fbpx

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima – CEO FTKS Sem Bankman-Frid osuđen je na 25 godina zatvora

Formula 1 / Foto – Steve Etherington // Mercedes-AMG Formula 1 tam media

Formula 1 – robija za sponzora Mercedes-AMG tima – CEO FTKS Sem Bankman-Frid osuđen je na 25 godina zatvora. Izvršni direktor FTKS Sem Bankman-Frid, kompanije koja je ranije sponzorisala Mercedes-AMG tim Formule 1, osuđen je na 25 godina zatvora. Mercedes je ušao u partnerstvo sa kompanijom za kriptovalute FTKS još 2021. godine, što je bilo vidljivo na bolidu i u padoku, ali je ova saradnja okončana pre Velike nagrade Brazila 2022. godine.
Nakon žto je CEO završio u zatvoru, kompanija je bodnela zahtev za bankrot, a sada je Bankman-Frid osuđen na 25 godina zatvora zbog lažnih aktivnosti. Bankman-Frid je u novembru osuđen po sedam tačaka optužnice za prevaru i zaveru radi pranja novca, dok je takođe smatran odgovornim za gubitak oko 10 milijardi dolara novca klijenata, a njegova kazna je sada izrečena na saveznom sudu na Menhetnu.
Bankam-Friedu će takođe biti oduzeta imovinu od 11 milijardi dolara i vraćena vladi Sjedinjenih Država. Izrečući kaznu, sudija Luis Kaplan je rekao: „Postoji rizik da će ovaj čovek biti u poziciji da uradi nešto veoma loše u budućnosti. I to uopšte nije trivijalan rizik“, dodajući da Bankman-Frid nikada nije ponudio „reč kajanja zbog činjenja strašnih zločina“. Kao deo saopštenja koje je izdao Mercedes nakon suspenzije njihovog FTKS saveza na Velikoj nagradi Brazila 2022., tim je saopštio: „Kao prvi korak, suspendovali smo naš ugovor o partnerstvu sa FTKS. To znači da se kompanija više neće pojavljivati na našem trkačkom automobilu i drugim brendiranim sredstvima od ovog vikenda. VN Brazila 2022. je označila i scenu poslednje Mercedesove pobede u Formuli 1, Džordž Rasel je pobedio u sprint trci, a zatim i na Velikoj nagradi, dok je Lewis Hamilton obezbedio dvostruku pobedu za tim u nedelju na trci za Veliku nagradu. Od tada Mercedes nije uspeo ponovo da se popne na najviše stepenice podijuma usred intenzivne dominacije Red Bulla u sportu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u Fisker

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u proizvođača električnih vozila Fiskerčime bi došao ...

Formula 1 – kvalifikacije za VN Azerbejdžana Leclercu

Formula 1 – kvalifikacije, vožene prema novom, probnom formatu za Veliku nagradu Azerbejdžana pripale ...

Elektrifikovani turbo kompresori stižu u velikoserijske automobile

Garrett Advancing Motion, vodeći dobavljač turbo kompresora, najavio je da će uskoro lansirati elektrifikovane ...

Ren RS super automobil sa turbinom stiže u Ženevu

Kineska kompanija Techrules će na salonu u Ženevi prikazati super sportistu jedinstvenog pogonskog sistema ...

Formula 1 – šampion sveta je Max Verstappen

Šampion Sveta u Formuli 1 za sezonu 2021. je Max Verstappen vozač F1 tima ...