fbpx

BMW X3 ili prvi ili će biti problema

Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će novi X3 biti prvi na tržištu, ili će njegovi menadžeri snositi konsekvence

Foto: BMW

Na promociji nove, treće generacije X3 u Spartanburgu Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će se X3 vratiti na prvo mesto ili će njegovi menadžeri koji ne ispune ovaj cilj snositi konsekvence. Kako je Krueger konstatovao, …”X3 nije svetski Broj 1 još od 2012. u segmentu koji je praktično stvorio, što je iz perspektive BMW-a nedopustivo”… Konkurencija iz Mercedesa, Honde, Lexusa i Audija je pretekla X3 i to je evidentno, samo kako Krueger planira da se vrati na prvo mesto? Lako je reći “to je plan”, samo, plan treba ispuniti. Jedan od načina je da će veća proizvodnja X3 biti omogućena otvaranjem novih pogona u Južnoj Africi i Kini, što će kao rezultat imati više vozila isporučenih ( i jeftinije proizvedenih) u Ameriku, odnosno da će proizvodnja u Spartanburgu biti rasterećena od izvoza.
Ipak, zanimljivo je i da je odlazeći X3 bio svetla tačka prodaje BMX-a u poslednjih 18 meseci, iako je ukupna prodaja BMW-a u Americi opala. Prodaja X3 u prvih pet meseci ove godine porasla je čitavih 30% uprkos činjenici da je model na kraju svog životnog veka. Šta više, i u 2016. X3 je zabeležio velik prorast prodaje, čak 38% i sa 44.196 prodatih vozila imao rekordnu prodaju od kada je predstavljen 2004. Naravno, ovakva povećanja prodaje sigurno se mogu pripisati agresivnom marketingu, a i najboljim uslovima prodaje koji prate model kojem se priprema zamena. Krueger je zaključio i da je novi X3 krucijalan zbog činjenice da je SUV segment najveći na svetu iz ugla trenutnog i očekivanog rasta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota C-HR – kad se potrude umeju da budu i originalni

Toyoti nikada nisu osporavani kvalitet i pouzdanost, ali jesu dizajn i originalnost. Šta se ...

Još jedan mališan u Ženevi – Seat Minimo

U Ženevi će se pojaviti Seat Minimo, a osim koncepta gradskog mališana, najaviće i ...

Ženevski salon automobila – da ali ne u Ženevi

Ženevski salon automobila će biti – ali neće biti tamo gde je bio decenijama ...

Uberova tehnologija je kriva za smrtni udes, tvrdi dobavljač

Uber je isključio fabrički sistem za izbegavanje sudara u svom Volvo XC90 SUV-u koji ...

McLaren Senna stiže u Ženevu

McLaren Senna preman je za oči publike na salonu u Ženevi, a proizvođač je ...

Sebastien Loeb vozi za Hamiltona u Extreme E

U vozaču i vlasniku samo jednog tima u Extreme E šampionatu imaćemo 16 titula ...