fbpx

BMW X3 ili prvi ili će biti problema

Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će novi X3 biti prvi na tržištu, ili će njegovi menadžeri snositi konsekvence

Foto: BMW

Na promociji nove, treće generacije X3 u Spartanburgu Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će se X3 vratiti na prvo mesto ili će njegovi menadžeri koji ne ispune ovaj cilj snositi konsekvence. Kako je Krueger konstatovao, …”X3 nije svetski Broj 1 još od 2012. u segmentu koji je praktično stvorio, što je iz perspektive BMW-a nedopustivo”… Konkurencija iz Mercedesa, Honde, Lexusa i Audija je pretekla X3 i to je evidentno, samo kako Krueger planira da se vrati na prvo mesto? Lako je reći “to je plan”, samo, plan treba ispuniti. Jedan od načina je da će veća proizvodnja X3 biti omogućena otvaranjem novih pogona u Južnoj Africi i Kini, što će kao rezultat imati više vozila isporučenih ( i jeftinije proizvedenih) u Ameriku, odnosno da će proizvodnja u Spartanburgu biti rasterećena od izvoza.
Ipak, zanimljivo je i da je odlazeći X3 bio svetla tačka prodaje BMX-a u poslednjih 18 meseci, iako je ukupna prodaja BMW-a u Americi opala. Prodaja X3 u prvih pet meseci ove godine porasla je čitavih 30% uprkos činjenici da je model na kraju svog životnog veka. Šta više, i u 2016. X3 je zabeležio velik prorast prodaje, čak 38% i sa 44.196 prodatih vozila imao rekordnu prodaju od kada je predstavljen 2004. Naravno, ovakva povećanja prodaje sigurno se mogu pripisati agresivnom marketingu, a i najboljim uslovima prodaje koji prate model kojem se priprema zamena. Krueger je zaključio i da je novi X3 krucijalan zbog činjenice da je SUV segment najveći na svetu iz ugla trenutnog i očekivanog rasta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi Land Rover Defender postaje stvarnost

Land Rover radi zimske testove novim Defenderom Na snimcima koji stižu sa polarnog kruga ...

Polako, nigde ne žurim…

Dacia Sandero – automobil naše realnosti (a možda i nadrealanosti) i dohvatljivosti. Najjeftinije što ...

Novi Land Rover Range Rover stvarno je potpuno nov

Land Rover je novi Range Rover postavio na novu platformu, osavremenio mu izgled i ...

Renault na Salonu sa novim Cliom i brojnim popustima

Za Renault i Dacia vozila, na Sajmu automobila u Beogradu, aktuelni su sajamski popusti, ...

PSA će proizvoditi električne motore u Francuskoj?

PSA Grupa i Japanski Nidec će investirati 220 miliona evra u zajednički projekat, u ...

Renault predstavio osveženi Megane GrandCoupe

Od lansiranja 2016. godine, prodato je 200.000 Mégane GrandCoupe vozila – veoma cenjenog među ...