fbpx

Audi ima novog šefa dizajna

Audi ima novog šefa dizajna koji iza sebe ima modele kao što su Land Rover Defender, Discovery, Velar i Range Rover

Audi / Massimo Frascella

Audi ima novog šefa dizajna koji iza sebe ima modele kao što su Land Rover Defender, Discovery, Velar i Range Rover. Nakon što se nakon 10 godina sa pozicije šefa dizajna marke Audi povukao Marc Lichte, koji će ostati u kompaniji ali na drugim zadacima, na njegovo mesto je došao Massimo Frascella. Već sada je poznato da će raditi na novim električnim modelima, obzirom da su modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem praktično već definisanog dizajna i u prodaju će stizati do 2026. godine. Ako je za utehu ljubiteljima tradicionalnog pogona, svi modeli Audija, pa čak i oni koji među poslednjima budu imali svoje premijere, imaće svoje cikluse i procese osvežavanja, obzirom da će Audi proizvoditi modele sa SUS i hibridnim motorima do 2032. godine
Massimo Frascella na dužnost stupa 1. juna ove godine, a u svojim izjavama već je poprilično odlučan. Kaže da će dizajn novih modela Audi voditi tako da ih oslobodi suvišne ornamentike, kao da neće nastajati pukim praćenjem trendova. A to je više nego dobar znak i najava da bi dizajnom Audija mogli da počnu da duvaju novi vetrovi. “Budući novi modeli će proifitirati od neprolaznog i sofisticiranog dizajna”, kaže Frascella, dok CEO Audija Gernot Döllner kaže da je siguran da će Frascella modelima Audi podariti jedinstven emotivan dizajn.

Audi Sphere Concept

Poslednjih par godina Audi je svojim Sphere konceptima već najavljivao novi dizajn, kao što Grandsphere najavljuje električnog naslednika naprestižnijeg modela Audi A8.
Svakako, za sve ljubitelje dizajna automobila, ali i marke Audi, ostaje da se vidi da li će Frascella nastaviti tako gde je njegov prethodnik stao sa Sphere konceptima i dizajnerskim jezikom, ili uneti vidljive i značajne novine.
Frascella ima 52 godine, a pre Audija radio je u Bertonme dizajn studiju, za marke Ford i Kia, a svakako najupečatljivije deo njegove karijere je u JLR. Jaže da u dizajnu voli jednostavnost, koja je više nego upadljiva i uspešna na modelima Defender, Discovery, Velar i Range Rover. Isto tako, moguće je da će Audi po pitanju dizajna krenuti potpuno drugačijim putem od BMW-a.
Frascellu čeka dosta posla obzirom da Audi godinama unazad u osnovi nije mnogo menjao svoj dizajn i stil. Doduše, u neku ruku će mu pomoći činjenica da Audi prestaje ili će preststi sa proizvodnjemo modela kao što su TT, R8, A1 i Q2. Sa druge strane, uveliko se (nezvanično) najavljuje model koji bi se mogao zvati Q9, a koji bi uz tri reda sedišta trebao biti konkurent modelu BMW X7.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

McLaren do kojeg možda možete da dođete

McLaren do kojeg možda možete da dođete nema četiri točka, ali zato možete da ...

Geely na sajmu u Beogradu – Ekskluzivne ponude i evropska premijera

Geely na sajmu u Beogradu: Ekskluzivne ponude i evropska premijera modela Geely Coolray Geely ...

Tesla Roadster stvarno na drumu

Glavni dizajner Tesle Franz von Holzhausen na svom Tweeter nalogu objavio je fotografiju novog ...

Aston Martin Valkyrie prototip ipak stiže na Leman

Aston Martin Valkyrie prototip ipak stiže na Leman 2025. godine i uključuje se u ...

Možda je otkrivena snaga novog Mercedes-AMG A45

S obzirom da je kao slavina u kupatilu koja non stop curi, internet je ...

Porsche kupio 10% vlasništva u Rimac Automobili

Samo dve nedelje nakon što je službeno imenovao svoj prvi električni automobil Taycan, Porsche ...