fbpx

Audi ima novog šefa dizajna

Audi ima novog šefa dizajna koji iza sebe ima modele kao što su Land Rover Defender, Discovery, Velar i Range Rover

Audi / Massimo Frascella

Audi ima novog šefa dizajna koji iza sebe ima modele kao što su Land Rover Defender, Discovery, Velar i Range Rover. Nakon što se nakon 10 godina sa pozicije šefa dizajna marke Audi povukao Marc Lichte, koji će ostati u kompaniji ali na drugim zadacima, na njegovo mesto je došao Massimo Frascella. Već sada je poznato da će raditi na novim električnim modelima, obzirom da su modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem praktično već definisanog dizajna i u prodaju će stizati do 2026. godine. Ako je za utehu ljubiteljima tradicionalnog pogona, svi modeli Audija, pa čak i oni koji među poslednjima budu imali svoje premijere, imaće svoje cikluse i procese osvežavanja, obzirom da će Audi proizvoditi modele sa SUS i hibridnim motorima do 2032. godine
Massimo Frascella na dužnost stupa 1. juna ove godine, a u svojim izjavama već je poprilično odlučan. Kaže da će dizajn novih modela Audi voditi tako da ih oslobodi suvišne ornamentike, kao da neće nastajati pukim praćenjem trendova. A to je više nego dobar znak i najava da bi dizajnom Audija mogli da počnu da duvaju novi vetrovi. “Budući novi modeli će proifitirati od neprolaznog i sofisticiranog dizajna”, kaže Frascella, dok CEO Audija Gernot Döllner kaže da je siguran da će Frascella modelima Audi podariti jedinstven emotivan dizajn.

Audi Sphere Concept

Poslednjih par godina Audi je svojim Sphere konceptima već najavljivao novi dizajn, kao što Grandsphere najavljuje električnog naslednika naprestižnijeg modela Audi A8.
Svakako, za sve ljubitelje dizajna automobila, ali i marke Audi, ostaje da se vidi da li će Frascella nastaviti tako gde je njegov prethodnik stao sa Sphere konceptima i dizajnerskim jezikom, ili uneti vidljive i značajne novine.
Frascella ima 52 godine, a pre Audija radio je u Bertonme dizajn studiju, za marke Ford i Kia, a svakako najupečatljivije deo njegove karijere je u JLR. Jaže da u dizajnu voli jednostavnost, koja je više nego upadljiva i uspešna na modelima Defender, Discovery, Velar i Range Rover. Isto tako, moguće je da će Audi po pitanju dizajna krenuti potpuno drugačijim putem od BMW-a.
Frascellu čeka dosta posla obzirom da Audi godinama unazad u osnovi nije mnogo menjao svoj dizajn i stil. Doduše, u neku ruku će mu pomoći činjenica da Audi prestaje ili će preststi sa proizvodnjemo modela kao što su TT, R8, A1 i Q2. Sa druge strane, uveliko se (nezvanično) najavljuje model koji bi se mogao zvati Q9, a koji bi uz tri reda sedišta trebao biti konkurent modelu BMW X7.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9

Predstavljen novi Volkswagen Passat B9, deveta generacija drugog najprodavanijeg VW modela Predstavljen novi Volkswagen ...

Insignia GSi 60 “konja” slabija i 12 sekundi brža

Volker Strycek , jedan od vodećih eksperata za stazu Nürburgring, ali i  Opelov direktor ...

Renault Megane R.S. Ultime označava kraj ere

Renault Megane R.S. Ultime označava kraj jedne ere obzirom da je poslednji sportista sa ...

Subaru predstavio novi SUV sa tri reda sedišta: Ascent

Subaru je predstavio novi SUV pod imenom Ascent, za koji tvrdi da je najveći ...