fbpx

London Electric Vehicle Company lansira e-Camper

Možda deluje neverovatno ali je istinito – London Electric Vehicle Company lansira e-Camper do kraja ove godine

Engleski proizvođač taksija London Electric Vehicle Company (LEVC) će do kraja godine kupcima ponuditi e-Camper, i pokušati da konkuriše Volkswagen ID Buzz-u koji je najavljen za sledeću, 2022. godinu. Električni e-Camper, koji deluje krajnje simpatično, ne koristi originalnu platformu nego je preuzima od van modela VN5, a koji je zapravo svoju platformu već “pozajmio” od TX taksi vozila. U svakom slučaju, najskuplji deo vozila nije projektovan ispočetka, nego je već proveren u eksploataciji, ali i rešava problem straha ostanka bez struje u bateriji u nekoj zabiti.

Ova platforma ima hibridni pogon od elektromotora i baterije kapaciteta 31 kWh, ali i trocilindarski benzinski motor koji je “produživač” autonomije, odnosno range extender. Prema onome što LEVC navodi, autonomija na struju je 100 kilometara, a uz pomoć punog rezervoara goriva raste na preko 500 kilometara, bez potrebe za zaustavljanjem radi dopune strujom ili benzinom.
Pored platforme i karoserija e-Campera zapravo je modifikovana karoserija tovarni prostor VN5 kombija. Pripremljen za boravak u prirodi, e-Camper je dobio mini kuhinju, sklopivi sto, a drugi red sedišta pretvara se u ležaj za dvoje. Kao i kod popularnog Volkswagen Californije, krov se podiže kako bi vazduh u kabini bio svežiji i prijatniji, a može se smestiti i dodatni ležaj. Prednja sedišta mogu se rotirati za 180° kada vozilo stoji, kako bi se stvorio veći prostor za boravak, u koji se ulazi kroz velika klizna vrata.
LEVC e-Camper već sada se može poručiti, isporuke počinju u decembru ove godine, a kupcima će biti na raspolaganju i dosta dodatne opreme i nosača za bicikle, daske za jedrenje i drugu rekreativnu opremu. Uz e-Camper dodatno se proširuje sve veća ponuda električnih i hibridnih kampera u kojoj su već VW California i Opel Vivaro, a sledeće godine stiže i VW ID. Buzz

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Istraživanje o pouzdanosti automobila donelo iznenađenje

Trka za uvođenjem što više novih tehnologija donosi probleme sa pouzdanošću, a najnovija istraživanja ...

Leclercu u Ferrariju pol pozicija u Monaku

Uz rizik da smo već videli najzanimljivije, kvalifkacije za Veliku nagradu Formule 1 Monte ...

Pavlovićev vikend za zaborav u Barseloni

Srpski automobilista Miloš Pavlović i njegov klupski kolega, Meksikanac Raul Guzman, nisu imali sreće ...

Zašto siromašna smeša ne znači veću temperaturu agregata

Jedan od mnogih mitova koji okružuju SUS motore je taj da agregati koji koriste ...

Tesla Model Y će u proizvodnju verovatno 2020., kaže Musk

Tesla Model Y će vrlo verovatno krenuti u proizvodnju početkom 2020., otkrio je Elon ...

Maserati klub Srbija održao skup

Maserati klub Srbija koji je priznat od matične kuće iz Modene u Beogradu je ...