fbpx

BMW Grupa i Rimac Technology novi partneri

BMW Grupa i Rimac Technology novi su partneri, a u blizini zagreba proizvodiće se baterije i pogonski sklopovi za BMW

Rimac Technology campus

BMW Grupa i Rimac Technology novi su partneri, a u blizini zagreba proizvodiće se baterije i pogonski sklopovi za BMW. BMW Grupa i Rimac Technology, sa sedištem u Svetoj Nedelji u blizini Zagreba, u Hrvatskoj, zvanično su objavili dugoročno partnerstvo. Cilj saradnje je zajednički razvoj i koprodukcija inovativnih rešenja u oblasti tehnologije visokonaponskih baterija za odabrana akumulatorsko-električna vozila. Odgovarajuće snage i stručnost dve kompanije dopunjuju jedna drugu na produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe ima za cilj da dalje izgradi svoju vodeću poziciju u premium sektoru električne mobilnosti. Čak i pre nego što stignemo do 2030. godine, električna vozila na baterije će činiti više od polovine globalne prodaje vozila. BMW grupa u partnerstvo unosi ekspertizu za sisteme baterija i električnih pogona sakupljenu tokom više od 15 godina. Kao sastavni deo Rimac grupe, Rimac Technology se ističe kao Tier 1 dobavljač, odnosno dobavljač za prvu ugradnju, specijalizovan za elektrifikaciju u automobilskom sektoru. Njegov portfolio se sastoji od visokonaponskih baterija, e-osovina, kao i elektronike i softverskih rešenja.

Rimac Technology campus

Proizvodi Rimac Technology su dizajnirani, projektovani i proizvedeni u kompaniji da ponude naprednu tehnologiju sa visokim stepenom prilagođavanja. Dugoročno partnerstvo sa BMW grupom je znak tranzicije Rimac Technology od nišnog dobavljača rešenja visokih performansi u dobavljača za prvu ugradnju velikog obima. Uz neumorni rast poslovanja, uključujući otvaranje Rimac kampusa, Rimac Technology je spremna da isporuči projekte po najvišim automobilskim standardima. Dva partnera će objaviti više detalja o tome kakav će oblik strateškog povezivanja imati, kao i o njegovom obimu i sadržaju, u kasnijoj fazi. Odvojeno od nove strateške saradnje, BMW grupa priprema debi šeste generacije BMW eDrive tehnologije, koja će doneti još jedan značajan korak napred u svim atributima važnim za kupca, kao što su domet i vreme punjenja.
Mate Rimac, CEO Rimac Technology je objavio da ne samo da su ovim ugovorom angažovani svi raspoloživi kapaciteti, nego da je već počeo da gradnjom, još jedan, novi pogon.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dva podijuma za Miloša Pavlovića na Nirburgringu

Srpski automobilista Miloš Pavlović uspešno je završio trkački vikend Lamborghini Super Trofeo takmičenja koji ...

BMX i3 završava uz HomeRun

BMW i3 utabao je električni put marke iz Minhena i odlazi u penziju uz ...

Jaguar razvija svoju Panthera platformu za električna vozila

Jaguar je zvanično objavio da razvija sopstvenu Panthera platformu za električne automobile, ali i ...

Serija 6 Gran Tourismo – kuda sada?

BMW je predstavio Seriju 6 Gran Tourismo. Dobro i…? Serija 5 u ovoj “fastback” ...

Još jedna premijera iz Audija – novi Q3

Ako su terapija za probleme novi modeli, u tom slučaju Audi je na intenzivnoj ...

Delta Auto grupa otvorila je ekskluzivni Maserati salon

Delta Auto grupa otvorila je ekskluzivni Maserati salon u Beogradu, koncipiran po najvišim standardima ...