fbpx

Uz ID.7 GTX Tourer, novi ID.7 GTX je najjači Volkswagen EV

Uz ID.7 GTX Tourer, novi ID.7 GTX je trenutno najmoćnije električno vozilo iz Volkswagena

Volkswagen ID.7 GTX

Uz ID.7 GTX Tourer, novi ID.7 GTX je trenutno najmoćnije električno vozilo iz Volkswagena. Ovaj fastback se zaleće iz mesta do 100 km/h za samo 5,4 sekunde. ID.7 GTX bez napora prenosi svoju veliku snagu na put zahvaljujući električnom pogonu na sva četiri točka sa dva motora sa električnim motorom na prednjoj i zadnjoj osovini. Ovaj model visokih performansi ima domet do 595 km po WLTP standardu merenja. Baterija ID.7 GTX može da se puni na DC stanicama za brzo punjenje do 200 kW. Najbrže, baterija od 86 kWh se puni od 10 do 80 procenata za samo 26 minuta.

Volkswagen ID.7 GTX

Novi ID.7 GTX je prepoznatljiv zahvaljujući prepoznatljivom GTX dizajnu napred i pozadi. Pored toga, fastback sada ima značajno poboljšani asortiman standardne opreme. Spoljašnje karakteristike uključuju nove Skagen aluminijumske naplatke od 20 inča sa dijamantskim rezanim površinama i IQ.LIGHT LED matrix prednja svetla sa osvetljenim Volkswagen logotipima napred i pozadi.

Volkswagen ID.7 GTX

Vozilo ima jedinstven dizajn svetla zahvaljujući dnevnim svetlima na prednjem delu, koja su dizajnirana posebno za GTX.

Volkswagen ID.7 GTX

Unutrašnjost ima prefinjen izgled zahvaljujući elementima kao što su grejna sedišta sa crvenim kontrastnim šavovima i perforiranim natpisima GTX na naslonima. Još jedna karakteristika specifična za GTX je multifunkcionalni volan sa crvenom središnjom pločom i crvenim štepovima. Unutrašnjost ID.7 GTX je osvetljena ambijentalnim osvetljenjem u 30 boja.

Dmotion.rs preporučuje: Test Volkswagen ID.7 Pro

Ostala standardna oprema uključuje bežični App-Connect za Apple CarPlai i Android Auto, head-up ekran sa proširenom realnošću, IDA glasovni asistent sa integrisanim ChatGPT (AI/veštačka inteligencija), dvozonski automatski klima uređaj, zaključavanje i pokretanje bez ključa sistem Pristup bez ključa i alarmni sistem protiv krađe. Među najnovijim opcionim tehnologijama je Park Assist Pro, koji omogućava korisnicima da kontrolišu procedure parkiranja koristeći svoj pametni telefon.

Volkswagen ID.7 GTX

ID.7 Pro S i ID.7 Tourer Pro S – 86 kWh umesto 77 kWh
Do sada su ID.7 modeli bili dostupni isključivo kao Pro verzije sa ugrađenom baterijom od 77 kWh. Nove ID.7 Pro S verzije – baš kao i novi ID.7 GTX modeli – sada su standardno opremljene baterijom od 86 kWh (bruto kapacitet: 91 kWh). Domet je stoga osetno veći. Prema WLTP domet novog ID.7 Tourer Pro S je povećan na 690 km, dok je domet ID.7 Pro S fastback-a do 709 km. To znači da su obe verzije ID.7 Pro S ušle u zonu autonomije modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. U pogledu ponude standardne i dodatne opreme, ID.7 Pro S i ID.7 Tourer Pro S preuzimaju vođstvo od Pro verzija.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Seat Tarraco najveći SUV iz Španije

Seat je u Parizu zvanično otkrio Tarraco, svoj najveći SUV Seat Tarraco je treći ...

Maserati neće postati isključivo EV brend

Maserati se sprema da lansira električne verzije većine svojih modela, ali nikad neće postati ...

Formula 1 – koliku je ko štetu napravio?

Formula 1 je skup sport a pogotovo kad vozači često imaju izlete van staze ...

The “Italian job“

Samo što je zapretio da će Ferrari izaći iz Formule 1, Segio Marchionne je ...

Ralf Brandstätter novi šef Volkswagena

Došlo je do promene na kormilu Volkswagena, ali malo drugačije nego što su kolege ...