fbpx

BMW X3 ili prvi ili će biti problema

Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će novi X3 biti prvi na tržištu, ili će njegovi menadžeri snositi konsekvence

Foto: BMW

Na promociji nove, treće generacije X3 u Spartanburgu Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će se X3 vratiti na prvo mesto ili će njegovi menadžeri koji ne ispune ovaj cilj snositi konsekvence. Kako je Krueger konstatovao, …”X3 nije svetski Broj 1 još od 2012. u segmentu koji je praktično stvorio, što je iz perspektive BMW-a nedopustivo”… Konkurencija iz Mercedesa, Honde, Lexusa i Audija je pretekla X3 i to je evidentno, samo kako Krueger planira da se vrati na prvo mesto? Lako je reći “to je plan”, samo, plan treba ispuniti. Jedan od načina je da će veća proizvodnja X3 biti omogućena otvaranjem novih pogona u Južnoj Africi i Kini, što će kao rezultat imati više vozila isporučenih ( i jeftinije proizvedenih) u Ameriku, odnosno da će proizvodnja u Spartanburgu biti rasterećena od izvoza.
Ipak, zanimljivo je i da je odlazeći X3 bio svetla tačka prodaje BMX-a u poslednjih 18 meseci, iako je ukupna prodaja BMW-a u Americi opala. Prodaja X3 u prvih pet meseci ove godine porasla je čitavih 30% uprkos činjenici da je model na kraju svog životnog veka. Šta više, i u 2016. X3 je zabeležio velik prorast prodaje, čak 38% i sa 44.196 prodatih vozila imao rekordnu prodaju od kada je predstavljen 2004. Naravno, ovakva povećanja prodaje sigurno se mogu pripisati agresivnom marketingu, a i najboljim uslovima prodaje koji prate model kojem se priprema zamena. Krueger je zaključio i da je novi X3 krucijalan zbog činjenice da je SUV segment najveći na svetu iz ugla trenutnog i očekivanog rasta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

VW pokazao svoju krstaricu I.D. Vizzion

Volkswagen je u Ženevi pokazao svoju krstaricu I.D. Vizzion, koja pored monumentalne dužine ima ...

Pomagači Ghosna osuđeni na zatvorske kazne

Dok je nekadašnji prvi čovek Renaulta i Nissana na bezbednom u Bejrutu, njegovi pomagači ...

Chery najveći izvoznik automobila iz Kine

Marka Chery je rangirana na 1. mesto po izvozu automobila van Kine, sa stopom ...

Mitsubishi uz Renault ipak ostaje u Evropi

Počevši od 2023., Renault će za Mitsubishi Motors proizvoditi dva sestrinska modela koja će ...

Predstavljen Porshe Taycan Turbo GT

Predstavljen Porshe Taycan Turbo GT – sa preko 1.100 KS najsnažniji je ikada u ...

Teemu Suninen vodi na Švedskom reliju

Po prvi put u životu Teemu Suninen vodi na jednom WRC reliju, dok se ...