fbpx

Renault Megane Conquest osvežen i stiže na jesen

Renault Megane Conquest osvežen i stiže na jesen sa blagim izmena u izgledu i paketima opreme

Renault Megane Conquest osvežen i stiže na jesen sa blagim izmena u izgledu i paketima opreme. Do sada, Renault je prodao oko 240.000 komada Megane Conquesta (koji se na drugim tržištima nalazi pod imenom Arkana i XM3), a kojim je francuska marka ušla i u segment kupe crossovera.
Renault Megane Conquest za 2024. godinu stići će sa novim logotipom i novim aplikacijama u crnoj, mat hrom i tamnoj hrom boji, a u zavisnosti od paketa opreme.
Kupcima će izbor Renault Megane Conquesta biti olakšan uz činjenicu da će u ponudi biti sa tri osnovna paketa opreme, Evolution, Techno, i Esprit Alpine, od koji poslenji zamenjuje dosadašnji RS Line. Najviši paket opreme Esprit Alpine dobiće i ekskluzivne nove naplatke od 19 cola, kao i Alpine logo na masci hladnjaka.
Evidentno, Renault očekuje da će naveća potražnja biti upravo ua Esprit Alpine, najvišim paketom opreme, pa su i u enterijeru uvedeni zanimljivi detalji kao što su štepovi u crvenoj, plavoj i beloj boji na opaltama vrata, kao sedišta sa novim materijalima koji koriste 10% prirodnih materijala.
Pod poklopcem motora neće biti značajnih izmena, a kupci će birati između blagih hibrida sa 140 ili 160 KS, čija osnova je 1.33 turbo benzinac. Slabiji motor donosi ubrzanje do 100 km/h za 9.8 sekundi, dok snažniji isti zadatak završava za 9.1 sekundu.
Pored dva motora sa blagim hibridom, Renault Megane Conquest će se moći kupiti i sa E-Tech hibridnim pogonom od 145 KS, koji ima četvorocilindarski 1.6 atmosferski benzinac od 94 KS, i dva elektromotora od 36 kW i 15 kW, uz 1.2 kWh bateriju. Uz ovu pogonsku jedinicui Renault najavljuje manju potrošnju u gradskoj vožnji do čak 40%.
Ipak, uz najekonomičniji pogonski izbor treba računati i na performanse za nijansu slabije od opcija sa blagim hibridom. Renault Megane Conquest E-Tch Hybrid do 100 km/h stiže za 10.8 sekundi, a pored toga, zbog smeštanja baterije ima i prtljažni prostor manji za 30 litara u poređenju sa verzijama sa blagim hibridom.
Renault najavljuje da će porudžbine za osveženi Renault Megane Conquest početi da prima od ovog leta, a isporuke početi krajem jeseni.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota sprema DAT menjač za GR modele

Toyota sprema DAT menjač za GR modele visokih performansi i tvrdi da će biti ...

McLaren Speedtail je svemirski hiper automobil sa 1,050 KS

McLaren je konačno skinuo „čaršaf“ sa dugo očekivanog modela pod nazivom Speedtail McLaren je ...

Moćni Bentley 6.75 V8 motor odlazi u penziju

Moćni 6.75 litarski V8 motor L Serije koji je decenijama pokretao luksuzne Bentley modele ...

McLaren otpušta 1200 radnika kao deo širokog plana

McLaren je počeo predloženi plan restruktuiranja kako bi obezbedio uspeh – u prevodu, otpušta ...

Hamiltonu pol pozicija u Monaku

Mercedesovi vozači završili su pola posla do pobede na trci za Veliku nagradu Monaka ...

Novi BMW X5 od novembra u prodaji

Slučajno, ali verovatnije namerno, BMW je objavio službene fotografije novog X5 istog dana kada ...