fbpx

Hyundai Inster je maleni EV kojim će južnokorejska marka pokušati da konkuriše modelu Dacia Spring

Hyundai Inster je maleni EV

Hyundai Inster je maleni EV kojim će južnokorejska marka pokušati da konkuriše modelu Dacia Spring, koja je nedavno predstavljena u novom izdanju. Širenje ponude u Hyundai Ioniq porodici ne znači da marka potpuno napušta električna vozila koja koriste platformu prvobitno namenjenu automobilima sa unutrašnjim sagorevanjem. Pozicioniran dosta ispod Niro crossovera, ovaj fanki hečbek takođe ima svoje korene u automobilu koji pokreće benzin. Upoznajte Inster, u suštini električnu konverziju gradskog automobila Casper koji se prodaje u Južnoj Koreji. Razvijen sa Evropom na umu u cilju tržišne borbe protiv modela Dacia Spring, Hyundai Inster je nešto veći od svog kolege sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Hyundai Inster je maleni EV

Proteže se 3,82 m u dužinu, 1,61 m u širinu i 1,57 m u visinu. Međuosovinsko rastojanje od 2.58 m je takođe produženo u odnosu na Casper. Definitivno, to je i dalje mali automobil, čak i u poređenju sa trenutno mrtvim, ali modelom u povratku pod imenom Chevi Boltom, što ga čini savršenim za urbanu džunglu.

Hyundai Inster je maleni EV

Kupci će moći da biraju između dva paketa opreme, sa različitim veličinama baterija i snagom motora. Osnovni model će imati baterijski paket od 42 kWh koji je dovoljan za procenjeni domet od 300 kilometara i elektromotor sa pristojnih 95 konjskih snaga. Skuplja verzija će kombinovati veću bateriju od 49 kWh za domet od 350 kilometara sa snažnijim motorom od 113 KS. U oba slučaja, Inster ima trenutni obrtni moment od 146 Nm.

Hyundai Inster je maleni EV

Kao što možete zamisliti, ovo je EV sa prednjim pogonom i nije namenjen da obori rekorde Nirburgringa. Postiže 100 km/h za 11,7 sekundi ako se držite osnovne verzije. Ako se dohvatite snažnije verzije vreme sprinta do „stotke“ pada na 10,6 sekundi. Maksimalna brzina je 140 km/h odnosno 150 km/h.
Kada vam nestane struje u bateriji, biće potrebno oko pola sata da se baterija napuni sa 10 do 80 procenata korišćenjem istosmernog punjenja od 120 kW. Iako vas tehničke specifikacije neće naterati da požurite kod lokalnog Hyundai dilera, karakteristike bi mogle da urade trik. Maleni EV ima potpuno sklopiva prednja sedišta i zadnja sedišta koja se mogu preklopiti.

Hyundai Inster je maleni EV

Slike pokazuju Inster sa rasporedom četiri sedišta, ali će konfiguracija sa pet sedišta biti dostupna kasnije tokom 2025. Zadnja sedišta se pomeraju, a u zavisnosti od njihovog položaja, kapacitet prtljažnika varira od 237 do čak 351 litar. Iako je mali automobil, Hiundai Inster je pun vrlina.

Hyundai Inster je maleni EV

Od adaptivnog tempomata i surround kamere do bežične podloge za punjenje telefona i tableta i pomoći za duga svetla. Ovaj gradski EV je sasvim pristojno opremljen. Takođe se može dobiti sa grejačem upravljača i upozorenjem o napuštanju trake, a da ne pominjemo pomoćnika u vožnji na autoputu i ​​žičanom vezom za Apple CarPlai i Android Auto.

Hyundai Inster je maleni EV

Dvostruki ekrani od 10,25 inča su standardna oprema, a Hiundai takođe nudi grejanje prednjih sedišta, automatski klima uređaj i krovni otvor. Postoji čak i funkcija Vehicle-to-Load (V2L) za punjenje eksternih uređaja zahvaljujući dvosmernom punjenju. Pored redovnog modela, biće ponuđen i Inster Cross sa nešto oštrijim dizajnom. Iako nije mehanički povezan sa Ioniq serijom, on obuhvata i svetla sa pikselima na prednjoj i zadnjoj strani. Uprkos tome, ističe se u Hyundai-jevom rastućem portfoliju električnih vozila, kao i u globalnom segmentu električnih vozila za početnike.

Hyundai Inster je maleni EV

Svakako ima razigran dizajn, i za razliku od mnogih automobila koji pristižu, na sreću ima dosta fizičkih prekidača u kabini. Inster neće biti namenjen samo za evropsko tržište, obzirom da će ga Hyundai prodavati i kod kuće u Južnoj Koreji, kao i na Bliskom istoku i u Aziji i Pacifiku. Inster Cross će biti lansiran nešto kasnije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche 911 Carrera RS 3.8 i Transformersi stižu

Porsche 911 Carrera RS 3.8 i Transformersi: Buđenje zveri slavi najnovijeg Autobota po imenu ...

Novi motori za VW Golf

Volkswagen je predstavio novu generaciju benzinskih motora, čija prva ugradnja će biti u modele ...

Dva miliona Dacia Duster – iza kulisa priče o uspehu!

Legendarni proizvod koji je SUV vozila učinio popularnim i pristupačnim, osvojio je mnoge puteve, ...

Formula 1 – Kimi zna šta (će da) radi

Iz Formule 1 otišao je Kimi Raikkonen koji je svojom vožnjom i stavom dobio ...

Muzika na struju iz Škode

Škoda ima velike planove u domenu električnih vozila, pa će u narednih par godina ...

KTM X-Bow GTX spreman da se takmiči u SRO GT2 klasi

Austrijski KTM je otkrio svoj trkački automobil koji će se takmičiti u nedavno oživljenom ...