fbpx

7.500 prijava za Ford Mustang GTD iako je cenom od 325.000 $ najkuplji mustang ikada u 60 godina postojanja

Ford Mustang GTD

7.500 prijava za Ford Mustang GTD iako je cenom od 325.000 $ najkuplji mustang ikada u 60 godina postojanja. Sa procenjenom cenom od 325.000 dolara, Ford Mustang GTD je najskuplji Mustang u svojoj 60-godišnjoj istoriji. Ta cena ne odvraća zainteresovane strane da se pootrude kako bi nabavile svoj Mustang iz snova. Ford je objavio da je primio preko 7.500 prijava tokom 37 dana koliko je bio otvoren za porudžbine za Sjedinjene Države i Kanadu. Sada je na redu Evropa — i to na više načina.

Dmotion.rs preporučuje: Test Ford Mustang GT – poslednji među pravim sa mišićima bez struje i hibrida

Prijave se otvaraju preko u junu, što se poklapa sa evropskim debijem automobila na 24 sata Le Mana. Ford je takođe otkrio da će se zvanični (i mereni) krug Nurburgringa voziti u nekom trenutku u četvrtom kvartalu ove godine. Kompanija cilja na manje od sedam minuta, što znači novi rekord „Ringa“. Ako se to dogodi, automobil će zameniti Dodge Viper ACR kao najbrži američki serijski automobil na zloglasnom „Zelenom paklu“. Ali još uvek treba da se uradi testiranje između sada i tada.

Ford Mustang GTD

„Testirali smo Mustang GTD opsežno u Severnoj Americi, uključujući krugove na Sebring International Raceway i Virginia International Raceway,“ rekao je Greg Goodall, glavni programski inženjer za Mustang GTD. „Sve je ovo bilo u službi projektovanja automobila koji može proći Nurburgring za manje od sedam minuta. Prelazak na evropske puteve i posvebna testiranja na Nurburgringu je sledeći korak, uoči planirane rekordne vožnje kasnije ove godine.” Vredi napomenuti da preko 7.500 aplikacija daleko premašuje Fordov plan za GTD proizvodnju. Kompanija navodi opseg proizvodnje od 300 do 700 jedinica godišnje u GTD aplikaciji, i to za sada u 2025. i 2026. godini. Osnovna matematika nam govori da je to smao 600 do 1.400 automobila za preko 7.500 zainteresovanih kupaca, a proces prijave nije još nije ni počelo u Evropi. Biće još kandidata koji dolaze iz Meksika i sa Bliskog istoka.
Ko čeka u redu da kupi Mustang od 325.000 dolara? Prema Fordu, postoje jake veze sa sferom motosporta. Oko 20 odsto kandidata ima veze sa trkama u nekom obliku, ali začudo, samo svaki četvrti već poseduje Mustang. Sa preko 800 konjskih snaga, GT3 oslanjanjem i trans axle menjačem za raspodelu težine skoro 50/50, nikada nije postojao Mustang kao što je moćni GTD. Biće zanimljivo videti koliko će aplikacija na kraju biti primljeno i da li Ford menja planove proizvodnje kako bi zadovoljio veliku potražnju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche pokazao aktuelnu liniju modela na stazi centra NAVAK

U prvoj nedelji septembra Porsche Centar Beograd u saradnji sa Porsche AG iz Štutgarta ...

Ukradu vozilo za manje od minute tehnologijom sa Amazona?

Današnji automobili opremljeni su najmodernijim tehnologijama, ali, sudeći po najnovijem istraživanju, postaje sve lakše ...

Seat Ibiza – nezasluženo zanemarena

B segment je možda jedan od najkonkurentnijih, barem kada je Evropa u pitanju. Ponuda ...

Tavares – električni automobili nisu univerzalno rešenje

Tavares – električni automobili nisu univerzalno rešenje mobilnosti, niti su svi uvereni da su ...

Grejanje i hlađenje upravljača smanjuje distrakciju vozača?

Jaguar-Land Rover veruje da bi njihova nova tehnologija mogla smanjiti distrakciju tokom vožnje Jaguar-Land ...

Nova evolucija D-Max Arctic Trucks AT35

Isuzu je objavio da od 1. oktobra počinje prodaju nove generacije D-Max Arctic Trucks ...