moto 3 trka je kao Ruski rulet

Tokom MotoGP vikenda i Americi, samo srećom je izbegnuta tragedija, a Valentino Rossi je ...