fbpx

BMW X3 ili prvi ili će biti problema

Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će novi X3 biti prvi na tržištu, ili će njegovi menadžeri snositi konsekvence

Foto: BMW

Na promociji nove, treće generacije X3 u Spartanburgu Harald Krueger CEO BMW grupe u Americi izjavio je da će se X3 vratiti na prvo mesto ili će njegovi menadžeri koji ne ispune ovaj cilj snositi konsekvence. Kako je Krueger konstatovao, …”X3 nije svetski Broj 1 još od 2012. u segmentu koji je praktično stvorio, što je iz perspektive BMW-a nedopustivo”… Konkurencija iz Mercedesa, Honde, Lexusa i Audija je pretekla X3 i to je evidentno, samo kako Krueger planira da se vrati na prvo mesto? Lako je reći “to je plan”, samo, plan treba ispuniti. Jedan od načina je da će veća proizvodnja X3 biti omogućena otvaranjem novih pogona u Južnoj Africi i Kini, što će kao rezultat imati više vozila isporučenih ( i jeftinije proizvedenih) u Ameriku, odnosno da će proizvodnja u Spartanburgu biti rasterećena od izvoza.
Ipak, zanimljivo je i da je odlazeći X3 bio svetla tačka prodaje BMX-a u poslednjih 18 meseci, iako je ukupna prodaja BMW-a u Americi opala. Prodaja X3 u prvih pet meseci ove godine porasla je čitavih 30% uprkos činjenici da je model na kraju svog životnog veka. Šta više, i u 2016. X3 je zabeležio velik prorast prodaje, čak 38% i sa 44.196 prodatih vozila imao rekordnu prodaju od kada je predstavljen 2004. Naravno, ovakva povećanja prodaje sigurno se mogu pripisati agresivnom marketingu, a i najboljim uslovima prodaje koji prate model kojem se priprema zamena. Krueger je zaključio i da je novi X3 krucijalan zbog činjenice da je SUV segment najveći na svetu iz ugla trenutnog i očekivanog rasta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW predstavio osveženu Seriju 7

BMW je službeno predstavio osveženu Seriju 7, koja će definitivno biti veoma prepoznatljiva Iako ...

Škoda će ipak praviti EV u Češkoj

Iako su se nedavno pojavile informacije da će VW “zauzdati” uspeh Škode povećanjem cena ...

Veštačkom inteligencijom do Porschea iz snova

Porsche je predstavio svoju novu mobilnu aplikaciju koja dozvoljava korisnicima da dizajniraju i personalizuju ...

Opoziv za BMW Serije 7 u SAD

Nemački proizvođač automobila BMW povlači više od 45.000 starijih vozila serije 7 u Sjedinjenim ...

Volkswagen ARVW do 360 km/h zahvaljujući aerodinamici

Do velike brzine automobil može doći na tri načina – velikom snagom, malom masom ...

Posebna ponuda Citroena za sva pravna lica

Nova jesenja akcija za Citroën vozila ovoga puta usmerena je na pravna lica i ...