fbpx

BMW Grupa i Rimac Technology novi partneri

BMW Grupa i Rimac Technology novi su partneri, a u blizini zagreba proizvodiće se baterije i pogonski sklopovi za BMW

Rimac Technology campus

BMW Grupa i Rimac Technology novi su partneri, a u blizini zagreba proizvodiće se baterije i pogonski sklopovi za BMW. BMW Grupa i Rimac Technology, sa sedištem u Svetoj Nedelji u blizini Zagreba, u Hrvatskoj, zvanično su objavili dugoročno partnerstvo. Cilj saradnje je zajednički razvoj i koprodukcija inovativnih rešenja u oblasti tehnologije visokonaponskih baterija za odabrana akumulatorsko-električna vozila. Odgovarajuće snage i stručnost dve kompanije dopunjuju jedna drugu na produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe ima za cilj da dalje izgradi svoju vodeću poziciju u premium sektoru električne mobilnosti. Čak i pre nego što stignemo do 2030. godine, električna vozila na baterije će činiti više od polovine globalne prodaje vozila. BMW grupa u partnerstvo unosi ekspertizu za sisteme baterija i električnih pogona sakupljenu tokom više od 15 godina. Kao sastavni deo Rimac grupe, Rimac Technology se ističe kao Tier 1 dobavljač, odnosno dobavljač za prvu ugradnju, specijalizovan za elektrifikaciju u automobilskom sektoru. Njegov portfolio se sastoji od visokonaponskih baterija, e-osovina, kao i elektronike i softverskih rešenja.

Rimac Technology campus

Proizvodi Rimac Technology su dizajnirani, projektovani i proizvedeni u kompaniji da ponude naprednu tehnologiju sa visokim stepenom prilagođavanja. Dugoročno partnerstvo sa BMW grupom je znak tranzicije Rimac Technology od nišnog dobavljača rešenja visokih performansi u dobavljača za prvu ugradnju velikog obima. Uz neumorni rast poslovanja, uključujući otvaranje Rimac kampusa, Rimac Technology je spremna da isporuči projekte po najvišim automobilskim standardima. Dva partnera će objaviti više detalja o tome kakav će oblik strateškog povezivanja imati, kao i o njegovom obimu i sadržaju, u kasnijoj fazi. Odvojeno od nove strateške saradnje, BMW grupa priprema debi šeste generacije BMW eDrive tehnologije, koja će doneti još jedan značajan korak napred u svim atributima važnim za kupca, kao što su domet i vreme punjenja.
Mate Rimac, CEO Rimac Technology je objavio da ne samo da su ovim ugovorom angažovani svi raspoloživi kapaciteti, nego da je već počeo da gradnjom, još jedan, novi pogon.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tata kupi mi Formulu 1!

Od privida potpune letargije i stvari na svom mestu, preko noći se ustalasalo tržište ...

Test Honda ZR-V 2.0 e:HEV Sport

Test Honda ZR-V 2.0 e:HEV Sport – modelima HR-V i CR-V pridružio se srednji ...

Toyota se izvinjava zbog odlaganja nove Supre

Šef inženjera za Supru Tetsuya Tada je za australijski medij izjavio da je kompanija ...

Peugeot predstavio novi logo pred novi 308

Peugeot je predstavio potpuno novi logo u skladu sa činjenicom da će ga premijerno ...

Kia EV6 debitovala sa novom dizajnerskom filozofijom

Kia se nalazi usred transformacije dizajna, a prvi model dizajniran po novoj “Opposites United” ...

Predstavljeni novi BMW Serije 5 i i5

Predstavljeni su novi BMW Serije 5 i i5, a postavljeni su na zajedničku CLAR ...