Advertisement

Naslednik Peugeot-a Tepee-a zove se Rifter

Pokazan je i treći član MPV porodice koja deli istu platformu. Zove se Peugeot Rifter i nastavlja tamo gde je stao Tepee

Foto: Peugeot

Nakon Citroen Berlinga i Opela Combo Life pokazan je i Peugeot Rifter. Dolazi na mesto modela Tepee, a na kupcu na prvo mesto donosi veliku upotrebljivost i modularnost, odnosno prilagodljivost potrebama. Kao i kod već pomenutih modela pod drugim markama, Rifter će se moći kupiti da dva međuosovinska razmaka, od koje veći stiže do gotovo tri metra, a i u dve dužine karoserije sa izborom između pet i sedam sedišta.

Foto: Peugeot

Kraća verzija Riftera duga je 4.4 metra, dok je duža značajno duža i ima čak 4.75 metara. Ipak, Rifter je i veoma okretan, pa je prečnik punog kruga samo 10.9 metra.

Foto: Peugeot

Zahvaljujući obliku karoserije, u kabini nudi ekstremno veliku ponudu prostora, koji se pomeranjem i preklapanje sedišta može dovesti do utovarne zapremine od čak 4.000 litara.

Foto: Peugeot

Naravno, u putničkoj konfiguraciji ova brojka je mnogo manja, ali i dalje impresivna, pa čak i kraća verzija sa pet sedišta ima 750 litara prtljažnog prostora, a opciono se može kupiti i sa 186 litara zatvorenog hlađenog prostora.

Foto: Peugeot

Enterijer je maksimalno oplemenjen kako bi i vozač i putnici dobili maksimalan i komfor i funkcionalnost, a vozača, pod nazivom i-Cockpit, očekuje široki centralni greben sa praktičnim položajem ručice menjača ali i boksovima velike zapremine. Takođe, u Rifteru se našao i prepoznatljiv Peugeotov zaravnjen upravljač, a višenamenski ekran osetljiv na dodir je dijagonale 8”. Na spisku standardne i opcione opreme su brojne asistencije za vožnju, od adaptivnog tempomata, preko upozorenja o napuštanju kolovozne trake, pa sve do “Visiopark 180°” sistema kamere za vožnju unazad.
Peugeot Rifter će se kupcima od leta isporučivati sa najnovijom generacijom motora, 1.2 PureTech 110 S&S benzinac i 1.5 BlueHDi 130 S&S, sa šestostepenim manuelnim ili opcionim osmostepenim automatskim. Rifter raspolaže i sa Advanced Grip Control, koji prilagođava kontrolu proklizavanja u zavisnosti od podloge i dozvoljava optimalni nivo proklizavanja točkova pri vožnji po snegu ili blatu, a za bezbedno spuštanje na nizbrdici vozač na raspolaganju ima i Hill Assist Descent Control.
Prodaja Peugeot Riftera počinje u leto ove godine.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kako provesti noć na krovu MINI Countrymana?

MINI Countryman svakako kupuje neko ko u sebi nosi dozu jedinstvenosti, pa čak i ...

Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila ...

Pol pozicija Raikkonnenu posle 129 trka

Formula 1 konačno počinje da donosi i malo uzbuđenja. Iako je delovalo da niko ...

Civic Type R stigao u Srbiju

Za kupce koji žele punokrvni hothatch, upravo je stigao primerak, koji trenutno drži rekord ...

Na današnji dan poginuo je Ayrton Senna

Pre tačno 23 godine, 1. maja 1994. poginuo Ayrton Senna, po mnogima jedan od ...

Cadillac CT6 V-Sport donosi novi biturbo V8

Uz to što je predstavio novo izdanje modela CT6 pod imenom V-Sport, Cadillac je  ...