fbpx

Volkswagen Golf R predstavljen osvežen i pojačan

Volkswagen Golf R predstavljen osvežen i pojačan uz unapređenja na karoseriji i u kabini

Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R predstavljen osvežen i pojačan uz unapređenja na karoseriji i u kabini.  Otkako je Volksvagen predstavio osveženi Golf “8.5“ ranije ove godine, čekali smo vrući VW Golf R. I konačno je stigao. VW je već detaljno opisao renovirani motor ovog modela, koji ima više snage nego ikad, ali imamo još više informacija o promenama koje dolaze na hečbeku i karavanu za 2025. godinu.

Volkswagen Golf R

Dvolitarski četvorocilindarski motor sa turbo punjenjem sada proizvodi 333 konjskih snaga, 14 KS više nego ranije, i 420 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Dodatna snaga ubrzava hečbek do 100 km/h za 4,6 sekundi.

Volkswagen Golf R

Pogon je 4Motion, na svim točkovima, a za prijenos je zadužen sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom i vektorisanjem obrtnog momenta. Maksimalna brzina Volkswagen Golfa R je 270 km/h, a sa opcionim R-Performance paketom, što ga čini najbržim Volkswagenom uz Arteon R Shooting Brake. Bez R-Performance paketa maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h.

Volkswagen Golf R

Osveženi Volkswagen Golf R ima nove LED Plus farove koji uokviruju svetleću VW značku, koja je sada standardna oprema. Novodizajnirani prednji odbojnik ima nove aerodinamičke elemente, uključujući uvodnike za dodatno hlađenje kočnica, koje VW završava u crnoj boji visokog sjaja. Pozadi, LED zadnja svetla su standardna. Tu su i crni difuzor i četiri izduvne cevi. Jerez točkovi od osamnaest inča su standardni na Golfu R. Opcioni R-Performance paket dodaje veliki krovni spojler, točkove od 19 inča, G-metar, GPS tajmer kruga i dva nova režima vožnje—Special i Drift, VW je prilagodio specijalni režim vožnje paketa za Nirburgring kako bi automobil mogao bolje da se nosi sa talasastom konfiguracijom staze.

Volkswagen Golf R

Unutrašnja ažuriranja Volkswagena Golfa R uključuju 12,9-inčni infoteinment ekran osetljiv na dodir i 10,2-inčni digitalni instrument tablu sa VW-ovim Digital Cockpit Pro. Grafika ima posebne detalje za Golf R. Kabina je takođe redizajnirana, osvetljen su kontrola jačine zvuka i klizači za temperaturu. Evropljani će moći da uživaju u Golfu R Black Edition, koji dolazi sa zatamnjenim VW značkama i R logotipima, crnim čeljustima, crnim 19-inčnim Estoril točkovima i crnim ukrasima izduvnih cevi.

Volkswagen Golf R

Opcioni IQ.Light LED matrix farovi ovog modela i Performance paket su standardni deo specijalnog izdanja. Proizvođač automobila takođe nudi novi 19-inčne Varmenau kovane točkove koji su 8.5 kilograma lakši po naplatku u poređenju sa sličnim aluminijskim. U Nemačkoj, cena za osnovni Volkswagen Golf R je 53.795 evra, a za karavan 55.065 evra, dok ekskluzivni Golf R Black Edition košta 58.440 evra. Predprodaja u Nemačkoj počinje 3. jula.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

PSA je zapravo kupio FCA – piše sitnim slovima!

Uveliko se radi na zakonskim i pravnim aspektima operativnog spajanja dva giganta PSA i ...

Opoziv za Mazde 3 zbog točkova

Mazda će izdati opoziv za oko 25.000 Mazdi 3 zbog problema sa zavrtnjima točkova ...

Za sada, pobeda za Verstappenu i Red Bull Hondi

Max Verstappen je danas definitivno bio vozač dana. Nakon velike greške na startu, stigao ...

Volkswagen Golf R 333 stiže u maju

Volkswagen Golf R 333 stiže i biće otkriven 31. maja a kako će izgledati ...

Sebastian Vettel rasprodaje svoju kolekciju automobila

Sebastian Vettel pravi veliko spremanje u svojoj kolekciji automobila koju dobrim delom prodaje, uključujući ...

Dacijin industrijski podvig za obnovu identiteta marke

24 sata: toliko je trebalo Daciji da izvede industrijski tour de force, promenu vizuelnog ...