fbpx

WRC – Sebastien Ogier pobednik relija Hrvatska

WRC – Sebastien Ogier pobednik zahtevnog relija Hrvatska iako je u poslednji dan relija ušao kao trećeplasirani

2024 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Croatia / 17th-21st April, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

WRC – Sebastien Ogier pobednik relija Hrvatska iako je u poslednji dan relija ušao kao trećeplasirani. Hrvatski reli koji se vozi severozapadno od Zagreba ponovo je pokazao zube. Iako zvanično asfaltni reli, promenjivi uslovi podloge mnogim posadama su pokvarili raspoloženje.
Od prvog specijalca u četvrtak, pa narednih 17, odnosno sve do nedelje i 17. brzinskog ispita, vodio je Thierry Neuville za fabrički tim Hyundai, a drugi, stalno blizu, ali ne dovoljno da preuzme vođstvo, fabrički vozač Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans. Podjednako stabilno, treće mesto je održavao legenda WRC-a, Sebastien Ogier u Toyoti, dok je Ott Tanak, fabrički vozač tima Hyundai već postao pretplaćen na četvrto mesto.

2024 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Croatia / 17th-21st April, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

Međutim, u 17. bezincu od Trakošćana do Vrbnog, dugom 13.1 kilometar sve se promenilo. Greške prave i oštećuju svoje skupocene automobile i Neuville i Evans, a Ogier, koji je takođe imao “trenutak”, preuzima vođstvo tri brzinca pre kraja relika u Hrvarskoj, a dolazi i do smene na drugom i trećem mestui. Drugi je Evans, a treći Neuville. Zaostaci Neuvillea i Evansa nisu bili veliki, nastavili su da voze brzo, ali u današnjem savremenom reliju 9 i 10 sekindi je zaostatak koji treba nadoknaditi, narošito kada se juri za Ogierom. Ipak, Toyotin tandem WRC Hrvatska završava ubedljivo. Drugoplasirani Evans iza Ogiera ima malo preko 9 sekundi zaostatka, dok Neuville ciljem prolazi sa 45 sekundi zaostataka. Na četvrtom mestu ostaje Tanak. Za ljubitelje dostignuća u autosportu, Ogier je osvojio svoj 100 WRC plasman na podijum. U generalnom plasmanu vodi Neuville sa 86 poena, a na drugom mestu je Evans sa 80 poena, do treće mesto trenutno zauzima vozač M-Sport Ford tima Adrien Fourmaux sa 56 poena.
Sledeći WRC reli za šampionat sveta vozi se u Portugalu od 9. do 12. maja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Svečano otvoreni BG Car Show i Motopassion 2024

Svečano otvoreni sajmovi automobila “DDOR BG Car show” i motocikala “Motopassion” u Beogradu Predsednica ...

Ford Focus RS bi mogao stići ubrzo sa 400 KS

Ford bi za kupce u Evropi, gde Focus solidno kotira, mogao ponuditi RS verziju ...

Četvrti uzastopni Leman za Toyotu

Toyota Gazoo Racing je po četvrti put zaredom osvojila pobedu na 24 časa Lemana, ...

Dakar Reli 2023 – 3. etapa prekinuta zbog kiše

Dakar Reli 2023 – 3. etapa od Aluha do Ha’ila duga 669 kilometara prekinuta ...

Rimac C_Two na novoj proizvodnoj liniji

Pravo ime i finalni dizajn novog modela iz Rimca trebali smo videti u Ženevi, ...