fbpx

Audi ukida sve dugmiće i prekidače u kabini?

Navikli smo da je Audi tehnološki progresivan, pa najnovije informacije i ne čude previše – neće više biti nijednog prekidača u kabini

Foto: Audi

Audi je odavno tehnološki progresivan, a po svemu sudeći tako će i ostati. Postavka kabine sa tri ekrana već je neko vreme stvarnost od modela A6 pa naviše, ali, prema najavama koje se čuju iz Ingolštada, čak i ono malo prekidača i dugmića koji su preživeli, otićiće u istoriju.
Razumljivo, nove tehnologije koje se svakodnevno uvode u automobile sa jedne strane zahtevaju, a sa druge i omogućavaju drugačiju kontrolu nad podacima i komandama u vozilu, pa je klasičnih prekidača i dugmića sve manje.

Foto: Audi

Međutim, prema šefu dizajna Audija Marcu Lichteu, i ovo malo preostalih dugmića otićiće u istoriju. Šta više, ni impresivna konfiguracija sa tri ekrana koju Audi trenutno koristi neće još dugo živeti. Lichte je za Motor Authority izjavio da želi potpuno da se oslobodi mehaničkih komandi. Ako se to ostvari, a nema razloga ne verovati Lichteu, nove generacije Audija stizaće smanjenim ekranima instrumenata, čiji posao će preuzeti HUD sa projekcijama na vetrobranskom staklu, koji će koristiti ono što trenutno zovemo pojačana realnost. Trenutno aktuelna dva ekrana u centralnom delu pretvoriće se u jedan veliki panel osetljiv na dodir. Sa druge strane, Lichte je svestan da nisu baš svi oduševljeni “pipkanjem” ekrana i preferiraju klasične mehaničke komande, mada ih Audi modeli već sada imaju malo (barem muzika može da se pojača ili utiša “dugmetom), pa će prelazak na novu generaciju kokpita ipak ići putem evolucija aktuelnih, a ne revolucije preko noći.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljena potpuno nova Hyundai Kona

Kompanija Hyundai Motor danas je predstavila EV baziran futuristički dizajn nove generacije subkompaktnog SUV ...

Bentley ni Brexit ni koronavirus ne zaustavlja

Uprkos svim problemima koji su zadesili planetu u 2020. godini Bentley može da se ...

Novi Volvo V60 – na crtu sa BMW-om i Audijem

Novi Volvo V60 predstavljen je u Ženevi u novom ruhu i na novoj platformi, ...

Renault Formula 1 tim postaje Alpine?

Za sada je samo nagoveštaj, ali postoji evidentna mogućnost da se Renault Formula 1 ...

Nakon novog SL-a stiže i Mercedes-AMG GT Coupe

Novi Mercedes-AMG SL samo što je predstavljen, a službene najave kažu da će stići ...

Osveženi Audi RS3 spreman za kupce

Osveženi Audi RS3 spreman za kupce koji će moći da ga poruče sa svim ...